به گزارش مانیبان، موضوع ممنوعیت واردات و ثبت نام سری جدید آیفون یکی از موضوعاتی است که همواره توجه مردم را به خود جلب می کند و ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی را در بر می گیرد.

اگرچه در بسیاری از کشورها گوشی های اپل برای اکثریت جامعه محصولی رایج و در دسترس به حساب می آیند، اما سیاست ها در ایران این محصول را به محصولی لوکس تبدیل کرده و در لیست آرزوها و رویاهای گروه های مختلف ایرانیان قرار داده است.

ممنوعیت واردات، مشکل آنتن دهی این گوشی ها، گسترش بازار سیاه و قاچاق از چالش های موجود در این زمینه است.

در حال حاضر با توجه به معرفی سری آیفون 16، دوباره این سوال مطرح شده است که آیا آیفون ها را رجیستر کنیم یا نه. به گفته رئیس انجمن تلفن همراه، در صورت رجیستر شدن آیفون، تعرفه واردات 40 تا 50 درصد خواهد بود.

آیا آیفون 16 رجیستر می شود؟

پس از معرفی سری آیفون 16، مردم بار دیگر این سوال را مطرح کردند که آیا گوشی های آیفون با معرفی سری جدید ثبت نام می کنند یا خیر؟

پس از آغاز به کار دولت چهاردهم، ستار هاشمی وزیر ارتباطات نیز به این موضوع اشاره کرد و اعلام کرد که این وزارتخانه در تلاش است تا با گفت وگو و تعامل با وزارت امنیت، مشکل رجیستری آیفون 14 و 15 را حل کند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط زومیت، عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن تلفن همراه، در مورد تعرفه واردات آیفون های سری 14 به بعد، گفت: حدس می زنم اگر رجیستر آیفون های 14 به بعد باز شود، قطعاً بیشتر از این خواهد بود تعرفه فعلی که 20 به 30 است درصدی است افزایش می یابد اما به 96 درصد نمی رسد. تعرفه واردات آیفون 14 به بعد احتمالا 40 تا 50 درصد است. تعرفه واردات مسافر دو برابر تعرفه تجاری است.

در صورت رفع ممنوعیت واردات آیفون های سری 14 به بعد، دولت قصد دارد این تعرفه ها را افزایش دهد. این افزایش ها به طور قابل توجهی بر قیمت نهایی این گوشی ها تاثیر می گذارد. این اتفاق باعث می شود قیمت نهایی این گوشی ها در ایران بیشتر از قیمت جهانی آن ها باشد.

دلایل ممنوعیت واردات آیفون از ابتدا چه بود؟

دلایل مختلفی برای ممنوعیت واردات آیفون های سری 14 به بعد مطرح شده است. مهمترین دلیل آن کمبود ارز است. چرا که در شرایط تحریم اقتصادی و کمبود منابع ارزی، واردات آیفون اقدامی غیر ضروری تلقی می شد.

از سوی دیگر یکی یکی دیگر از دلایل ذکر شده اتصال به اینترنت ماهواره ای است که البته از سوی کارشناسان رد شد. زیرا به گفته کارشناسان این قابلیت برای تماس های اضطراری و در برخی از کشورها استفاده می شود.

البته طبق آمارهای غیررسمی و میدانی انجمن تلفن همراه به وزارت حریم خصوصی، پس از ممنوعیت واردات آیفون های سری 14 به بعد، حدود 900 میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است که در صورت ادامه این روند. این رقم به 1000 میلیون افزایش و به 300 میلیون دلار خواهد رسید. البته این آمار به معنای شکست طرح جلوگیری از خروج ارز از کشور است.

چشم انداز بازار آیفون در ایران

آینده بازار آیفون به تصمیمات دولت برای رفع ممنوعیت ها بستگی دارد. در صورت رفع ممنوعیت ها و اعمال تعرفه های معقول، انتظار می رود بخشی از تقاضای بازار از طریق واردات رسمی تامین شود. اما به دلیل بالا بودن تعرفه واردات، احتمال ادامه قاچاق وجود دارد.

ممنوعیت واردات آیفون 14 به بعد، افزایش تعرفه ها در صورت رفع ممنوعیت ها و از سوی دیگر میزان خروج ارز از کشور به دلیل ممنوعیت واردات، چالش های زیادی را ایجاد کرده است. برای بازار موبایل دولت باید با اتخاذ تصمیمات مناسب و شفاف به ثبات و شفافیت بازار کمک کند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما