عباس عبدی اظهار داشت: در همان روزی که وی وزرا را معرفی کرد، تعدادی از مردم به صورت نابخردانه شروع به اعتراض کردند. البته این اعتراضات بد است نبود; مشروط بر اینکه این کار آگاهانه و با قصد کمک انجام شود پزشکیان اما اگر هدف این بود که نشان دهیم این کار اشتباه است و باید با کارهایی که برخی از آنها از این زاویه انجام داده اند مخالفت کنیم، معلوم است که آنها نمی فهمند سیاست چیست و چگونه باید باشد.
به گزارش جماران، وی درباره آینده دولت صحبت کرد پزشکیان وی در راستای تحقق وعده های انتخاباتی گفت: در عرصه سیاست هیچ تضمینی نداریم و ایجاد و رفع تنش به تنهایی قابل انجام است. پزشکیان نیست تعدادی نیرو و شرایط وجود دارد که دست به دست هم می دهند و باید با هم کار کنند و وضعیت را بهبود بخشند. عملکرد البته پزشکیان در میان آنها مهمترین است.
مشروح گفت و گو با عباس عبدی به شرح زیر است:
به نظر می رسد پیش بینی شما از تغییر ریل در مدیریت کشور تا به امروز محقق شده است. شما فکر می کنید پزشکیان آیا با ادامه این مسیر می توانند به خواسته اکثریت رأی دهندگان و حامیان سیاسی خود یعنی اصلاح طلبان و اصلاح طلبان پی ببرند و مثلاً روابط خارجی، فضای مجازی و آزادی های اجتماعی را باز کنند؟
در سیاست ما هیچ تضمینی نداریم و خودمان می توانیم تنش ایجاد کنیم و حل کنیم پزشکیان نیست تعدادی نیرو و شرایط وجود دارد که دست به دست هم می دهند و باید با هم کار کنند و وضعیت را بهبود بخشند. عملکرد البته پزشکیان در میان آنها مهمترین است. ببینید در همان روزی که وزرا را معرفی کرد، تعدادی از مردم شروع به اعتراض غیرعاقلانه کردند. البته این اعتراضات بد است نبود; مشروط بر اینکه این کار آگاهانه و با قصد کمک انجام شود پزشکیان اما اگر هدف این بود که نشان دهیم این کار اشتباه است و باید با کارهایی که برخی از آنها از این زاویه انجام داده اند مخالفت کنیم، معلوم است که آنها نمی فهمند سیاست چیست و چگونه باید باشد.
اگر سه ماه پیش به همین مردم می گفتید که سه ماه دیگر با چنین حکومت و وضعیتی مواجه می شوید، به شما می خندیدند و می گفتند غیرممکن است، اما حالا که به آن رسیده اند، فکر می کنند که هستند. ما برای آن سخت کار کردیم و باید چیزی بالاتر باشد.
این تابع بخشی از نیروی میدان است، اما فقط برای این منظور پزشکیان بیایید ببینیم، به نظر من می تواند این مشکلات را حل کند. اما این بدان معنا نیست که همه این مشکلات با یک بسته تدابیری فردا یا پس فردا حل خواهد شد. برای ما همه چیز در مورد تلاش برای راه حل است، یعنی بهبود اوضاع. یعنی مردم و نخبگان باید احساس کنند که ما به سمت حل مشکلات حرکت می کنیم. و تمام امور داخلی، حقوقی، دستگیری ها و امور خارجی کم و بیش در آنجا خواهد بود.
اما اینجا می آید پزشکیان وقتی می بینیم که موضوع آقایان شروین حاجی پور، خانم محمدی، خانم حمیدی و دیگران در مسیر حل و فصل یا تعلیق قضاوت است، به این نتیجه می رسیم که رویکردهایی برای رفع مشکلات در بالاترین سطح وجود دارد. دولت و سطوح میانی این پیام را دریافت کرده اند. البته برخی از محافظه کاران افراطی هستند و این چیز بدی است، اما باید به شیوه صحیح با آن برخورد کرد.
به نظر من سیاست هایی که شما گفتید باید حتما حل شود و در جهت راه حل تلاش کرد و هیچ اتفاقی نمی افتد که مانعی جدی ایجاد کند. مثلا فکر نمی کنم رفع فیلتر زیاد طول بکشد. را یکی او باعث مشکلات حکومت شده است که خشم مردم را برانگیخته و توهین به مردم است.
با توجه به آینده مبهم برجام و وضعیت پیچیده منطقه، دولت پزشکیان چگونه می توان به گشایش اقتصادی دست یافت و معیشت مردم را بهبود بخشید؟
در مورد وضعیت اقتصادی با دو مشکل مواجه هستیم. یکی این در مورد تحریم است. آنچه اکنون وجود دارد، شاید کمتر باشد. اما همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم ها نیست. این بیهوده است که تصور کنیم با لغو تحریم همه مشکلات حل می شود. ما همه این رانت ها را توزیع می کنیم. این همه فساد و اتلاف منابع چه ربطی به تحریم دارد؟! این مشکلات را برطرف کنید و امیدوار باشید نیمی از مشکلات حل شود. راه حل شما نیز به حل تحریم کمک می کند. چون طرف می گوید روی پای خودش می ایستد و درست کار می کند پس باید کنار بیاییم. این همه فساد و تباهی، قلم در دولت رئیس جمهور، بیش از سه میلیارد دلار برای چای و این مسخره ها تبدیل به فساد شد، این واقعاً فاجعه است.
