به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در نشست خبری آیین آغاز به کار معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی بیان کرد: یکی از مهمترین حوزههای معاملات در کشور مربوط به خودرو است، سالیانه بالغ بر ۶ تا ۷ میلیون تعویض پلاک و بیش از این میزان، معامله در کشور انجام میشود، ظرفیت تجارت الکترونیک برای این حوزه، شفاف سازی و اعتمادسازی است که مهم ترین عاملها برای یک معامله است و سکوهای الکترونیکی می توانند این موارد را در اختیار دو طرف معامله قرار دهند.
کلاهدوزان افزود: همین اساس بعد از برگزاری جلسات متعدد میان فراجا، معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات، معاونت راهبردی و وزارت صمت،
پاییز سال گذشته آیین نامه معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی به تصویب هیات دولت رسید.
وی ادامه داد: براساس فراخوانی که مرکز توسعه تجارت منتشر کرد ۹ شرکت تقاضای اولیه خود را مطرح کردند که ۲ سکو (خودرو برگ و پیمون) تست های اولیه را پاس کردند. سکوها به هیچ عنوان قرار نیست انحصاری باشند، رویکرد ما استفاده از شرکت های بخش خصوصی و خروج از تصدی گری دولت است و سایر سکوها نیز زمانی که آماده باشند می توانند وارد این بازار شوند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تاکید کرد: هیچ الزامی مبنی بر این که مردم باید در این سکوها درخواست خود را ثبت کنند، وجود ندارد و مردم می توانند انتخاب کنند که به روش سنتی یا آنلاین خرید و فروش خودرو را انجام دهند.
کلاهدوزان در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادآنلاین مبنی بر این که آیا با معرفی این دو پلتفرم، معاملات خودرو در سایر پلتفرمها و سایتها، غیرقانونی اعلام میشود، گفت: سکوهایی مانند دیوار و شیپور سکوهای آگهی هستند و با سکوهای معامله تفاوت های ماهوی دارند، کاری که در دیوار انجام میشده کمافیالسابق انجام میشود. در سکوهای معاملهای شخص فعل معامله را انجام میدهد و معامله ثبت و اصالت سنجی می شود و برای تعویض پلاک ارجاع میشود، در این واقع این سکوها توسط فراجا به رسمیت شناخته شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی همچنین گفت: پلتفرمهای بسیار شاخص در حوزه خودرو و مالی در حال آماده سازی بسترهای خود هستند و به مرور اضافه خواهند شد.
منبع: اقتصاد آنلاین