به گزارش مانیبان، در سال های گذشته یکی یکی از دغدغه های اصلی دولت خروج از شرکت و تعیین وظایف شرکت های دولتی بود. همچنین در لایحه بودجه، دولت برای تامین کسری بودجه صندوق های بازنشستگی دولت، مبلغ قابل توجهی را برای این صندوق ها در نظر گرفته است.

این در حالی است که این صندوق مدیریت ده ها شرکت را مستقیماً یا به عنوان سهامدار در اختیار داشت. در واقع شرکت های صندوق بازنشستگی کشوری در کنار شرکت های دولتی زیان ده دو مشکل همیشگی دولت ها بودند و پرداخت هزینه های جاری این شرکت ها علاوه بر تامین هزینه های مربوط به پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری دو برابر در نظر گرفته شد.

این در حالی است که در لایحه بودجه 1404 شاهد تغییر مدیریت شرکت های تحت مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری هستیم. این موضوع ابتدا یک روز پس از ارائه لایحه بودجه در مجلس توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح شد.

باید گفت، روز اول. آبان ماه رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره وضعیت مالی صندوق های بازنشستگی گفت: بیش از 90 درصد درآمد صندوق توسط دولت پرداخت می شود و بار مالی آن تقریباً بر دوش دولت است و در واقع ادامه این روند این است که بازنشستگان تا زمانی که نیازهایشان برآورده نشود همیشه نگران هستند. این درست نیست به همین دلیل تلاش شد تا در بودجه به صراحت اعلام شود که صندوق ها به بازنشستگان بدهی ندارند و 100 درصد آن را دولت تقبل کند که نیاز به بحث و بررسی با مجلس و حل و فصل آن دارد.

حجت میرزایی رئیس مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی در این خصوص گفت: بر اساس لایحه بودجه سه صندوق بازنشستگی کشوری فولاد و هما منحل می شود و دولت تمامی تعهدات این صندوق ها را بر عهده می گیرد. به آخرین بازنشسته و دارایی آنها در اختیار دولت خواهد بود.

به نظر می رسد که این اقدام یکی یکی از رویکردهای اصلاحی دولت در بودجه شرکت های دولتی و صندوق های بازنشستگی است، حال باید دید این رویکرد در مجلس تصویب می شود یا صندوق های بازنشستگی حیاط خلوت مدیران دولتی خواهند بود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما