باربارا گوور، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلاباما، میگوید: «افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند، میتوانند سلولهای بتا را بازسازی کنند، نتیجهای که با دارو نمیتوان به دست آورد.»
به گزارش مهر گوور افزود: یافته ها نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 خفیف که مصرف کربوهیدرات خود را کاهش می دهند، ممکن است با قطع مصرف دارو و تامین انرژی مورد نیاز خود با خوردن وعده های غذایی و میان وعده های سرشار از پروتئین سود ببرند.
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح می دهد، دیابت نوع 2 تا حدی به دلیل اختلال عملکرد سلول های بتا و از دست دادن سلول های بتا ایجاد می شود.
سلول های بتا در پانکراس تولید می شوند و انسولین تولید می کنند، هورمونی که افراد برای کنترل سطح قند خون به آن نیاز دارند.
تیم او پیشنهاد کرد که آسیب به سلول های بتا ممکن است، حداقل تا حدی، ناشی از مصرف بیش از حد غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان و ماکارونی باشد.
در مطالعه جدید، تیم تحقیقاتی شامل 57 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 بود. یکی دوتا رژیم گذاشتن برخی از بیماران از رژیم غذایی کم کربوهیدرات (9٪ کربوهیدرات و 65٪ چربی) استفاده کردند، در حالی که برخی دیگر از یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات (55٪ کربوهیدرات و 20٪ چربی) استفاده کردند.
تیم تحقیقاتی گزارش داد که تمام افراد تحت رژیم کم کربوهیدرات شاهد بهبود قابل توجهی در پاسخ سلول های بتا به قند خون بودند.
گوور گفت: “تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات می تواند عملکرد سلول های بتا را بازگرداند و منجر به بهبود در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود، مورد نیاز است.”