تلاش برای نهادینه‌کردن فرهنگ کار و تلاش در جشنواره اتقان

در ابتدای این نشست، چکشیان با اشاره به اینکه جشنواره از اردیبهشت ماه آغاز شده است، اظهار کرد: ما در ابتدای حرکت در این گستره برای آنکه ببینیم فرهنگ کار و تلاش چه نسبتی با موضوعات اساسی کشور دارد، یک‌سری مطالعات کتابخانه‌ای، میدانی و گفت‌وگوهای نخبگانی ایجاد کردیم تا مسئله فرهنگ کار را به عنوان مساله موشکافی کنیم.

چکشیان با تاکید بر اینکه موضوع فرهنگِ کار و تلاش در سال‌های اخیر به عنوان اولویت جدی در وزارت تعاون کار و رفاه امور اجتماعی مطرح و مورد توجه بوده است، اظهار داشت: ما در اولین مرحله چرایی، چیستی و چگونگی فرهنگ کار را مطرح کردیم که طی مطالعات انجام شده 24 مؤلفه مانند وجدان کاری، مسئولیت‌پذیری، اتقان‌کاری، تعاون و کار گروهی، یادگیرندگی و … احصا‌ شد که هر کدام از اینها قسمتی از فرهنگ کار را مورد توجه خود قرار می‌دهد.

این مقام مسئول عوامل مؤثر در ارتقای مؤلفه‌ها را به عنوان مبحث بعدی مطرح کرد و گفت: عواملی چون رابطه بین درآمد و مخارج، رابطه بین درآمد و تلاش، رابطه بین سبک رهبری مدیران، رابطه‌ احساس و هویت شغلی در فرهنگ کار داشتن و بسیاری از موضوعات موثر دیگر، جزء عوامل موثر در حوزه فرهنگ کار است که اینها و خیلی مسائل دیگر می‌توانند سبب ارتقاء یا افول عوامل فرهنگ کار شوند.

وی به پیامدهای فرهنگ کار اشاره کرد و گفت: اگر فرهنگ کار محقق شود جهش اقتصادی رخ می‌دهد که در پی آن بسیاری از مشکلات اساسی کشور، که اغلب به موضوع اقتصادی ارتباط دارد، حل می‌شود.

چکشیان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که یکی از مسائل اصلی کشور را مسائل اقتصادی نام برده بودند، گفت: برای حل این مسئله اقتصادی، مهمترین راهبرد تولید و مشارکت مردم است و یکی از مهمترین موضوعاتی که مردم، کارآفرین و کارگر را در موضوع و جهش تولید مشارکت می‌دهد، مسئله و مولفه‌های فرهنگ کار و تلاش است.

وی با تأکید بر اینکه خود کار نیز موضوعیت دارد و باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی و موجب رشد و تربیت فرد می‌شود و اثرات تربیتی بر افراد و جامعه دارد در نتیجه بر اساس نظریه‌هایی دریافتی از نظریه‌پردازان، مدل مفهومی اولیه‌ای بر اساس، سند فرهنگ کار و تلاش به شورای فرهنگ عمومی کشور توسط وزیر کار ابلاغ شد. که این سند دارای چند بخش عمده و چهار راهبرد است.

چکشیان در تشریح فضای شغلی در جامعه و مسائل مرتبط با آن گفت: ما امروز از داستان پیدا کردن فرصت شغلی فاصله گرفتیم، در حالیکه هفت درصد آمارها از نرخ بیکاری صحبت می‌کند، اما آیا این نرخ بیکاری که به هفت درصد رسیده، مساله اشتغال در جامعه را حل می‌کند؟ از سویی کارفرما متقاضی نیروی متخصص است که انگیزه و مهارت داشته باشد. از طرفی هم نیروی کاری به دنبال کاری است که دستمزدش نسبت به تلاش‌اش، به صرفه باشد، لذا چالش جدیدی ایجاد می‌شود و ما در بسیاری جاها فرصت شغلی داریم اما نیروی کار برای آنجا نداریم، که بر این اساس جریان نهضت مهارت‌آموزی به عنوان یکی از این مؤلفه‌ها مطرح می‌شود که به شکل‌های مختلف آموزشی توسط نهادها و ارگان‌های مختلف زیر نظر وزارت تعاون و رفاه امور اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مسئله دیگر ارزش و منزلت کار است، که اینکه کارخانجات چگونه می‌تواند به نیروی کار انگیزه بدهند، لذا اشتغال‌پذیری مساله اصلی است.

چکشیان افزود: در بحث سند فرهنگ کار که در واقع شورای فرهنگ عمومی به کل سازمان‌ها و دستگاه‌ها ابلاغ کرد، چهار راهبرد ارائه شد، یکی از این راهبرد‌ها تقویت پشتوانه‌های فکری نظری حوزه فرهنگ کار است، اینکه چه عوامل و شاخصه‌هایی می‌توانند مؤثر واقع شوند. دومین مساله ظرفیت‌سازی و شبکه‌سازی است که در این راستا سایت فرهنگ کار طراحی کردیم، موضوع خانه‌های فرهنگ کار را دنبال کردیم، سومین مساله، جریان‌سازی فرهنگی هنری و رسانه‌ای است، یعنی اینکه با تولید محتواهای رسانه‌ای و هنری با موضوع فرهنگ کار بتواند مخاطب عام، مردم و جامعه آشنا کند. چهارمین موضوع و راهبرد الگوسازی است، یعنی بایستی نمونه‌های موفق فرهنگ کار از ذهنیت به عینیت تبدیل شود یعنی مفاهیم موفق را باید معرفی کرد تا آن فضای ذهنی نظری مطرح قابل دیدن شود.

وی ادامه داد: در این راستا راهبرد سوم که جریان‌سازی فرهنگی رسانه‌ای بود منجر به شکل‌گیری جشنواره فرهنگی هنری شد. لذا همه این مطالب گفته شد تا برسیم به اینجا که همه این امورات انجام شد تا ذیل راهبرد سوم و برگزاری جشنواره فرهنگی هنری اتقان کمکی به تولید محصولات هنری رسانه‌ای شود تا با اکران، توزیع و ترویج آنها بتوانیم اثری بر روی جامعه، نخبگان و هنرمندان ایجاد کنیم. لذا بر این مبنا کار مشترکی را با دوستان حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز کردیم که 20 مرداد آخرین مهلت ارسال آثار بود و اکنون در مرحله داوری و جمع‌بندی برای برگزاری آئین اختتامیه هستیم.

سطح و کیفیت آثار دریافتی جشنواره در حوزه کار بی نظیر بود

در ادامه این نشست، محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی هنری اتقان نیز با اشاره به تقویم اجرایی جشنواره گفت: هفته آخر اسفند ماه فراخوان جشنواره منتشر شد که به دلیل شهادت رئیس جمهور و همراهان‌شان آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار با مقداری جابه‌جایی در تقویم اجرایی برنامه همراه بود، که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، آیین اختتامیه این جشنواره 26 شهریور ماه 1403 ساعت 15:30 در تالار سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد، اما چند مورد برنامه نیز در راستای این جشنواره برگزار می‌شود که «در حلقه رندان» یکی از آن برنامه‌هاست که در آن طنزپردازان حوزه نظم و نثر با موضوع تخصصی فرهنگ کار به ارائه آثار خود می‌پردازند.

باقری خاطر نشان کرد: افتتاح نمایشگاه تجسمی همزمان با معرفی آثار برگزیدگان، نشست تخصصی داستان‌نویسی در سالن صفارزاده، همچنین عصر شعر اتقان در سالن هراتی حوزه هنری، اجرای نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای در تماشاخانه مهر، ماه و محوطه حوزه هنری از جمله برنامه‌های مهم این جشنواره خواهد بود.

وی در مورد آمار تفکیکی نخستین جشنواره اتقان گفت: مجموعاً 2545 اثر در بخش‌های مختلف دریافت کردیم که از این تعداد 178 اثر پوستر، 285 کارتون، 946 تک عکس و 96 مجموعه عکس که شامل هزار و یک عکس، 96 شعر طنز، 170 شعر، 101 اثر نثر طنز، 205 داستانک، 337 داستان کوتاه، 25 اجرای استندآپ کمدی، 47 اثر تئاتر کوتاه صحنه‌ای و 60 تئاتر خیابانی است، آثار دریافتی را تشکیل می‌دادند. بیشترین شرکت کننده‌ها نیز از استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان و کمترین آثار دریافتی از کردستان بود.

باقری در معرفی مدیران بخش‌های هنری، در بخش پوستر محمدصابر شیخ رضایی، در بخش کارتون محمدرضا زنگنه، در بخش عکس سیدشهاب واجدی، در بخش طنز عباس حسین‌نژاد، در بخش شعر کاظم رستمی، در بخش داستان و داستانک سارا عرفانی و در بخش هنرهای نمایشی مریم شعبانی را نام برد.

وی در بخش معرفی داوران جشنواره به سطح و کیفیت بی‌نظیر آثار دریافتی جشنواره در حوزه کار اشاره کرد و گفت: در بخش پوستر استاد مسعود نجابتی، کوروش پارسانژاد و محمد صمدی، در بخش کارتون سیدمسعود شجاعی طباطبایی، بهرام عظیمی و محمدعلی خلجی، در بخش عکس کمال‌الدین شاهرخ، محمود عبدالحسینی و مهدی قاسمی، در بخش داستان کوتاه و داستانک احسان عباس‌لو، تیمور آقامحمدی و فرزانه فخریان، شعر طنز محمدکاظم کاظمی و امید مهدی‎‌نژاد، نثر طنز محمدرضا رفیع‌زاده و مهرداد صدیقی، استندآپ کمدی کاوه مهدوی، محسن طاهری و سیدحسام‌الدین شریفی، شعر میلادعرفان‌پور، فاطمه نانی‌زاد و حسن جمشیدی، هنرهای نمایشی شهرام کرمی، کوروش زارعی و لیلی عاج داوران بخش‌های مختلف بودند.

باقری افزود: سرانجام پس از داوری؛ در بخش پوستر 37 اثر، در بخش کارتون 62 اثر، در بخش عکاسی 60 اثر تک عکس و 7 مجموعه اثر به بخش نهایی راه یافتند که آثار راه یافته به بخش تجسمی به سازمان زیباسازی شهرداری تهران و مترو جهت نمایش در سطح شهر ارسال خواهند شد و به همت وزارت تعاون و رفاه کار اجتماعی در واحدهای تولیدی و کارخانه‌ای سطح کشور نیز به نمایش گذاشته خواهد شد. در بخش داستان کوتاه و داستانک 15 اثر از هر بخش؛ در بخش شعر طنز 3 اثر، در بخش استندآپ کمدی 5 اثر به بخش نهایی راه یافتند که در ویژه برنامه «در حلقه رندان» اجرا خواهند شد و در آن برنامه هیئت داوران اثر برگزیده را معرفی خواهند کرد. در بخش شعر نیز 3 اثر و در بخش تئاتر خیابانی هم 12 اثر از آثار راه یافته در کارخانه‌ها اجرا خواهند داشت. در بخش تئاتر صحنه‌ای نیز 12 اثر در تماشاخانه مهر و ماه اجرا خواهد شد.

باقری در پایان به کیفیت بالای آثار اشاره کرد و گفت: در بخش‌های مختلف آثار قابل توجهی دریافت شده تا جایی که در بسیاری از بخش‌ها داوران از کیفیت آثار ارسالی متعجب بودند و ما نیز فکر می‌کردیم که در اولین دوره شاید کیفیت کار پایین‌تر باشد اما هنرمندان محکم، خوب و با اتقان کاری آثار را ارائه کردند.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما