مرگ چهره های سرشناس جامعه چه در ورزش و چه در هنر همیشه دست مردم را برمی انگیزد اما در برخی موارد به دلایل مختلف واکنش چندین برابر بیشتر است. مرتضی پاشایی حتما یکی او یکی از سلبریتی هایی بود که آخرین ماه های عمرش مورد توجه قرار گرفت. او تنها زمانی در مرکز توجه قرار گرفت که بیماری اش جدی شد نبود; او با خواندن آهنگ ماه عسل و چندین اثر دیگر شروع به استفاده از هنر خود برای مبارزه با سرطان کرد.
زمانی که ایده خوانندگی و دوبله تم ماه عسل با صدای او و تصویر مخاطب در برنامه اجرا شد، چهره خوب پاشا که مو و ابروهایش ریخته و نازک شده بود، نظر را به خود جلب کرد. توجه همه کسانی که در آن شرکت کردند، شرکت کنندگان این آهنگ را خواندند. پاشایی در بین هنرمندان بسیار محبوب بود. آهنگ های او در فضای مجازی پخش شد و خبر مرگ او کشور را شوکه کرد.
در روزهای اخیر بسیاری از مردم در بیرون از بیمارستانش شمع روشن کردند و در نبرد سخت با سرطان با او و خانواده اش دعا و همدردی کردند و پس از مرگش مردم در اقصی نقاط کشور گرد هم آمدند تا به یاد او باشند. اتفاقی که کمتر دیده ایم.
پدیده محبوبیت پاشایی در ماه های پایانی عمرش در زمان او به گونه های مختلف مورد تحلیل قرار گرفت و همچنان جای تعجب دارد. بسیاری از شخصیتها بودهاند که مرگشان برای مردم باورنکردنی بوده است و سالگرد درگذشت پاشایی فرصت مناسبی برای یادآوری برخی از این ورزشکاران و هنرمندان است. البته این لیست را می توان با جزئیات بیشتر و …
پوپک گلدره خداحافظ نرگس
در بین همه بازیگرانی که متاسفانه در جوانی فوت کردند، مورد پوپک گلدره بسیار خاص بود. او با چهره کودکانه خود توانست در مدت کوتاهی برای چندین نسل خاطره بسازد. از سریال کودک و نوجوان گرفته تا سریال پرطرفدار نرگس که در زمان مرگ گلدره بسیار پرمخاطب بود. آن زمان تلویزیون فقط سعی می کرد هر شب یک سریال پخش کند و نرگس هم یک درام پرمخاطب بود. اما تصادف پوپک گلدره برای جایگزینی پوپک از قسمت سی و ششم ستاره اسکندری چالشی را در سریال ایجاد کرد. پخش سکانس پایانی حضور او در نقش نرگس که ناگهان داستان قطع می شود و ستاره اسکندری ناریشنی گلدره را صدا می زند. یکی این یکی از خاص ترین و غم انگیزترین تجربه های تلویزیون بود. پوپک در زمان مرگ 35 سال داشت.
ناصر عبداللهی ناصریه…
دهه 70 اوج پیشرفت موسیقی عامه پسند بود که بر چهره های جدیدی چون اصفهانی و عصار متمرکز شد. چند سال بعد ناصر عبداللهی هم به این جمع اضافه شد. جوانی اهل جنوب با صدایی خاص، ظاهری نسبتاً متفاوت و شخصیتی بسیار برونگرا نبود. عبداللهی به سرعت رشد کرد و در بازار موسیقی خاص آن سال های کشور دیده شد. کاست هایش فروش خوبی داشت. حضور او در تلویزیون به او کمک کرد تا محبوبیت بیشتری کسب کند. اما در سال 85 خبر رسید که این خواننده محبوب به دلایلی به کما رفته است. بیست و هفت روز بعد، خبر مرگ او جامعه را شوکه کرد. او همچنین در همان سال ۸۵ درگذشت که گلدره درگذشت. شایعات زیادی در مورد علت مرگ وجود داشت اما تایید نشد.
اورجینال باشه عزیزم یا نه
تنها ۲۱ سال داشت که در فیلم تاثیرگذار بودن یا نبودن کیانوش عیاری بازی کرد. او نقش دختر جوانی را بازی کرد که با قلب اهدایی یک بیمار مرگ مغزی به زندگی خود ادامه می دهد. پس از این شروع درخشان، بدیع حضوری بسیار منتخب در سینما داشت. او یک بازیگر حاشیهای بود و در سالهای آخر عمرش نیز بسیار فعال بود نبود. ۱۱ فروردین در سال 92 به کما رفت، چند روز بعد دچار مرگ مغزی شد و به گفته رضا داودنژاد، ریه، قلب، دو کلیه و کبدش در روزهای چهاردهم و پانزدهم فوت کرد. فروردین به بیماران نیازمند پیوند زد. گویی داستان زندگی او شامل مرگ مغزی و پیوند اعضا بود. او یکی از معدود هنرمندانی بود که مرگ غم انگیزش جان انسان ها را نجات داد، به طوری که زندگی او تا پایان عمر کسانی که اعضای بدنش را اهدا کردند ادامه داشت. سال ها بعد، برخی از اعضای خانواده او قصور پزشکی را علت مرگ عنوان کردند. با این حال پزشک او نظر دیگری داشت.
روح… برادر تلخ و باورنکردنی
روح … داداشی چهره محبوب مسابقات مردان آهنین بود. پسری خجالتی که برای خانواده و به خصوص مادرش احترام زیادی قائل بود. همه می دانیم که او در یک درگیری خیابانی کشته شده است، اما بد نیست بدانید مادر قاتل در شب هایی که شاهد مسابقه آهنین بود برای روح مجروح دعا می کرد و هرگز فکر نمی کرد که عصبانیت پسرش حتی برای لحظه ای باشد. غم و اندوه، دو خانواده و یک کشور را شوکه می کند.
هادی نوروز 24 جاودانه
در روزهایی که پرسپولیس هنوز این روزهای طلایی را تجربه نکرده بود، هادی نوروزی با هدایت برونکو کاپیتان نسلی شد که در فوتبال ایران و آسیا خوش درخشیدند. اگرچه کاپیتان برای دیدن روزهای خوب تیمش زنده نماند. بازیکنی پرشور و دوست داشتنی که حتی مورد احترام هواداران حریف هم بود. باور کردن اتفاقی که برای او افتاده بسیار سخت است. نه سال پس از مرگ او، بسیاری از جوخه های او هنوز در مستطیل سبز هستند. مرگ ناگهانی هادی باعث شد تا تیم برونکو مصمم به قهرمانی شود اما قرمزها در روز پایانی کوتاهی کردند. جامی که قرار بود در پایان لیگ به دست بیاید و به روح کاپیتان تقدیم شود، کسب نشد اما 100 هزار نفر در روز پایانی لیگ به یاد او تیم خود را تشویق کردند. چند ماه پیش اتفاقی بی سابقه در ورزشگاه آزادی رخ داد. در دربی فصل 94 هواداران دو تیم پایتخت در دقیقه 24 هادی نوروزی را احضار کردند. بعد از او پیراهن شماره 24 او جاودانه شد تا شاید پسرش هانی سال ها بعد این پیراهن را بر تن کند.
داش علی و مهرداد لعنت به کرونا
کرونا بدنام بسیاری از ما را تحت تاثیر قرار داده است. بازیگران، ورزشکاران، اعضای خانواده و… اما در میان همه کسانی که جامعه خاطرات زیادی با آنها داشت و نحوه مرگشان البته تلخ بود، داستان علی انصاریان و مهرداد میناوند خودنمایی می کرد. علی در 43 سالگی هنوز ازدواج نکرده بود. او عاشق مادرش بود که همه او را به نام «ننه علی» می شناختند و سعی می کرد مردم را خوشحال کند. او راه درازی را طی کرده است، از یک مدافع پرشور تا یک چهره دوست داشتنی و محبوب. مهرداد بعد از مدت ها دوباره ازدواج کرده بود تا تلخی های قدیمی را فراموش کند و زندگی جدیدی را آغاز کند. تحلیل دربی بدون تماشاگر تهران در سال 2019 در استودیو پخش اینترنتی و در آغوش گرفتن این دو باعث شد تا هر دو به ویروسی مرگبار مبتلا شوند. اگرچه شایعه بود اما هر دوی آنها چند روز پیش در یک مطب دندانپزشکی بودند. مهرداد اول مرد و علی که به نظر حالش خوب بود چند روز بعد مرد. در این دوران تاریک کرونا، جمعیت زیادی در هر دو رویداد شرکت کردند. خانواده علی بعدا کارکنان بیمارستان را به سهل انگاری متهم کردند.
رضا داوودنژاد پسر خوب سینما
رضا از خانواده ای بود که همه اهل سینما بودند. پدرش، مادربزرگش، خواهرش و حتی عمویش. او مدتی به شدت بیمار بود و با تلاش خود و خانواده اش مشکلش حل شد. وقتی او را با چهره ای لاغر در سینما و تلویزیون دیدیم، احساس کردیم حالش خوب شده است، اما چند سال بعد دوباره بیمار شد و متاسفانه پسر خوب و خندان سینما تنها در 44 سالگی درگذشت.
2323