پس فعلا اصلا به تحریم فکر نکنید. تا زمانی که مردم امیدوار و متحد شوند و تعدادی از اقدامات اتلاف منابع لغو شود، به ویژه که اعتماد مردم در حال حاضر بالاست، می توان این اقدامات را اجرا کرد، مسائلی مانند تغییر در سیاست انرژی را می توان به خوبی اجرا کرد و باید اینگونه باشد که مردم باید آن را بپذیرند و دولت نباید دنبال منافع خود باشد. با بهبود سیاست های پولی، سیاست های مختلف واردات و صادرات و قیمت گذاری، من معتقدم جهش اقتصادی قابل توجهی وجود خواهد داشت. مردم نیز امیدوار هستند و این به ما کمک زیادی می کند تا به توافقی باثبات تر با دنیای خارج دست یابیم.
آینده طیف رادیکال اصولگرا که در جلسه بررسی صلاحیتهای عباس عراقچی و واکنشها به آقای دکتر مواضع آنها را مورد بررسی قرار دادیم، چگونه خواهد بود. دیدار ظفرقندی با نمایندگان رهبری را دیده اید؟ آیا به گلوگاه اصولگرایان تبدیل می شوند یا از اثرگذاری آنها کاسته می شود؟
ما باید دو طرف طیف رادیکال را از هم جدا کنیم. اول وجود اینها و یکی این مستاجرین هستند که از آن استفاده می کنند و از آن بهره می برند. کاهش اجاره آنها کافی است، ما به بقیه نیازی نداریم. اینها در جامعه وجود دارد و مثل خیلی از طیف های دیگر باید وجود داشته باشد و مشکل خاصی نیست. مشکل اصلی این است که از رانت برق بهره نمی برند. یعنی اگر توهین کنند و صدمه ببینند، مثل دیگران مجازات می شوند، از بودجه خاصی بهره نمی برند، کارشان اعتبار می شود و از رسانه های خاص بهره نمی برند، همین برای ما کافی است. و من فکر می کنم که ما در این مسیر حرکت خواهیم کرد. این تصور و پیش بینی من، مانند موارد دیگر، بیشتر یک تحلیل است تا جستجوی شواهد. اراده ای که متعلق به تغییرات جدید است قطعاً آنها را ادامه می دهد و نمی پذیرد که آنها را ناتمام بگذارد. تکمیل آن از طریق کاهش رانت افراط گرایان انجام می شود. اجاره بها تاثیر منفی بر رفاه و پیشرفت مردم دارد.
آیا قالیباف 1403 همان ناطق نوری 1376 است؟ آینده سیاسی او را چگونه می بینید؟
شاید و امیدوارم. اما می توانید از منظر دیگری نیز به مشکل نگاه کنید. چرا آقای رئیسی در دوره قبل نتوانست سیاست هایی را در مجلس مطرح کند که همه وزرایش به آن رای می دادند؟ و حتی پی در پی سقوط کردند. دلیل این امر این است که خود اصولگرایان می دانستند که این انتخابات جدی تلقی نمی شود و هیچ سودی برای مردم ندارد. اما این بار همه فهمیدند که اتفاق مهمی افتاده است. در سال 76 هم همین اتفاق افتاد. البته با مخالفت های متفاوت.
به هر حال من معتقد بودم که بدون پیگیری سوال مجلس به همه این نکات رای خواهند داد. بر اساس تحلیلی که به تفصیل توضیح داده بودم. به همین دلیل معتقدم این تغییر رویه صورت گرفته و قطعاً آقای قالیباف ما را همراهی می کند و ما رسانه ها باید سیاست جدیدی را در برخورد با مشکلات جامعه انتخاب کنیم و از این روند جدید حمایت کنیم.
پس از نقل قول مستقیم پزشکیان به گفته رهبری، برخی از منتقدان این موضوع را نقطه ضعف رئیس جمهور دانسته و حتی مشاور رئیس جمهور پیشین نیز در توئیتی از رئیس جمهور با عنوان «نخست وزیر» یاد کرده است. آیا به نظر شما این رایزنی و نظرخواهی، آنطور که اینگونه منتقدان می گویند حاکی از بی فایده بودن رئیس جمهور، عدم انسجام حکومت وحدت ملی و از این دست تفاسیر است؟
البته نمی دانم می خواستند کلمه نخست وزیری را تعریف کنند یا از ارزش آن کم کنند. اما اگر بحث تخفیف باشد که ظاهراً همینطور است، باید گفت در مقایسه با رئیس جمهور که در مجلس اصلاحات، آقای نمکی وزیر بهداشت می شود، هزار بار این نخست وزیر را ترجیح می دهیم که در مجلس اصولگرا مجلس می تواند فردی مانند ظفر قندی را به عنوان وزیر منصوب کند. یا رئیس جمهور که بیست و یکمین کاندیدای خود را در مجلس اصلاحات معرفی می کند، چرا نیامده اعلام کند اختیارات زیاد نشده یا چرا نتوانسته به توافق برسد؟
نگفتن مشکلی به این معنی نیست که وجود ندارد. آنچه باید گفته شود و آن صداقت آقا است پزشکیان مهمتر از هر چیز دیگری است. اگر تخفیف است که امیدوارم نباشد، من آن را دلیلی بر این میگیرم که چرا دولت روحانی به این وضعیت دچار شد و بهشدت شکست خورد. دلیل اصلی این امر این است که آنها از توافق و همراهی و همفکری با کسی بی اطلاع بودند. نه بالا و نه پایین. نتیجه رد دو طرف بود.