مطالعه جدید محققان دانشکده علوم و سیاست تغذیه فریدمن دانشگاه تافتس در بوستون آمریکا از تاثیر مثبت مصرف روزانه مقدار متعادل پسته بر سلامتی چشم خبر می‌دهد. به گفته محققان، این اثر مثبت به دلیل افزایش تراکم رنگدانه ماکولا یا «ام‌پی‌او‌دی» (MPOD) در چشم ناشی از رنگدانه گیاهی «لوتئین» (lutein) در پسته است که عاملی کلیدی در محافظت از چشم در برابر نور آبی و آسیب‌های ناشی از افزایش سن محسوب می‌شود. 

به گزارش ایندیپندنت، این مطالعه ۱۲ هفته‌ای روی ۳۶ بزرگسال که به طور تصادفی به دو گروه مصرف‌کننده پسته و گروه کنترل تقسیم شدند، نشان داد که خوردن دو اونس (۵۷ گرم) پسته در روز به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی، موجب افزایش قابل‌توجه تراکم رنگدانه ماکولا در بزرگسالان سالم میانسال تا مسن شد.

ام‌پی‌او‌دی شاخص مهمی برای سلامتی چشم محسوب می‌شود، زیرا از شبکیه محافظت می‌کند و با کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن، یکی از علل اصلی نابینایی در سالمندان، ارتباط دارد.  

نقش منحصر به فرد لوتئین پسته و سلامت چشم

پسته تنها مغزی است که می‌تواند لوتئین را به اندازه کافی تامین کند. لوتئین موجود در پسته نقش مهمی در حفظ سلامتی چشم دارد، زیرا نور آبی را فیلتر و به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان در چشم عمل می‌کند.

این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه پسته میزان لوتئین را در شرکت‌کنندگان دو برابر کرد. از آنجا که میزان لوتئین در بیشتر رژیم‌های غذایی آمریکایی بسیار پایین است، مصرف میزان پسته اعلام‌شده در این مطالعه سطح لوتئین را در پلاسما (خون) به‌طور قابل توجهی بالا برد.

در این مطالعه، شرکت‌کنندگان به‌گونه‌ای انتخاب شدند که میزان لوتئین در رژیم غذایی‌ آن‌ها کم باشد و مصرف تنها ۵۷ گرم پسته در روز طی شش هفته سطح لوتئین را در خون آن‌ها به‌سرعت افزایش داد.

محققان تاکید می‌کنند که با گنجاندن یک مشت پسته در رژیم غذایی می‌توان سطح لوتئین را که برای محافظت از چشم حیاتی است، بهبود بخشید، زیرا پسته منبع چربی سالم است و می‌تواند جذب لوتئین را هم بهترکند. 

لوتئین موجود در پسته علاوه بر تاثیر بر سلامت چشم، در بهبود عملکرد مغز هم موثر است. دکتر الیزابت جانسون، یکی از محققان این پژوهش، خاطرنشان کرد: «لوتئین از سد خونی‌ــ‌مغزی عبور می‌کند و ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند.»

همانند چشم، لوتئین در مغز هم به طور انتخابی تجمع می‌یابد و می‌تواند در کاهش افت شناختی نقش ایفا کند. انباشتگی انتخابی معمولا به دلیل نیاز خاص آن بافت به ماده یادشده یا ویژگی‌های خاص آن ماده برای عملکرد بهتر آن بخش از بدن رخ می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهند که سطح بالاتر لوتئین با عملکرد شناختی بهتر مغز، از جمله حافظه و سرعت پردازش اطلاعات، مرتبط است؛ آنچه پسته را برای رژیم‌های غذایی با هدف حمایت از سالمندی سالم، به گزینه‌ای ارزشمند تبدیل می‌کند.

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما