وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد که تا زمان تشکیل کشور فلسطین، خبری از عادیسازی روابط میان ریاض و تلآویو نیست.
به گزارش مهر به نقل از الجزیره، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در سخنانی اعلام کرد: رخدادهای شمال غزه را فقط میتوان نوعی نسلکشی توصیف کرد.
وزیر امور خارجه عربستان بیان کرد: کشور فلسطین باید برپا شود و حق فلسطینیان نیز برای تعیین سرنوشت تضمین شود. حمله «اسرائیل» به غزه به فاجعه بشری انجامیده است. راه حل دو دولتی باید اجرا شود و به گامهایی ملموس مبدل شود. فلسطین باید در سریعترین زمان ممکن عضو سازمان ملل متحد شود.
بن فرحان ادامه داد: پیش از پیداکردن راه حلی برای برپایی کشور فلسطین، گزینه عادیسازی روابط با «اسرائیل» روی میز قرار ندارد. تا زمانی که مسئله حقوق فلسطینیان را حل و فصل نکنیم و راهی برای پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین پیدا نکنیم، امنیت منطقه دچار تزلزل خواهد بود.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی افزود: برپایی کشور فسلطین به اصول قوانین بینالملل ارتباط دارد، نه به به رسمیتشناختهشدن از سوی «اسرائیل». ما ارتباط خود را با لبنان قطع نکردهایم، اما حلوفصل مشکلات و روند سیاسی به لبنانیها ارتباط دارد، نه عربستان یا قدرتهای خارجی.
بن فرحان گفت: درک میکنم که گفتوگوهای آتشبس در غزه بارها به دلیل خواستههای جدید «اسرائیل» فروپاشیده است. بدون حلو فصل منازعه غزه، منطقه ما همچنان در گرداب تنش باقی خواهد ماند.
وزیر امور خارجه عربستان بیان کرد: ایران به ما اعلام کرده است که تداوم تشدید تنش در منطقه به سود تهران نیست. من اهمیت این موضوع که باید از هرگونه تنش بیشتر در منطقه جلوگیری کنیم را به همتایان ایرانیام توضیح دادهام.
بن فرحان ادامه داد: روابط میان عربستان و ایران در مسیر درست طی میشود، اما به دلیل اوضاع منطقه پیچیده است. عربستان هیچ رزمایش نظامیای را با ایران برگزار نکرده است.
وزیر امور خارجه عربستان گفت: تنها راه کاهش تنش در منطقه آن است که همه این تصمیم روشن را اتخاذ کنند که تشدید تنش برای همه طرفها خطرناک است. «اسرائیل» باید تنش را کاهش دهد و جامعه بینالملل نیز باید تلاشهای خود را روی کاهش تنش در همه جبههها متمرکز کند.
بن فرحان بیان کرد: توافق همکاری دفاعی با ایالات متحده آمریکا مسئلهای پیچیده است. برخی توافقنامههای دوسویهای که عربستان به امضای آنها با آمریکا امید دارد به عادیسازی روابط با «اسرائیل» ارتباطی ندارد.
منبع:عصرایران