به گزارش بازتاب آنلاین، داده های جدید وزارت بهداشت که در اختیار تسنیم قرار گرفته نشان می دهد میزان سزارین در ایران تقریباً 56 درصد است، بیش از سه برابر استاندارد جهانی! استان گیلان که قدیمی‌ترین استان کشور نیز محسوب می‌شود، در سزارین پیشتاز است.

تسنیم در خبری نوشت: امروزه اگر به تجربیات مادران در زایمان و زایمان نگاه کنیم، موارد بسیار کمی را می یابیم که تجربه زایمان طبیعی داشته باشند! اگرچه شواهدی از عوارض متعدد ناشی از زایمان سزارین وجود دارد، اکثر زنان باردار با دکتری مشورت می کنند که سزارین را توصیه می کند.

5 تا 15 درصد از زایمان ها در سراسر جهان با سزارین اتفاق می افتد

بر اساس آخرین برآوردها، نرخ سزارین در سراسر جهان به طور متوسط ​​18 درصد است، البته این مقدار در کشورهای مختلف متفاوت است و طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، تنها 5 تا 15 درصد از زایمان ها در کشورهای توسعه یافته به روش سزارین انجام می شود.

سزارین در ایران سه برابر استاندارد جهانی است!

با این وجود آمار سزارین در ایران به طرز عجیبی بالاست! آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت از آمار سزارین‌ها در کشور نشان می‌دهد که ۵۵.۸ درصد زایمان‌ها یعنی بیش از نیمی از زایمان‌های کشور به روش سزارین انجام می‌شود. اگر این عدد را با میانگین جهانی مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که میزان سزارین در ایران بیش از سه برابر میانگین جهانی است.

نگاهی به آمار سزارین در سال های اخیر نشان دهنده روند صعودی قوی این عمل و استقبال روزافزون از این نوع عمل در بین زنان باردار ایرانی است. در حالی که در سال 1379 تنها 35 درصد زایمان ها به روش سزارین انجام می شد، در سال 1384 این آمار به 40 درصد رسید و امروز تقریباً 56 درصد از زایمان ها در ایران به روش سزارین انجام می شود.

جدول زیر که در سایت سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است میزان سزارین در کشورهای مختلف در سال های اخیر را نشان می دهد. همانطور که از جدول مشخص است، در سال 2010 که میزان سزارین 45 درصد بوده است، کشور ما در این شاخص تفاوت چشمگیری با سایر کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته داشته است.

سزارین در ایران سه برابر استاندارد جهانی است/این استان در جدول سزارین در ایران پیشتاز است.

یک عمل و ده ها خطر برای مادر

بسیاری از زنان سزارین را راهی مجلل و آسان برای به دنیا آوردن نوزاد خود می دانند، بدون اینکه بدانند برخلاف تصور بسیاری از مادران، عوارض سزارین بسیار بیشتر از زایمان طبیعی است که برخی از آنها عبارتند از: مهمترین آنها در زیر ذکر شده است. :

افزایش خطر مرگ مادر در اثر سزارین

در مواردی که مادران سزارین را انتخاب می کنند، مرگ و میر مادران به طور قابل توجهی در مقایسه با زایمان طبیعی افزایش می یابد. علت اصلی مرگ و میر در این ناحیه عفونت های تنفسی، خونریزی و تشکیل لخته های خون در رگ ها (ترومبوآمبولی) است.

سزارین با خطر عفونت

روش تجویز مهمترین عامل خطر عفونت است. عفونت رحم بعد از زایمان سزارین نسبتاً شایع است و در مقایسه با زایمان سزارین عفونت بعد از زایمان طبیعی نسبتاً نادر است.

عوارض ناشی از زخم سزارین

یکی یکی از مشکلاتی که در حین سزارین ممکن است ایجاد شود عفونت محل زخم با خونریزی و باز شدن محل زخم است که یکی از شایع ترین علل مرگ مادران پس از سزارین است و منجر به بستری شدن و مراجعه به بیمارستان می شود. چندین بار بیمارستان پزشک ترشحات را تخلیه می کند.

دوره نقاهت طولانی تر بعد از سزارین

مادرانی که به روش سزارین زایمان می کنند برای انجام کارهای روزانه و مراقبت از نوزاد به کمک خانواده و دوستان متکی هستند. این زنان نسبت به زنانی که زایمان طبیعی داشتند، برای مدت طولانی‌تری احساس ناراحتی و محدودیت حرکتی می‌کنند و برای کنترل درد به داروهای مسکن نیاز دارند.

در عین حال نمی توان عمل سزارین را مشکل ساز و مملو از عوارض دانست. در مواردی که جان مادر و کودک در خطر باشد یا وضعیت مادر و فرزند به گونه ای باشد که مادر نتواند به طور طبیعی جنین خود را به دنیا بیاورد، این روش در سال های اخیر با توجه به درآمد حاصل از این امر بسیار مفید خواهد بود. روش برای پزشکان، زمان کمتری که پزشک برای زایمان در مقایسه با زایمان طبیعی صرف می کند و برخی مشکلات فرهنگی مانند تمایل زنان به تعیین تاریخ تولد خود و تاریخ تولد رند و لاکچری میزان سزارین است. زایمان بسیار بیشتر از حد معمول خواهد بود و عوارض ذکر شده برای مادران ایجاد خواهد شد

مزایای زایمان طبیعی چیست؟

زایمان طبیعی، یعنی زایمان از طریق کانال زایمان بدون مداخله جراحی، مزایای زیادی دارد که برخی از آنها در زیر ذکر شده است:

بهبودی سریعتر

زنان پس از زایمان طبیعی سریعتر بهبود می یابند و بستری کوتاه تری در بیمارستان دارند. زایمان طبیعی اغلب نیاز به استراحت و مراقبت کمتری دارد.

عوارض جراحی کمتر

زایمان طبیعی با خطرات و عوارض جراحی مانند عفونت، خونریزی و مشکلات بیهوشی همراه نیست.

شیردهی بهتر

بسیاری از زنان می توانند به راحتی پس از زایمان طبیعی به نوزاد شیر بدهند. شیردهی زودهنگام و موفق با شیر مادر می تواند به سلامت نوزاد کمک کند. زایمان سزارین ممکن است با تاخیر در شروع شیردهی همراه باشد زیرا ممکن است مادر به دلیل عمل و اثرات بیهوشی در موقعیت مناسب شیردهی قرار نگیرد.

احتمال مشکلات تنفسی در نوزاد را کاهش می دهد

نوزادانی که از طریق زایمان طبیعی متولد می شوند، مشکلات تنفسی کمتری دارند زیرا زایمان طبیعی به نوزاد کمک می کند مایع آمنیوتیک را از ریه های خود پاک کند.

ارتباط عاطفی عمیق تر و زودتر با نوزاد

زایمان طبیعی به مادر این امکان را می دهد که نوزاد را به سرعت بعد از تولد در آغوش بگیرد. تماس پوست با پوست که بلافاصله پس از زایمان طبیعی رخ می دهد به تقویت پیوند عاطفی و تنظیم دمای بدن نوزاد کمک می کند.

تامین سلامت مادر و کودک

برای مادرانی که بارداری سالم و بدون مشکلی داشته‌اند، زایمان طبیعی می‌تواند به حفظ سلامت کلی و کاهش عوارض ناشی از ضربه‌های جراحی کمک کند. علاوه بر این، زایمان طبیعی می تواند به کاهش نیاز به داروهای دیگری که می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود، کمک کند.

اگرچه فواید بسیار و بسیار زیاد زایمان طبیعی نسبت به سزارین ثابت شده است، اما این سوال پیش می آید که چرا تعداد زایمان های طبیعی در ایران اینقدر کم است؟

تحقیقات نشان داده است که این مشکل می تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد.

ترس از زایمان طبیعی

برخی از زنان و حتی برخی از پزشکان ممکن است نگران درد زایمان طبیعی یا عوارض احتمالی آن باشند و سزارین را گزینه مطمئن تری بدانند. در این زمینه، استراتژی هایی مانند گسترش روش های زایمان بدون درد یا کم درد می تواند بسیار مفید باشد.

تجربه قبلی با سزارین

اگر خانمی قبلاً سزارین شده باشد، پزشکان معمولاً سزارین را برای زایمان های بعدی ترجیح می دهند.

مشکلات پزشکی

در برخی موارد، برخی شرایط پزشکی ممکن است نیاز به سزارین را افزایش دهد. به عنوان مثال، مشکلاتی مانند جفت سرراهی یا رشد ضعیف جنین ممکن است منجر به تصمیم به سزارین شود.

تضاد منافع بین پزشکان و بیمارستان ها

امروزه انجام عمل سزارین بیشتر از نظر تجاری دیکته می‌شود تا پزشکی و به همین دلیل در بسیاری از بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها می‌توان سزارین را به‌عنوان روش رایج‌تری برای زایمان توصیه کرد. شرایطی که … ظرفیت بیمارستان و منابع آن محدود است

عوامل فرهنگی

آموزش و آگاهی در مورد زایمان طبیعی و فواید آن ممکن است کافی نباشد و این امر منجر به انتخاب سزارین به جای زایمان طبیعی می شود. برخی از زنان ممکن است به اندازه کافی در مورد خطرات زایمان سزارین، عوارض آن و مزایای زایمان طبیعی مطلع نباشند و ممکن است زایمان سزارین را گزینه راحت تری بدانند. در حالی که بدن زن به طور طبیعی با زایمان طبیعی سازگار است.

کدام استان های کشورمان بیشترین تعداد سزارین را دارند؟

آمارهای وزارت بهداشت از آمار سزارین در ایران نشان می‌دهد که استان گیلان که قدیمی‌ترین استان کشور نیز محسوب می‌شود، آمار سزارین بسیار بالاتری دارد. آمار سزارین در گیلان حدود 24 درصد بیشتر از میانگین کشوری است!

کمترین میزان سزارین در ایران مربوط به استان سیستان و بلوچستان است که جوان ترین آن استان کیشور است. در شهرستان ایرانشهر تنها ۲۲ درصد زنان با سزارین بچه دار می شوند.

سزارین در ایران سه برابر استاندارد جهانی است/این استان در جدول سزارین در ایران پیشتاز است.

راه برون رفت از بحران آمار بالای سزارین در ایران

یکی یکی از اقدامات وزارت بهداشت برای ترویج زایمان طبیعی کاهش هزینه نسبت به سزارین است. در عین حال اتخاذ راهکارهایی مانند ایجاد زیرساخت ها برای بهبود روند زایمان طبیعی و تسکین درد آنها از جمله ارائه امکان زایمان در آب و همچنین فرهنگ سازی برای زنان می تواند از جمله راهکارهای بهبود طبیعی باشد. زایمان شامل شاخص هایی در کشور است.

در عین حال، وزارت بهداشت می‌تواند از ابزارهای نظارتی خود مانند اعتباربخشی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و برخورد با پزشکانی که خارج از توصیه‌ها و اندیکاسیون‌های پزشکی سزارین را به زنان باردار توصیه می‌کنند، برای جلوگیری از روند افسارگسیخته سزارین استفاده کند. کنترل این امر برای بسیاری از مادران تا حدودی بسیار پیچیده و ناراحت کننده است.

47236

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما