چیزی را گزارش کنید مهدی صباغ زاده کارگردان و تهیه کننده سینما در گفت و گو با بازتاب آنلاین درباره اولویت های فرهنگی و هنری (به ویژه در حوزه سینما) که انتظار می رود دولت آینده به آن توجه کند، اظهار کرد: اولین نکته در مورد نامزدهای ریاست جمهوری این است که به عنوان فیلمبردار. من امروز از هیچ یک از کاندیداها نگرش جدی به سینما ندیده ام و نظر دقیق و کاربردی در مورد سینما از آنها نشنیده ام و به نظر می رسد که کاندیداها متأسفانه به سینما به عنوان یک نفر توجهی ندارند. از مهمترین موضوعات هنر و رسانه در جهان امروز است.

صباغ زاده تصریح کرد: سینمای ما امروز با مشکلات زیادی مواجه است یکی یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه بیکاری تعداد زیادی از فیلمسازان باتجربه و قدیمی است که هیچ توجهی به آنها نمی شود. یکی یکی از دلایل اصلی این بیکاری گسترده ایجاد رانت برای عرضه فیلم است. متأسفانه شاهد بودیم که این اجاره‌ها منجر به تولید فیلم‌های باکیفیت نشده است و می‌توان گفت در این سال‌ها بودجه‌هایی که برای سینما تعیین می‌شود عموماً در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که مهارت کافی ندارند و در قاعده تلف می‌شوند. البته باید تاکید کنم که من برای ورود نسل جوان به عرصه فیلمسازی نه مشکلی دارم و نه مقاومتی، اما این کار باید با استانداردها و قوانین حرفه ای انجام شود و در عین حال فیلمسازان قدیمی هم نباید باشند. کاملاً نادیده گرفته شد و پشت سر گذاشت.

وی افزود: امروز من و بسیاری از فیلمبرداران بیکار هستیم و متاسفانه همیشه تضاد سلیقه ای وجود دارد در حالی که دولت باید دولت همه مردم باشد و افرادی که نگاه تبعیض آمیز ندارند باید در جایگاه مدیریت قرار گیرند. و فضای کار در دسترس همگان است، اما متأسفانه امروز هیچ بررسی جامعی وجود ندارد. امیدوارم دولت به این نکات توجه کند و به یاری خداوند شاهد تشکیل دولتی باشیم که موجب پیشرفت کشور و آینده روشنی برای جوانان شود.

کارگردان فیلم «خاک و آتش» تاکید کرد: سینمای ایران یکی یکی از بزرگترین سرمایه های این کشور است و سال ها تلاش و هزینه برای رشد آن سرمایه گذاری شده است و نباید اجازه دهیم این سرمایه بزرگ به این سرعت از دست برود. این روزها فیلم هایی در سینماهای کشور اکران می شود که بیشتر آنها دیده نشده و آثاری سطحی هستند که تنها هدفشان خنداندن مردم است. من قطعا با خنده مخالف نیستم، اما اینکه فقط به خنداندن تماشاگر فکر کنیم و فیلم ارزش افزوده ای نداشته باشد قطعا چیز خوبی نیست. انتظار می رود دولت آینده به رشد و تعالی سینمای کشور توجه کند و فیلم های با ارزش فرهنگی و هنری ساخته شود و سینمای کمدی صرفاً برای خنده نباشد بلکه طبق انتظار مردم در جامعه باشد. سینما اتفاق می افتد، شاید فضایی باشیم که بتوانیم دردها و مشکلات جامعه را بیان کنیم.

وی افزود: امیدوارم فراتر از این مسائل، دولت جدید بودجه مناسبی برای سینما در نظر بگیرد و هزینه ها به گونه ای باشد که نتیجه آن را در اکران سینما ببینیم. متأسفانه امروز شرایطی پیش آمده که فقط گروه خاصی از سینماگران امکان حمایت از ارگان هایی مانند بنیاد سینمایی فارابی را دارند و برای فیلمی که اتفاقاً مربوط به تاریخ انقلاب است، هیچ گونه حمایتی دریافت نکردم. پشتیبانی به مدت دو سال

وی افزود: معتقدم افرادی که شناختی از سینما دارند و از طرفی ارتباط خوبی با نسل فعلی دارند باید به عنوان کارگردان برای سینمای کشور انتخاب شوند. امروزه نمی توان از فسیل ها به طور مولد استفاده کرد. من شخصا برای آقای رئیسی احترام زیادی قائل هستم و حتی معتقدم که آقای خزایی برای سینمای کشور زحمت کشیده اند و معتقدم در دولت آینده می توانند سینما را مدیریت کنند اما سازوکار موجود ایراداتی دارد که باید اصلاح شود وگرنه باید اصلاح شود. این روند ادامه خواهد داشت

صباغ زاده تصریح کرد: امروز با دو مشکل بزرگ در سینما مواجه هستیم که باید به آن توجه شود. یکی یکی از این مشکلات، نگاه جناحی است که مدیران حاضر در بخش‌های مختلف سینما، افراد را خودی و غیرخودی می‌بینند و این وضعیت باعث شده تا افراد فعال از شناخت کافی برخوردار نباشند و دلیل فعالیت آن‌ها این است که به این عنوان شناخته می‌شوند. خودی ها امیدوارم این نوع نگاه که مختص به این دولت نیست و شاید هفت هشت سال است وجود داشته باشد از بین برود و هر دولتی که تشکیل شود مردم را بر اساس توانایی هایشان قضاوت کند و فضای کاری برای همه هنرمندان فراهم کند. . بعد از شیوع کرونا، سینمای کشور دچار رکود شدید شد و معتقدم این رکود همچنان وجود دارد و نباید به فروش چند کمدی اکتفا کرد. باید فضا برای سینماگران برای ساخت فیلم با سلایق و دیدگاه های مختلف فراهم شود و بودجه های سینما فقط به قشر خاصی اختصاص داده نشود.

این کارگردان در پایان اظهارات خود تاکید کرد: به طور حتم نمی توان شرایطی را که پیش آمده تنها به یک فرد یا یک گروه نسبت داد. من معتقدم دولت یا رئیس سازمان سینمایی تنها عامل این وضعیت نیست و معتقدم این وضعیت حاصل سال ها بی توجهی به سینما است و اگر قرار است سینمای ما به روزهای شکوه خود بازگردد. یک تیم قدرتمند، با تجربه، سینما آشنا و دلسوز باید در جایگاه رهبری باشد تا تصمیمات درست و سازنده بگیرد.

22057

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما