کسبه بازار تهران در نامه‌ای به علیرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از وی خواست تا از تخریب خانه تاریخی سیگارچی که از هفته گذشته به بهانه رسمی‌سازی این بنا آغاز شده، جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این نامه با امضای سیگارفروشی تاریخی بازار تهران (وقف منیرالسلطنه) بر لزوم حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی تاکید شده است. این نامه درباره لزوم حفاظت از بنای 130 ساله بازار تهران است. نسخه ای از آن برای خبرنگار ایلنا و اصل آن به شماره 14031/16504 در دبیرخانه وزارت میراث فرهنگی ارسال شد. مهر خطاب به وزیر میراث، گردشگری و صنایع دستی آمده است: عمارت تاریخی سیگارچی وقفی بوده و بیش از 130 سال قدمت دارد و یکی از ارزشمندترین آثار کشور است و به دلیل موقعیت مکانی آن آثار باستانی دارد. نمای بازار تهران و نیاز به مراقبت و حفاظت دارد.

این نامه می افزاید: متأسفانه حدود 10 سال پیش اداره اوقاف قرارداد بازسازی خانه تاریخی سیگارچی را با شرکتی به نام «پژوهشگران با اندیشه» (ماهان) منعقد کرد و متأسفانه به دلیل عدم اجرای این شرکت. آنها درگیر اختلاف بر سر تعهدات قراردادی خود می شوند و به دادگاه منتقل می شوند.

هم اکنون شرکت ماهان بدون داشتن مجوز قانونی به بهانه مقاوم سازی دستور رفع خطر را از سوی دادسرای عمومی ناحیه 37 پذیرفته و ریاست محترم دادسرای عمومی نیز در دستور خود اعلام کرده است که بدین ترتیب طبق بند 14 ماده 55 قانون شهرداری، رفع خطر به عهده شهرداری تهران می باشد، اما به بهانه مقاوم سازی، بخشی از خانه دخانیات را در اختیار شهرداری تهران قرار داده است در مقیاس بزرگ تخریب شده و باعث اختلال در عملیات تجاری می شود که منجر به خسارت به بنیاد و سایر مشاغل خواهد شد.

بازاریان در نامه خود خطاب به علیرضا صالحی امیری در درخواست خود از وزیر میراث فرهنگی مبنی بر حفظ خانه تاریخی کصبه بازار تهران آورده است: «در تایید توجیهی که کارشناس برجسته نظریه مورخ 08/01/1303 دریافت کرده است. به صراحت اعلام کرده‌اند که طبق بررسی‌های میدانی، اقداماتی برای تقویت بنگاه‌های مذکور صورت نگرفته و فقط عملیات تخریب نیمه تمام انجام شده است.

بازاریان تهرانی در پایان نامه خود از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواسته اند از تخریب خانه تاریخی سیگارچی جلوگیری کند.

آنان افزودند: به منظور حفظ این اثر ارزشمند تاریخی و جلوگیری از خسارات بیشتر، ضمن محکومیت عاملان و عاملان و جبران خسارات وارده، از آنان تقاضا می شود فعالیت خود را متوقف و ورود اشخاصی غیر از مستاجران با حسن نیت را ممنوع کنند. ” صادر شود.

خانه تاریخی سیگارچی در بازار تهران، بنیاد «منیرالسلطنه» همسر ناصرالدین شاه قاجار است که مدیریتش زیر نظر سازمان اوقاف و امور خیریه است.

در سال 1376 قرار بود این اثر تاریخی تخریب و گذرگاهی جایگزین آن شود. اما در همان زمان شورای شهر تهران با اعلام اینکه این اثر تاریخی است و باید حفظ شود، از شهرداری تهران انتقاد کرد.

بعداً علی اصغر مونسان وزیر میراث، گردشگری و صنایع دستی در محوطه کاخ سیگاراچی اعلام کرد که نباید در این کاخ تاریخی کار ساخت و ساز انجام شود و کاخ تاریخی منیرالسلطنه نیز به همین ترتیب حفظ شود. . با این حال بیش از یک هفته از سکوت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و مدیریت شهری می گذرد و تخریب خانه تاریخی سیگارچی به بهانه مقاوم سازی و برچیدن سقف های شیروانی آغاز شده است مغازه هایی نیز در این خانه تاریخی ویران شده ساخته شده است.

همین موضوع باعث شد تا شرکت بازار تهران از حفظ این اثر تاریخی تهران که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمی‌گردد حمایت کند و همانطور که قبلاً به رسانه‌ها اعلام کرده بودند، با پیمانکار و کارگران این تخریب همراه شود. کلانتری با استقرار نیروی انتظامی در این بنای تاریخی، بازار تهران از اعتراض به تخریب این اثر دوران قاجار جلوگیری کرد. در 10 روز گذشته که عملیات تخریب خانه تاریخی سیگارچی تهران آغاز شد، اداره کل میراث فرهنگی استان تهران پاسخی نداد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما