به گزارش مانیبان ؛ «داوود منظور» رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از تصویب آیین نامه اجرایی مستمری های متناسب در دولت خبر داد و اعلام کرد: طی روزهای آینده مبلغی به مستمری بگیران پرداخت می شود. حساب‌هایی که پس از صدور احکام تسویه حساب نهایی انجام شود.

گزارش این آیین نامه که متعلق به مستمری بگیران زیر مجموعه صندوق های دولتی (نظامی و کشوری) است با ابهاماتی همراه است. بازنشستگان می پرسند چرا طبق آخرین وعده های قوانین جدید قبل از پایان خرداد صادر نشده؛ مبلغ وعده داده شده توسط آقای منظور چقدر است و دقیقا چه زمانی پرداخت می شود و چرا زمان دقیق صدور احکام جدید مشخص نیست؟

در عین حال سوال اصلی بازنشستگان کشوری این است که چرا در حال حاضر اطلاعات مربوط به مقررات تناسب و تصویب آن مبهم است؟

علاوه بر همه اینها، تکلیف تناسب برای بازنشستگان تامین اجتماعی که 65 درصد مستمری بگیران کشور را تشکیل می دهند، همچنان نامشخص است. با توجه به نص صریح قانون برنامه هفتم، آیا از ابتدای امسال نباید تناسب برای «کلیه بازنشستگان» اعمال شود؟

«علیرضا حیدری» کارشناس بهزیستی و تامین اجتماعی درباره این آیین نامه و دغدغه های بازنشستگان تامین اجتماعی به ایلنا گفت: آیین نامه مصوب مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکری ​​است. اساساً دولت متولی اجرای تناسب برای بازنشستگان از محل اعتبارات دولتی است. تناسب مستمری بگیران تامین اجتماعی نباید در شورای حاکمیت تصویب شود، ربطی به شورای حاکمیتی ندارد.

سازمان تامین اجتماعی عموماً اجرای تناسب را منوط به دریافت بخشی از مطالبات خود از دولت می داند. در قانون بودجه سال 1403 دولت باید 130 میلیارد تومبی از بدهی خود به تامین اجتماعی را پرداخت کند اما تا چهارمین ماه سال جاری از این پرداخت خبری نیست. آیا بین پرداخت مطالبات سازمان و تناسب حقوق بازنشستگان رابطه مستقیمی وجود دارد؟ حیدری در پاسخ گفت: تناسب وظیفه ماده 29 قانون برنامه هفتم است و در این بند قانونی مشروط به پرداخت بدهی دولت نیست.

وی افزود: در ماده 29 قانون برنامه، اجرای تناسب در تامین اجتماعی ربطی به پرداخت های دولت ندارد. این ماده قانونی مقرر می دارد در طول برنامه از سال اول تا سال سوم با سازوکار و شرایط خاص، تناسب برای بازنشستگان از صندوق های مختلف از جمله تامین اجتماعی اجرا شود، بنابراین هرگونه گفتگو در مورد الزام آور بودن یا انجام تناسب منوط به یک امر خاص است. پیش شرط، هیچ مبنای قانونی یا مشروعیتی ندارد. اما قطعا برای اجرای تناسب به منابع مالی نیاز است.

به گفته این کارشناس بهزیستی، تامین اجتماعی نیز در سال های اخیر تعدیل شده است اما در هیچ سالی منابعی را قبل از اجرایی شدن از دولت دریافت نکرده است.

حیدری افزود: حتی در سال 1398 که موضوع بند «ف» تبصره 2 قانون بودجه و اعتبار 50 درصد که فقط 32 درصد آن به تأمین اجتماعی پرداخت شده بود، تناسب و اعتبار از جای دیگری اعطا شد. . ; در آن سال آن 32 تلاش در پایان سال به تامین اجتماعی پرداخت شد، اما تعدیل حقوق بازنشستگان در مرداد انجام شد. منابع از جاهای دیگر به دست آمد و سپس با پرداخت بدهی عمومی جایگزین شد.

وی با تاکید بر اینکه امسال نیز باید همین روال را طی کند و اجرای تعدیل تناسبی در صندوق تامین اجتماعی مشروط به پرداخت دولت نباشد، تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی موظف به اجرای تناسب بازنشستگان است. حقوق مبتنی بر قانون برای برنامه و هیچ شرایطی برای این وجود ندارد.

به گفته حیدری، سازمان تامین اجتماعی در سال اول برنامه هفتم یعنی امسال 40 درصد از تعدیل تناسب 90 درصدی را برای مستمری بگیران «مكلف» كرده است. اینکه احکام جدید بازنشستگان صادر و معوقات آنها به حساب آنها واریز شود. این یک وظیفه قانونی روشن و صریح است.

این کارشناس بهزیستی در توضیح بیشتر گفت: پرداخت های دولت به تامین اجتماعی در قالب رد و پرداخت بدهی انجام می شود. در اینجا یک نکته وجود دارد: آیا بین دو پیشنهاد برای اجرای تناسب حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی های دولت ارتباطی وجود دارد؟ پاسخ این است که بین این دو گزاره رابطه یک به یک وجود ندارد. یکی نه، آنها دو موضوع کاملاً مستقل هستند. دولت بخشی از بدهی های قطعی سال های اخیر معادل 130 همات را از طریق تبصره بودجه سال جاری به صندوق تامین اجتماعی پرداخت می کند. در عین حال به طور کامل مشخص نیست که چه میزان از این 130 زحمات تا قبل از پایان سال به تامین اجتماعی پرداخت می شود.

وی افزود: سال گذشته حدود 70 همات در قانون بودجه برای پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی دیده شد، اما در پایان سال فقط 50 همات در جلسه دولت پرداخت شد و نیمی از این رقم هنوز پرداخت نشده است. پرداخت شده. به مرحله نهایی پرداخت رسید. به همین دلیل باید بپذیریم که تامین اجتماعی برای اجرای تناسب مشروط به دریافت وجوه دولتی هیچ توجیه قانونی ندارد.

حیدری خاطرنشان کرد: تامین اجتماعی از ابتدای سال جاری موظف به اجرای تناسب است و این الزام در قانون برنامه هفتم توسعه به صراحت مشخص شده است. همانطور که صندوق های لشکری ​​و کشوری موظف به اجرای تناسب هستند، تامین اجتماعی نیز تکلیفی دارد، اما دولت محل تناسب منابع بازنشستگان از صندوق های زیر مجموعه خود مانند همان افزایش ارزش یک درصدی، بودجه عمومی را می داند. . مالیات اضافی که قرار است برای اجرای تناسب در بودجه ملی استفاده شود و ارتش وارد شود. برای تامین اجتماعی پیش بینی تناسب منابع وجود ندارد، اما این صندوق موظف است تناسب حقوق بازنشستگان را با درآمد و منابع داخلی خود اجرا کند و گریزی از این تکلیف قانونی نیست.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما