به گزارش بازتاب آنلاین آنلاین، دعای کمیل دعای صحیحی است که امیرالمومنین علی علیه السلام کمیل بن زیاد نخعی تدریس کرده است. این دعا دارای مضامین بلند و عرفانی در جهت شناخت خداوند، استعانت از او و استغفار از گناهان است. علامه مجلسی رحمه الله این دعا را بهترین دعا دانسته است.
علما و علمای دین و عارفان آگاه به خداوند، برای دعای شتر مقامی والا گرفته اند، زیرا مقام و مرتبه آن را در میان دعاهای دیگر، مرتبه انسان در میان موجودات دیگر می دانند و از آنجایی که انسان را به عنوان ادعیه می دانند. بالاتر از همه مخلوقات، این دعای شریف نیز اشرف دعا محسوب می شود و از آن به «مرد دعا» تعبیر می شود.
سید بن طاووس در کتاب مصباح التحجد از شیخ طوسی رحمه الله روایت کرده است: کمیل بن زیاد نخعی علی (علیه السلام) را دید که این نماز را در شب نیمه شعبان به جا آورد. تلاوت کرد.
آثار و برکات خواندن دعای کمیل
دعای کمیل برای رهایی از دشمنان، تأمین غذا و بخشش گناهان فواید بسیاری دارد. سید بن طاووس علیه السلام در کتاب اقبال الامال [۴] در مصباح المتهجد آمده است که کامل بن زیاد می گوید: روزی نزد پروردگار و استادم امام علی علیه السلام در مسجد بصره نشسته بودم و جمعی از دوستان و یاران آن حضرت نیز بودند. حضور در آنجا . یکی از صحابه از پیامبر پرسید که معنای این آیه چیست که خداوند می فرماید:[۵]: در این شب هر امر پایداری معین و متمایز می شود (با حکمت و تدبیر بهترین نظام) چیست؟
امیرالمؤمنین فرمود: در حقیقت این شب نیمه شعبان است. سوگند به او که جان من در دست اوست، هیچ بنده ای نیست، جز این که آنچه از نیک و بد به او می رسد، در شب نیمه شعبان تا پایان سالش بر او واجب می شود. هر بنده ای که در آن شب در عبادت احیا کند و دعای حضرت خضر را بخواند دعایش مستجاب می شود.
کمیل می گوید وقتی به خانه اش رفت، شب به خدمتش رسیدم. گفتند: چرا آمده ای؟ گفتم که آمده ام طلب دعای خضر کنم.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ای کمیل، چون این دعا را حفظ کردی، آن را در هر عصر جمعه یا هر ماه یک بار یا سالی یک بار یا حداقل یک بار در تمام عمرت بخوان تا کار تو کفایت کند. یقیناً خداوند به شما کمک می کند، روزی تان فراوان و البته آمرزیده می شوید. ای کمیل، مدتی که با ما گذراندی موجب شد که به این نعمت و کرامت مشرف شوی. ای کامل بنویس: خدایا رحمتت میکنم…