به گزارش مانیبان، بررسی عملکرد دلار در 30 روز منتهی به انتخابات ریاست جمهوری در 5 دوره گذشته نشان از ریسک گریزی ویژه فعالان بازار دارد. تحلیلگران بر این باورند که در هفته های منتهی به انتخابات، با رقابت نامزدهای جناح های مختلف، ریسک های سیاسی بازار نیز افزایش خواهد یافت. اما به دلیل نامشخص بودن نتایج انتخابات، معامله گران با عصا فعالیت می کنند و در نتیجه با کاهش سطح معاملات، نرخ ارز نیز در محدوده نسبتاً ثابتی قرار می گیرد.

بررسی های انجام شده در بازار ارز در هفته های انتخابات حاکی از آن است که نرخ ارز شاخص های ارزی در دوره های مذکور با ثبات نسبی به کار خود ادامه می دهد. نرخ رشد اسکناس دلار آزاد در سه دوره انتخابات 1383، 1387 و 1395 کمتر از یک درصد و در سال های 1393 و 1392 به ترتیب 5 و 3.2 درصد بوده است. این آمار نشان می دهد که به دلیل وجود ریسک های سیاسی بالا، معامله گران با احتیاط بیشتری به فعالیت خود ادامه داده اند. در هفته های اخیر و پس از پایان مخاطرات سیاسی ناشی از اختلافات منطقه ای با اسرائیل، نرخ ارز وارد روند نزولی جدیدی شد و از قله های قیمتی خود فاصله گرفت. پس از سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و جان باختن وی، پس از نوسان غیررسمی در معاملات فردا، بازار به شرایط باثباتی بازگشت. بنابراین به گفته برخی فعالان ارزی، با توجه به رفتار ارز در هفته های اخیر و همچنین نزدیک شدن به ایام انتخابات، احتمال تداوم وضعیت باثبات بازار ارز وجود دارد.

دیروز پس از حدود 6 سال، جدول نرخ ارز بانک مرکزی با رقم 4200 تومان خداحافظی کرد و رقم 37000 تومان را جایگزین آن کرد. روابط عمومی بانک مرکزی کشور در تشریح این اقدام به موضوع خروج سکه 4200 تومانی در سال 1401 در راستای اجرای سیاست عمومی سازی یارانه ها، تغییر نرخ ارز اشاره کرد. خارجی دارایی ها و بدهی های پولی بانک مرکزی و در نتیجه عدم تناسب این نرخ ارز در نظام پولی کشور. این بازارساز در ادامه نرخ جایگزین را به صورت موزون بر اساس وزن حجم معاملات ارزی انجام شده در ماه گذشته با نرخ های اعلام شده در سامانه های رسمی اعلام کرد و کارکرد آن غیرمعامله ای و صرفا محاسباتی برای تحقیق و پژوهش است. مطالعات. افراد و مجامع بین المللی داخلی. تحلیلگران بر این باورند که این اقدام باید زودتر انجام می شد، چرا که نرخ ارز نشان داده شده در سایت بانک مرکزی مدت هاست که جایی در نظام اقتصادی کشور نداشته است.

به گفته این افراد، هرچه تعداد نرخ های مختلف ارز کاهش یابد، شفافیت نظام پولی کشور بیشتر خواهد شد. وجود نرخ های مختلف ارز با ایجاد درآمد پولی مانعی جدی بر سر راه نظام اقتصادی کشور است. این افراد همچنین بر این باورند که بانک مرکزی باید تلاش کند فاصله بین نرخ رسمی و غیررسمی را کاهش دهد. آیا قیمت دلار در کانال 58 هزار تومان آرام می شود؟ دیروز شنبه دوازدهم خرداد طی ماه جاری، روند شاخص های پولی در معاملات غیررسمی در بازار ارز تهران کاهشی بود. در حالی که در بازار در روزهای پایانی هفته گذشته دلار با افزایش 700 تومانی به 59 هزار تومان رسید، نرخ این ارز در روز پایانی با افت 300 تومانی در بازار 58 هزار و 700 تومان معامله شد هفته گذشته قیمت این ارز بین 57، 58 و 59 هزار تومان در نوسان بود. به گفته برخی فعالان بازار، کانال های 59 هزار و 57 هزار تومانی سقف و کف جدید بازار را تشکیل داده و در نتیجه کانال 58 هزار تومانی محل مناسبی برای نوسانات دلار در روزهای آینده است. روز گذشته همزمان با کاهش نرخ دلار آزاد، قیمت سکه طلا نیز کاهش یافت.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما