“جشنواره جهانی معماری” (WAF) یکی مراسم پایانی جدیدترین دوره این رویداد، یکی از معتبرترین رویدادهای معماری جهان، به تازگی در سنگاپور برگزار و برندگان نهایی معرفی شدند. در فهرست برگزیدگان جشنواره جهانی معماری 2024، طرح ایرانی مربوط به پروژه ساخت مرکز تجاری، مسکونی و تفریحی در ساحل بابلسر نیز دیده می شود.
به گزارش فرادید؛ این پروژه در بخش «پروژههای آینده» جشنواره و در زیرگروه «چند منظوره» برنده جایزه اول شد. ویژگی این طرح این است که ساختار سنتی محلات و روستاهای شمال ایران را در قالب یک برج مدرن تجسم می دهد. در اینجا با اثری کاملاً مدرن روبرو هستیم که حال و هوای معماری سنتی روستا و طبیعت مازندران را به طرز چشمگیری منتقل می کند.
این پروژه در سایت جشنواره جهانی معماری به شرح زیر معرفی شده است:
این پروژه چند منظوره که Shoupé نام دارد، با هدف تقویت سازماندهی محله به کارآمدترین فضاهای عمومی و محلی است. این پروژه که در ساحل بابلسر و نزدیک به مناطق شهری در کنار دریا واقع شده است، شامل برج های 18 طبقه و واحدهای مسکونی کوچک با زیربنای 22000 متر مربع در زمینی به مساحت 4000 متر مربع خواهد بود. امکانات و خدمات مشترک مختلف و مناطق تفریحی ارائه خواهد شد.
پروژه Shoupé بر فضای عمومی تمرکز دارد و نظم زندگی محلی را در طراحی بلندمرتبه خود گنجانده است. فضاهای عمومی و مسکونی برج در سه ربع عمودی چیده شدهاند که هر کدام در جهتهای متفاوتی قرار گرفتهاند و چشماندازهای متفاوتی از دریا و شهر ارائه میدهند. در هر محله، خانه ها، مغازه ها، مسیرها و میدان ها به صورت پلکانی و منحنی در امتداد شیب چیده شده اند و مجموعه ای از پشت بام ها و حیاط ها را ایجاد می کنند که فضای عمومی پروژه را مشخص می کند.
سکوی دو طبقه در پایه برج به عنوان پلی عمل می کند که شهر را به ساحل متصل می کند. این سکوی عابر پیاده مسیری را از طریق پروژه بین منطقه ساحلی و شهر ایجاد می کند. این جاده از دو طرف به داخل پروژه کشیده شده و از طریق فضاهای عمومی تا بالای برج امتداد می یابد.
در پروژه شوپه، شبکه ای از مسیرها، معابر و خیابان ها ساکنان و بازدیدکنندگان را از پایین به بالا هدایت می کند. میدان ها و بازارهای محلی با تمام قسمت ها یکپارچه شده اند. مناطق مسکونی در امتداد کوچهها و کوچههای هر محله قرار گرفتهاند و فضاهای عمومی بزرگتر عمدتاً در طبقات پایین قرار دارند. رستوران ها، کافه ها، سالن ها، بازارهای سرپوشیده موقت و بخش های خدماتی در مسیر شهر به دریا و داخل سکوی پایه وجود دارد. این بازارهای فصلی و موقت، زندگی شهری را به پروژه تزریق می کنند و فضایی سرزنده ایجاد می کنند.