بازتاب آنلاین: ظهر امروز خبری عجیب منتشر شد و برخی رسانه ها از تعطیلی موسسه گوته زیر نظر سفارت آلمان در تهران خبر دادند.

خبرگزاری میزان نیز با انتشار عکس هایی نوشت: با دستور مقام قضایی دو شعبه از مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان که با نقض قوانین این کشور، مرتکب اقدامات غیرقانونی متعدد و تخلفات مالی بزرگ شدند، بسته شد.

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

علاوه بر این، گزارش هایی از تخلفات انجام شده توسط سایر مراکز وابسته به آلمان در کشور گزارش شده است و تحقیقات در حال انجام است.

درباره موسسه گوته دیباجی

موسسه زبان آلمانی که در سال 1995 توسط سفارت جمهوری فدرال آلمان در ایران تاسیس شد، یکی از مراکز پیشرو در یادگیری زبان آلمانی است. موسسه زبان آلمانی بزرگسالان دوره های مختلفی از سطح A1 تا C2 را ارائه می دهد و آزمون های رسمی و بین المللی موسسه گوته را برگزار می کند. این موسسه با برگزاری دوره های تربیت مدرس سعی در ارتقای کیفیت آموزش زبان آلمانی در ایران دارد.

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

در پی انتشار این تصاویر، کانال تلگرامی موسسه گوته نیز در بیانیه ای اعلام کرد: به اطلاع دانشجویان عزیز می رساند ساختمان قلهک و دیباجی تعطیل است. (همه کلاس ها به صورت حضوری و آنلاین برگزار نمی شود).

هنوز دلیل رسمی تعطیلی این موسسه فرهنگی اعلام نشده است.

گفته می شود این اقدامی متقابل برای بستن مراکز فرهنگی و اسلامی ایران در آلمان است.

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

تشدید تنش ها بین ایران و آلمان

لازم به ذکر است که رسانه های آلمان روز چهارشنبه سوم مرداد آنها اعلام کردند که نیروهای پلیس این کشور به «مرکز اسلامی IZH هامبورگ» حمله کردند و همزمان، وزارت کشور آلمان با انتشار بیانیه ای از ممنوعیت این مرکز اسلامی و سازمان های وابسته به آن خبر داد و اعلام کرد که «این انجمن اهداف اسلام افراطی را دنبال می کند».

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

پلیس آلمان آبان ماه گذشته به بهانه بررسی برخی ادعاهای نادرست و غیرمستند، به مرکز اسلامی هامبورگ و 54 مرکز دیگر در 7 ایالت فدرال حمله کرد. در آن زمان وزارت کشور آلمان در بیانیه ای اعلام کرد: مرکز اسلامی هامبورگ و موسسات وابسته به آن به ظن اعمال خلاف نظم عمومی مورد بازرسی قرار گرفتند و 54 مرکز در 7 ایالت فدرال مورد بازرسی قرار گرفتند. این بیانیه بدون ارائه هیچ مدرکی فعالیت های مرکز اسلامی هامبورگ را محکوم کرد.

مرکز اسلامی هامبورگ یکی از قدیمی ترین و مهم ترین مراکز اسلامی آلمان است که در سال 1332 با حمایت آیت الله بروجردی در شهر هامبورگ تأسیس شد. انتشار مجلات به زبان های آلمانی و فارسی و ارائه خدمات مشاوره ای بخشی از فعالیت های این مرکز می باشد. این مجموعه اسلامی دارای کتابخانه ای با بیش از 6000 عنوان کتاب در موضوعات مختلف اسلامی و شیعی است.

وزارت خارجه آلمان سفیر ایران را احضار کرد

ساعتی پس از انتشار این خبر، وزارت خارجه آلمان سفیر تهران در این کشور را احضار کرد و افزود: برخورد مقامات ایرانی با یک موسسه آموزش زبان آلمانی در تهران را محکوم می کنیم.

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

تکذیب بروز درگیری در جریان تعطیلی این مراکز در تهران

در پی انتشار خبری مبنی بر درگیری بین ماموران یگان ویژه با کارکنان مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان در تهران، خبرنگار تسنیم کسب گزارش داد که نه تنها ماموران یگان ویژه هیچ نقشی در ماموریت بستن این مراکز غیرقانونی نداشته اند، بلکه اساساً در جریان تعطیلی این مراکز هیچ برخورد و ضرب و شتمی صورت نگرفت.

مهر گوته ضربه ای جدی به روابط ایران و آلمان است

دیپلمات سید حسین موسویان، مذاکره کننده ارشد سابق هسته ای و سفیر سابق ایران در آلمان در واکنش به این اتفاق نوشت: شنیدن اخباری مانند تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ و دفاتر گوته در تهران و مشاهده قهقرایی در تاریخ و سنتی. روابط ایران و آلمان؛ من عمیقا متاسفم.

در آغاز مأموریتم در آلمان (1377-1369) تلاش های زیادی کردم تا به توافقی بین دو دولت مبنی بر بازگشایی مؤسسه گوته در ایران و در مقابل تأسیس مرکز جدیدی به نام «موسسه حافظ» در آلمان دست پیدا کنم. آموزش زبان های فارسی و آلمانی و آشنایی دو ملت با ادبیات و فرهنگ برای گسترش یکدیگر.

امروز در کوچه های گلهک آلمانی ها لکنت زبان می کنند

موسسه گوته بازگشایی شد. دولت ایران در شهر کلن آلمان دارایی بسیار با ارزش و مناسب داشت که به «خانه ایران» معروف بود و در زمان جنگ عراق علیه ایران به مجروحان شیمیایی خدمات رسانی می کرد.

دولت آلمان با ایجاد «موسسه حافظ» در «خانه ایران» موافقت کرد، اما متأسفانه با وجود پیگیری های مکرر، دولت ایران بودجه لازم برای ایجاد «موسسه حافظ» را نداشت.

پایان با تأسیس «کمیسیون فرهنگی مشترک دو کشور»، «انجمن دوستی ایران و آلمان»، تقویت و گسترش مدارس ایرانی در آلمان، تقویت کرسی های ایران شناسی و زبان فارسی در دانشگاه های آلمان. ، هلدینگ جشنواره بزرگ هنری و فرهنگی ایران در دوسلدورف و… . همین مسیر را ادامه دادیم تا جایی که بزرگان ادبیات ایران مانند علوی و ذبیح الله صفا و دیگر اساتید برجسته ادبیات ایران مقیم آلمان نیز وارد چاه همکاری و فعالیت شدند.

امیدوارم با تلاش دیپلماتیک، برلین و تهران بتوانند مسیر کنونی خشونت و دشمنی در روابط خود را به سمت دوستی و همکاری هدایت کنند. دولت جدید آقای پزشکیان فرصت خوبی است.

منبع:برترینها

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما