به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه 26 دی ماه در مراسم بزرگداشت روز پرستار بیاناتی را بیان کرد. آبان- با تبریک ولادت حضرت زینب (س) و تشکر پزشکان، پرستاران و کارکنان سرویس بهداشت، یاد و خاطره جامعه بزرگتر و گرامیداشت جان باختگان پرستاری از گذشته تا امروز و همچنین شهدای عزیز و جانبازان سرافراز کادر بهداشت و پرستاری ارتش و صدها شهید کادر پزشکی و پرستاری غزه، بدترین ها مورد وحشیانه ترین حملات دشمن خبیث صهیونیستی قرار گرفتند و به دلیل ایمان راسخ و اعتراف مقدس خود به شهادت رسیدند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، سرلشکر موسوی با بیان اینکه پرستاری شغلی ارزشمند و بسیار سخت است، گفت: بسیاری از شایستگی ها و ویژگی ها در کنار هم قرار می گیرد تا عده ای فرصت ورود به این حرفه مقدس را پیدا کنند کار سخت و پرمشغله، بی شک صبر متعالی دارند، ایثار و فداکاری آنها در کتب آسمانی ثبت می شود و از ثواب اخروی برخوردار می شوند.
وی افزود: پرستاری در قرآن کریم و احادیث متعدد پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) به عنوان مقامی والا مشروط به ثواب خداوند متعال تعریف شده است. این پاداش ها لزوماً مادی یا دنیوی نیستند. زیرا همه می دانند که پاداش مادی نمی تواند زحمات پرستاران را جبران کند، بلکه باید اجر واقعی خود را از خداوند دریافت کنند.
فرمانده کل ارتش غم و اندوه و گره گشایی از حاجات بندگان را آثار و برکات بسیار مثبت در زندگی و سرنوشت دنیوی همگان دانست و افزود: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: «کسی که کمک کند. یک فرد ناتوان جسمی، خداوند او را در کارش یاری خواهد کرد. امام صادق (علیه السلام) نیز به پرستاران توصیه می کند: «در مورد مریض». مهر دعا کنید و دلداریشان بدهید و خدا را به خاطر سلامتی و تندرستی شان شکر کنید.»
امیر سرلشکر موسوی تصریح کرد: از منظر دینی ما، رسیدن به آخرت در دنیا باید با اخلاق و رفتار مستحب تضمین شود. مسلمان نیز در شرایط اضطراری و بیماری از عالی ترین و برجسته ترین اعمال صالح به شمار می رود. امام صادق (علیه السلام) نیز می فرماید: «هیچ مسلمانی حاجت مسلمان دیگری را برآورده نمی کند مگر اینکه خداوند متعال به او بگوید که اجر تو بر عهده من است و من تو را کمتر از بهشت دوست ندارم». می توانیم هر لحظه یک پرستار را قدم زدن در بهشت بدانیم.
وی خاطرنشان کرد: پرستاری می تواند یکی یکی از راه های تقرب به خدا و رسیدن به کمالات انسانی است و در آموزه های دینی کمتر اعمالی وجود دارد که چنین آثار دنیوی و بعدی داشته باشد. چنین نگرشی شور و علاقه خاصی را در کادر پرستاری بر می انگیزد و کار خود را یک وظیفه الهی- انسانی می دانند.
فرمانده کل ارتش در ادامه خاطرنشان کرد: تعمق در روایات و توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی یادآور این نکته است که رفتارها، عملکردها و واکنشهای پرستاران میتواند تأثیر مثبتی بر سلامت روان بیماران داشته باشد. به جنبه های روحی و روانی. عوامل مهم در بهبودی بیمار، حمایت عاطفی، تعاملات محبت آمیز، صبر در شنیدن سخنان و شکایات بیمار و تکریم بیمار، امید بخشیدن به بهبودی و تقویت سلامتی بیمار، می تواند نقش مهمی در آرامش و تسکین سلامتی بیمار داشته باشد درد بنابراین، صرف استفاده از پماد برای مجروحان و تجویز داروها و مراقبت های حیاتی از بیمار، بیان کاملی از مقام والای پرستاری نیست و شاید تأثیر معنوی، حمایت روانی و تاب آوری اخلاقی در شرایط سخت و همچنین. شفقت و بردباری بیشتر و بیشتر از جنبه های فیزیکی مؤثر می شود.
سرلشکر امیر موسوی پرستاری را هنر تلفیق علم، همدلی، عشق و تعهد در جهت بهتر شدن دیگران دانست که می تواند دریای امید و آرزوی بیماران باشد، گفت: با این توصیف تنها کسانی می توانند قبول کنند. این حرفه پرستاری و تجارت گرانبهای مراقبت و تشویق بیماران است و امید است که مراجعان و مبتلایان از این ویژگی ها برخوردار باشند. امروزه پرستاری مانند سایر شاخههای علوم جنبههای تخصصی و روانشناختی را کشف کرده است، اما باید دانست که بخشی از دستاوردها و تأثیر وجودی پرستاران، پیراپزشکان و پزشکان ناشناخته باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: با مروری بر بیانات بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی، توصیفات بسیار مفصلی از این موضع به چشم می خورد; گزیده سخنان این بزرگواران نیز موید این است که پرستار با امور مهم مشارکت و همکاری و همکاری با پزشکان با روح بیمار سروکار دارد.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: پرستار غمگین است و بیماران را نوازش می کند و دلداری می دهد; با لبخند، با یک کلام گرم، با یک حرکت دوستانه، حس خوبی را در بیمار ایجاد می کند، در وجدان پاک مردمان جامعه جای می گیرد و از محبوبیت اجتماعی بالایی برخوردار نمی شود و عزت اجتماعی را به خواسته های مادی و دنیوی برساند و با خدمت صادقانه، عشق و امید را به روح و جسم بیماران نیازمند بیاورد. آنها به خوبی با بیماران رفتار می کنند. امروزه این ویژگی ها را نه تنها در فرهنگ لغت پرستاران عزیز، بلکه در بین پزشکان و پزشکان و همچنین در نظام سلامت ارتش می توان یافت.
سرلشکر موسوی گفت: ما در ارتش بر اساس نظام فکری حضرت آقا شعار مفهومی و معنادار علی الکفار رحمه بینهم را سرلوحه کار خود قرار می دهیم.
وی با تاکید بر اینکه پرستاران امروز با تحمل سختی ها پیشتاز مهربانی و مهربانی نسبت به همسالان خود هستند، افزود: نمونه بارز این فداکاری در ایران را باید در مصیبت بسیار سخت کرونا دید که کارکنان محترم در حوزه بهداشت و درمان به ویژه در ارتش، پرستاران را در کنار ده ها هزار پرستار دوست داشتنی و مستاصل که در تماس نزدیک با بیماران هستند، در معرض خطر قرار داده است، در این شرایط بسیار سخت در لباس و لباس که یک انسان در شرایط عادی بسیار دشوار است. تحمل کردن، نه یک روز و دو، بلکه دهه ها به وظایف انسان دوستانه و اسلامی خود عمل کردند و در ارتقای سلامت جامعه بسیار عالی عمل کردند و تعداد زیادی از این عزیزان در زمره شهدا و جانبازان قرار گرفتند و شدند. گرانتر و شرافتمندتر از همیشه در مقابل چشمان مردان. این عزیزان در طول این مصیبت همچنان باعث افتخار ارتش بودند
فرمانده کل ارتش تصریح کرد: وقتی پای عزت و سوگند پرستاری به میان میآید، برای درمان آسیبهای جسمی و روحی مجروحان، دفاع مقدس یا کرونا یا غزه فرقی نمیکند. برای تعمیر از غزه ما این تمایل و تمایل را به این دولت و وزارت صحت اعلام کرده و اعلام کرده ایم که با ظرفیت های شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آماده توسعه خدمات صحی و صحی در مناطق محروم به حکومت وحدت ملی هستیم. مردم و همه جا برای حفظ منافع ملی و پاسداری از عزت و هویت ایران عزیز و مردم مظلوم غزه.
سرلشکر موسوی گفت: ارتش همواره به فکر حفظ عزت، اعتبار و اقتدار ایران در عرصه های شایسته است و این تفکر و رویکرد برای تقویت و ارتقای توان دفاعی همیشه وجود داشته و خواهد داشت و از فکر آن کوتاه نخواهیم آمد. برای لحظه ای، اما روش های مقابله ای ما نیز بسته به شکل و میزان تهدیدها تغییر می کند.
فرمانده کل ارتش تاکید کرد: ما همیشه آماده هستیم و فکر ارتقای سطح آمادگی در همه بخش ها و اجزای ارتش در دستور کار است و شبکه آموزشی بهداشت و درمان ارتش مطرح نیست. از این امر مستثنی است و با مأموریت ارتش در حفظ استقلال و یکپارچگی سازگار است. عریضی و نظام جمهوری اسلامی به فکر ارتقای مهارت، آموزش و خدمات هستند.
2727