گزارش کردن مبنای تفکر و فرهنگ تبلیغینقش یهودیان و بنی اسرائیل در تاریخ اسلام و تعامل آنها با پیامبران و جوامع دینی همواره موضوعی مهم و حساس بوده است.

تسنیم نوشت: قرآن و منابع اسلامی بیانگر چالش ها و درگیری هایی است که بین پیامبران و گروه های یهودی و مشرک وجود داشته است. این مشکل نه تنها در ارتباط آنان با پیامبران آشکار است، بلکه با گسترش اسلام این چالش ها به گونه های دیگر ادامه یافته است.

بررسی تاریخی و مذهبی

بر اساس منابع دینی، بنی اسرائیل در بسیاری از موارد، پیامبران الهی را از راه هدایت دور کرده و حتی آنان را به قتل رساندند. این رفتار نتیجه دیدگاه خاص و نگرش قومی آنها نسبت به قدرت و حاکمیت بود.

از نظر صهیون، حفظ قدرت و نفوذ سیاسی و اجتماعی به هر قیمتی، حتی با تضییع حقوق دیگران، مشروع تلقی می شود. یکی یکی از موارد برجسته در این زمینه، ماجرای کشته شدن 70 پیامبر توسط بنی اسرائیل است. این اقدام خشونت آمیز بدون احساس مسئولیت و ندامت نشان دهنده خطرات و آسیب های ناشی از تفکر ناسالم بدون مبنای انسانی و اخلاقی است.

دیدگاه قرآن و تفاوت در رفتار

در قرآن، یهودیان و مشرکان به عنوان گروه هایی معرفی شده اند که با مؤمنان دشمنی می کنند. این دشمنی در آیه 82 سوره مائده آمده است که خداوند می فرماید:خواهید دید که دشمن ترین مردم با مؤمنان، یهودیان و مشرکان هستند، و خواهید دید که نزدیک ترین افراد به مؤمنان کسانی هستند که می گویند: «ما در واقع یک متن هستیم».».

این آیه با بیان نزدیکی مسیحیان به مسلمانان به نکته ظریف و مهمی اشاره می کند; در ميان مسيحيان افرادي به نام علماي دين مانند كاهنان و راهبان وجود دارند كه اين حضور علمي و معنوي باعث شده است كه اين گروه به ديدگاه توحيدي اسلام نزديك شوند و از رفتارهاي متكبرانه پرهيز كنند.

در این تفاوت نگرش و رفتار مسیحیان و یهودیان، قرآن به ما نشان می دهد که تربیت و اخلاق دینی و نیز حضور علمای برجسته می تواند تأثیر مستقیم و مثبتی در کنترل تمایلات نفسانی و تعدیل نفس داشته باشد. رفتار

نگاه صهیونیسم به قدرت و چالش های امروز

صهیونیسم به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی هدفی فراتر از زندگی مذهبی و اجتماعی یهودیان دارد و اساساً در جهت دستیابی به قدرت و سلطه جهانی شکل گرفته است. یکی یکی از مشکلات اساسی این ایدئولوژی استفاده از هر روشی حتی خشونت و نقض حقوق مردم و نسل کشی برای رسیدن به اهدافش است.

این ایدئولوژی بدون در نظر گرفتن ارزش های انسانی و اخلاقی به دنبال حفظ و گسترش قدرت خود به هر قیمتی است. امروزه تنها چند میلیون صهیونیست با نفوذ در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، بحران ها و درگیری های بسیاری را بر جهان تحمیل کرده اند.

این نوع رفتار که مستلزم قدرت جویی بی حد و حصر است، همواره مورد انتقاد قرآن و آموزه های اسلام بوده و پیامبران خدا به شدت مخالف آن بوده اند. در واقع اسلام با تاکید بر عدالت، پرهیز از ظلم و رعایت حقوق بشر به دنبال ایجاد جامعه ای عاری از ظلم و بی عدالتی است.

نقد قرآن گرایش ها و انحرافات سلطه جویانه صهیونیست ها

صهیونیسم به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی مدرن، از آموزه های دینی یهود فراتر رفته و بر کسب قدرت و تسخیر منابع و سرزمین ها متمرکز شده است. قرآن در آیات متعددی به ویژگی ها و رویکردهای گروهی از بنی اسرائیل اشاره می کند که در قالب تاریخی و معنوی این ایدئولوژی قابل شناسایی است. قرآن به طور مستقیم یا غیرمستقیم این گرایشات سلطه جویانه و انحراف از آموزه های اصلی را که منجر به قدرت طلبی می شود مورد انتقاد قرار می دهد.

مثلا خداوند در آیه 64 سوره مائده فرمود یکی یهودیان چگونه به یهودیان می گویند: «یهود گفتند خداوند همان است که او می خواهد، و به تعداد زیادی از آنان از آنچه از جانب پروردگارت به تو نازل شده است، هنگامی که آتشی را برای جنگی از دست دادند، که خداوند او را از دست داد. می‌جویند و زمین را در فساد آن یاری می‌کنند و خداوند مفسدان را دوست ندارد.»

و یهودیان گفتند: دست خدا بسته است! دستشان بسته شود و به خاطر این کلام از رحمت خدا روی برگردانند، بلکه خدا هر دو دستش باز است، هر چه بخواهد می بخشد. و آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده است بر طغیان و کفر بسیاری از آنان می افزاید. و تا روز قیامت بین آنها دشمنی و کینه پراکنی می کنیم. هر وقت آتشی برای جنگ افروختند، خداوند آن را خاموش می کند و در صدد فساد زمین هستند و خداوند مفسدان را دوست ندارد».

خداوند در این آیه به فساد و جنگ افروزی یهودیان اشاره می کند و تأکید می کند که این ویژگی ها با تعالیم الهی منافات دارد. صهیونیسم به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی به نگرش جنگ طلبانه و فساد فی الارض معروف است. این آیه نشان می دهد که تلاش برای تسلط از طریق فساد و جنگ همواره از ویژگی های برخی گروه های سایه بوده است.

فساد بنی اسرائیل را در زمین دو چندان کنید

همچنین در آیات 4 و 5 سوره اسراء در مورد فسادی که بنی اسرائیل دو بار بر روی زمین انجام دادند، آمده است: ّلَنَّوِلی سُدِیدٍِ فَجَسوَ خلالال دیار و وعده مؤثر بود.

«و به بنى اسرائيل در كتاب وحى كرديم كه قطعاً دو بار در زمين بدى خواهى داد و طغيان بزرگى خواهى كرد. پس چون وعده اول بیاید با بندگان سخت کوش و نیرومندی که خانه های شما را تفتیش می کنند بر شما حکومت می کنیم و این وعده قطعی است.»

در این آیات به فساد و طغیان بنی اسرائیل اشاره شده و خداوند آنان را به خاطر این فساد و سلطه مجازات خواهد کرد. این روند تاریخی نشان می‌دهد که تمایل بنی‌اسرائیل به قدرت‌جویی و سلطه‌جویی، مبنای اخلاقی نداشته و همواره با فساد مرتبط بوده است.

از سوی دیگر، همانطور که اشاره شد، خداوند در آیه 82 سوره مائده به دشمنی شدید برخی از یهودیان با مسلمانان اشاره می کند: قطعاً خواهید دید که یهودیان و مشرکان دشمن ترین مردم نسبت به مؤمنان هستند… “

این آیه شریفه همچنین نشان می دهد که برخی از یهودیان دشمنی شدیدی با مؤمنان دارند. این خصومت ممکن است مربوط به برخی رفتارهای صهیونیسم باشد که هدف آن برتری جویی و استثمار سایر ملل است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما