به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، مقاومت در برابر FATF وارد فاز جدی تری شده است، تندروها خط و نشان می کشند و برخیآهنگ های آنها نیز متضاد هستند بیشتر از قبل هماهنگ شده بودند. دفتر بسیج دانشجویی 77 کل کشور هم وارد میدان شدند و برای پیوستن به FATF به رئیس جمهور نامه نوشتند.
مسعود پزشکیان کسانی که قول حل این پرونده را داده بودند، اکنون با مخالفانی روبهرو هستند که زمانی حسن روحانی با آنها روبهرو بود.
احمد خرم وزیر اصلاحاتوی در گفت و گو با خبرگزاری بازتاب آنلاین معتقد است FATF موضوعی است که پس از گذشت چندین سال همچنان یک علامت سوال بزرگ در مقابل دولت است. حال در این شرایط باید منتظر ماند و دید که آیا می توان کاری کرد یا خیر.
وی می گوید: چند درصد از جامعه از FATF اطلاع دارند و مخالف آن هستند؟ فکر می کنم این عدد کمتر از 20 درصد باشد. آیا باید بر اساس نظر این عدد برای 80 درصد دیگر جامعه تصمیم گرفت؟
مشروح گفتگوی خبرگزاری بازتاب آنلاین با احمد خرم را بخوانید.
*******
* آقای خرم! بار دیگر مخالفان FATF تلاش کردند تا قبل از طرح مجدد آن در شورای داوری، موضوع الحاق ایران به این پیش نویس قوانین را مطرح کنند. چرا اپوزیسیون مسیری را که در دوران حسن روحانی طی کرده بود ادامه می دهد؟
افراد منحرف از روشنگری می ترسند. چون می توانند از پس آن برآیند. من واقعا نمی دانم چرا FATF در این کشور هیچ کاری نکرده و اثری از خود باقی نگذاشته است، چرا باید اینقدر مقاومت شود. در کشور ما روشنگری اصلا مطرح نیست و جایی ندارد و این عنوان برای خیلی ها ترسناک است.
مخالفان FATF می ترسند دستشان برگردد
*چرا می ترسند؟
فکر میکنم آنها در شرایطی گیر کردهاند که معتقدند اگر FATF به وجود بیاید، عدهای پیدا میشوند که روی پاشنهشان میپرند و شاید یک قطعه بخواهند. می ترسند دست نشان دهند و سهم بخواهند. اما آنها متوجه نیستند که کشور ما باید هر چه زودتر به FATF بپیوندد و همه مسائل حل شود.
ما نتیجه این عدم شفافیت را در بانک های دولتی می بینیم. سالانه هزاران میلیارد وام پرداخت می شود بدون اینکه مشخص شود که این وجوه به چه حسابی رفته است. بدون اینکه مردم متوجه شوند دزدی می کنند. در حالی که یک متدین متدین نباید از حسابداری بترسد. هر کس مخالف آن باشد از عفونت می ترسد.
* اگر خوشبینانه نگاه کنیم شاید ندانند که این اقدام لازم است…
ما نمی توانیم بگوییم که وزارت نفت به FATF نیاز دارد اما وزارت کشور نیازی ندارد. این یک چتر عمومی است که باید همه را پوشش دهد. حساب همه باید روشن باشد. در غیر این صورت باید این فرض را پذیرفت که بخش خصوصی یا بخش دولتی دستش در جیب مردم است.
اجرای FATF باید به یک الزام ملی تبدیل شود
* به نظر می رسد طیف مخالفان همچنان در تریبون تشخیص نظرات خود هستند. اما دولت امیدوار است این موضوع را به نتیجه مطلوب برساند. آیا می توان به رای مثبت مجمع برای پیوستن به FATF امیدوار بود؟
FATF موضوعی است که پس از گذشت چندین سال همچنان به عنوان یک علامت سوال بزرگ پیش روی دولت باقی مانده است. حال در این شرایط باید منتظر ماند و دید که آیا می توان کاری کرد یا خیر. پاسخ روشن است. اگر به FATF نپیوندیم تا کی هزاران میلیارد تومان دزدیده می شود؟
اجرای FATF باید به یک الزام ملی تبدیل شود. نمی شود چند نفر از نخبگان و صاحب نظران موافق باشند و از طرفی مخالفان اصلاً اشاره نکرده اند که بحث بر سر چیست. چند درصد از جامعه FATF را می شناسند و مخالف آن هستند؟ فکر می کنم این عدد کمتر از 20 درصد باشد. آیا باید بر اساس نظر این عدد برای 80 درصد دیگر جامعه تصمیم گرفت؟
اپوزیسیون شرایط کشور را درک نمی کند. به نقطه ای رسیده است که تعداد قابل توجهی از مردم زیر خط فقر زندگی می کنند. با عضویت در FATF می توان بخش زیادی از هزینه های سرمایه گذاری را کاهش داد و به زندگی مردم تسری داد.
در این شرایط چگونه می توان ساز شمارنده را کوک کرد؟ این افراد هزینه های عدم تصویب لوایح مربوط به FATF را درک نمی کنند و مشخص است که از مخالفت آنها سود می برند. آنها با هر چیزی که منجر به شفافیت شود مخالفند. یکی یکی از کارهایی که باید یک فرد اهل دل و متخصص انجام دهد، روشن شدن موضوع است. مردم باید بفهمند که چه می خواهند و چه چیزی از FATF بدست خواهند آورد.