به گزارش آنلاین، گوشت تازه به سرعت فاسد می شود و انجماد یک روش معمول نگهداری است.
همشهری در پیامی نوشت: منجمد کردن گوشت نه تنها به حفظ آن کمک می کند، بلکه گوشت نگهداری شده در دمای منفی 18 درجه سانتیگراد به مدت چند روز حتی می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های منتقله از طریق غذا مانند توکسوپلاسموز کمک کند. با این حال، ممکن است تعجب کنید که بدانید گوشت را می توان بیش از یک بار منجمد کرد.
آیا فریز کردن مجدد گوشت بی خطر است؟
میتوانید گوشت منجمد را ذوب کنید و سپس مقداری از آن را نپزید، به شرطی که گوشت بهدرستی ذوب شده و در ابتدا از فریزر خارج شود. انجماد مجدد بی خطر است.
اگرچه آب کردن در یخچال تنها راه یخ زدایی گوشت نیست، اما اگر می خواهید تمام یا بخشی از گوشت را دوباره منجمد کنید، مطمئن ترین روش است.
در اصل، گوشت را می توان تا زمانی که:
هنگام ذوب شدن به درستی در یخچال نگهداری شود
ظرف سه تا چهار روز دوباره منجمد شود
دو ساعت بیشتر از یخچال بیرون نیامد
بیش از یک ساعت در دمای بالاتر از 32 درجه سانتیگراد نمانید
اثرات ذوب و انجماد مجدد گوشت
انجماد مجدد گوشت را می توان با خیال راحت انجام داد، اما ممکن است کیفیت گوشت به خطر بیفتد. به عنوان مثال، انجماد و ذوب چندین بار گوشت می تواند باعث تغییر رنگ، از دست دادن رطوبت و افزایش اکسیداسیون چربی شود.
اکسیداسیون فرآیندی است که در آن الکترون ها از یک اتم به اتم دیگر منتقل می شوند. این می تواند منجر به بدتر شدن قابل توجه کیفیت گوشت شود. هر گونه تغییر در توانایی گوشت در حفظ رطوبت نیز می تواند به میزان قابل توجهی بر نرمی و آبدار بودن آن تأثیر بگذارد.
جالب اینجاست که در برخی موارد، نگهداری چندباره گوشت در یخچال و انجماد می تواند تاثیرات مثبتی بر این عوامل داشته باشد. با این حال، به نظر میرسد که نوع گوشت و همچنین تعداد دقیق چرخههای انجماد و ذوب گوشت بر نحوه واکنش آن به انجماد مجدد تأثیر میگذارد.
گوشت گاو
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که چگونه ترکیبات مختلف انجماد و ذوب بر برش استیک گوشت گاو تأثیر می گذارد. محققان دریافتند که ترکیبی از استیکهای انجماد، ذوب و کهنه، حساسیت آنها را در مقایسه با استیکهای تازه کهنه شده اما منجمد نکردهاند، افزایش میدهد.
علاوه بر این، بررسی تحقیقات مربوط به اثرات نگهداری در سرد و فریزر بر روی گوشت قرمز نشان داد که منجمد کردن گوشت برای مدت زمان کوتاهتر ممکن است به جلوگیری از برخی از اثرات منفی انجماد بر کیفیت گوشت قرمز کمک کند.
گوشت گوسفند
مطالعهای روی دندههای برهای که در استرالیا پرورش داده شد، چگونگی تأثیر انجماد و نگهداری دندهها در دماهای مختلف بر شاخصهای کیفیت مانند آبدار بودن، بافت و انقباض را مقایسه کرد.
محققان دریافتند که گوشت بره ای که در دمای فریزر بین منفی 50 تا منفی 80 درجه سانتی گراد نگهداری می شود، پس از ذوب نرم تر از گوشت بره ای است که در دمای معمولی فریزر (منهای 18 درجه سانتی گراد) نگهداری می شود.
گوشت مرغ
مطالعه ای روی 384 خریدار سوپرمارکت در ترکیه نشان داد که رایج ترین روش های ذوب مرغ منجمد شامل استفاده از یخچال، مایکروویو، آب داغ، آب لوله کشی و قرار دادن آن روی پیشخوان است.
محققان دریافتند که هیچ یک از روشهای ذوب بر روی رنگ یا بافت مرغ تأثیر قابل توجهی نداشت. با این حال، آب کردن در یخچال یا مایکروویو باعث کاهش حجم 18 درصدی کمتری نسبت به سایر روشهای ذوب میشود.
نحوه یخ زدایی ایمن گوشت
برای بهترین نتیجه پس از انجماد مجدد گوشت، آن را قبل از پختن کاملاً یخ زدایی کنید.
در زیر سه روش مختلف برای یخ زدایی ایمن گوشت آورده شده است.
یخ زدایی در یخچال. بسته به اندازه، ذوب شدن می تواند بین یک تا هفت روز طول بکشد. پس از ذوب شدن، گوشت باید ظرف سه روز پخته شود.
با آب سرد یخ زدایی کنید. این یک روش یخ زدایی سریع است که شامل قرار دادن گوشت در یک کیسه پلاستیکی زیر آب سرد است. گوشتی که به این ترتیب ذوب شده باید فوراً پخته شود.
یخ زدایی در مایکروویو. غذاهایی که در مایکروویو ذوب شده اند باید فوراً پخته شوند زیرا فرآیند ذوب می تواند باعث افزایش قابل توجه دمای برخی از قسمت های گوشت شود.
به یاد داشته باشید: اگر حتی کوچکترین شکی وجود داشت که می خواهید قبل از پختن تمام یا بخشی از گوشت را دوباره منجمد کنید، حتما از روش یخ زدایی یخچال استفاده کنید.
از سوی دیگر، گوشتی که در آب سرد یا در مایکروویو ذوب شده است باید فوراً پخته شود تا از ایمنی آن اطمینان حاصل شود.
۲۳۳۲۱۷