مصرف بیش از حد نمک منجر به افزایش می شود فشار خون و سازمان های بهداشتی مصرف آن را به مقدار متعادل توصیه می کنند که حدود 1500 تا 2300 میلی گرم در روز است. با این حال، مصرف بیش از حد نمک باعث ایجاد مشکلات خطرناکی می شود.
1. افزایش احتمالی مقاومت به انسولین
به گزارش نمناک، بررسی ها نشان می دهد که کمبود نمک در بدن منجر به افزایش مقاومت بدن به انسولین در خون می شود و مقاومت به انسولین زمانی رخ می دهد که سلول های بدن به سیگنال های هورمونی پاسخ دهند. و این منجر به افزایش میزان انسولین و قند خون در بدن است.
اعتقاد بر این است که مقاومت به انسولین علت اصلی بسیاری از بیماری های جدی از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی
آزمایش هایی که روی 152 نفر انجام شد نشان داد که مقاومت به انسولین در افرادی که به مدت 7 روز از رژیم غذایی بدون نمک پیروی می کردند، افزایش یافت. البته این مطالعات در رابطه با جمعیت مورد آزمایش قرار گرفت و میزان محدودیت نمک متفاوت بود که ممکن است دلیل متفاوت بودن نتایج آزمایش باشد.
2. کمبود نمک باعث کاهش بیماری قلبی نمی شود
اگرچه کاهش مصرف نمک می تواند منجر به کاهش فشار خون شود، فشار خون تنها یکی از عوامل ایجاد بیماری هایی مانند: حمله قلبی و مرگ است.
مطالعات متعددی اثرات رژیم غذایی کم نمک را بر بروز حملات قلبی، سکته مغزی و خطر مرگ بررسی کرده اند و مطالعات متعدد نشان داده اند که مصرف کمتر از 3000 میلی گرم نمک در روز خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. سکته خواهد بود
با این حال، همانطور که در نمناک گفتیم، سایر مطالعات نتایج متناقضی را گزارش کردند و این مطالعه در سال 2011 نیز به دلیل مصرف کمتر نمک، افزایش خطر بیماری قلبی را نشان داد.
3. افزایش خطر مرگ ناشی از نارسایی قلبی
نارسایی قلبی به این دلیل رخ می دهد که قلب خون را به درستی پمپ نمی کند تا اکسیژن مورد نیاز را به اندام های بدن برساند. این به معنای نارسایی قلبی نیست، بلکه یک مشکل جدی برای بدن فرد محسوب می شود و مصرف نمک را کاهش می دهد و منجر به افزایش نارسایی قلبی می شود.
بر اساس آزمایشها، کمبود نمک در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، خطر مرگ را در آنها افزایش میدهد، در حالی که به اکثر این بیماران توصیه میشود از مصرف نمک خودداری کنند که میتواند بسیار خطرناک باشد و نتایج قابل اعتماد
4. رژیم غذایی کم نمک می تواند کلسترول LDL و تری گلیسیرید را در بدن فرد افزایش دهد.
عوامل زیادی خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند یکی یکی از این عوامل افزایش کلسترول LDL و تری گلیسیرید است. برخی از مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی کم نمک ممکن است سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید را افزایش دهد.
طی آزمایشی بر روی افراد سالم در سال 2003، محققان دریافتند که رژیم غذایی کم نمک باعث افزایش سطح کلسترول LDL تا 4.6 درصد و تری گلیسیرید تا 5.9 درصد در بدن آنها می شود. مطالعات اخیر نشان دهنده افزایش 2.5 درصدی کلسترول و افزایش 7 درصدی است. تری گلیسیرید هستند.
در نهایت، کاهش مصرف نمک تاثیر بسیار کمی بر کاهش سطح قند خون در بیماران دیابتی دارد فشار خون بالا دارد.
5. افزایش خطر مرگ در افراد مبتلا به دیابت
دیابت خطر سکته قلبی را افزایش می دهد و اگرچه به دیابتی ها توصیه می شود از مصرف نمک پرهیز کنند اما جالب است بدانید که کاهش نمک خطر مرگ را در هر دو نوع دیابت افزایش می دهد.
با این حال، در این مورد، آزمایشات و مطالعات بیشتری لازم است.
6. افزایش خطر هیپوناترمی (سطح کم نمک در خون)
هیپوناترمی کاهش سطح نمک خون است و علائم این بیماری مشابه علائم ناشی از آن است کم آبی بدن و در موارد شدیدتر، مغز ممکن است متورم شود و در نتیجه این اتفاق بیفتد سردرد، گرفتگی عضلاتکما و حتی مرگ.
افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به هیپوناترمی هستند. این به این دلیل است که افراد مسن بیشتر به بیماری های مختلف مبتلا می شوند و بنابراین ممکن است از داروهایی استفاده کنند که میزان نمک در خون آنها را کاهش می دهد.
ورزشکارانی که در ورزش های استقامتی شرکت می کنند نیز در معرض خطر هیپوناترمی هستند. این بیماری در ورزشکاران به دلیل عدم مصرف آب کافی رخ می دهد.
روزانه چه مقدار نمک (سدیم) باید مصرف شود؟
مصرف زیاد نمک برای انسان مضر است، اما خوردن نمک کم نیز خطرناک است. بنابراین برای جلوگیری از بروز بیماری های ناشی از زیاده روی یا عدم مصرف، مصرف نمک به مقدار لازم ضروری است.
مقدار بهینه برای استفاده از نمک، مقدار 3000 تا 5000 میلی گرم در روز است که این مقدار مربوط به مصرف 1.5 تا 2.5 قاشق چایخوری در طول روز است.
با این حال، برای برخی از افراد ممکن است نیاز به کاهش مصرف نمک باشد، به عنوان مثال کسانی که فشار خون بسیار بالا دارند. بنابراین اگر پزشک به شما توصیه کرد از مصرف نمک خودداری کنید، توصیه های او را دنبال کنید.
بسیاری از غذاهای کنسرو شده و فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی نمک هستند که توصیه نمی شود. افزودن مقداری نمک به غذاهای خانگی سالم برای بهبود طعم آنها بی خطر و مناسب است.