بر اساس مصوبه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) (مصوبه جلسه ۸۴۳) آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ با تغییراتی برگزار شد که شاید مهم‌ترین آن تاثیر قطعی معدل پایه دوازدهم متوسطه دوم (به شکل تدریجی در هر سال و با روند افزایشی تا پایه دهم در سال ۱۴۰۴) در آزمون سراسری باشد. همچنین برگزاری دو نوبت کنکور در سال از دیگر تغییرات بر اساس این مصوبه بود و داوطلبان می‌توانستند در مجموع چهار بار در آزمون سراسری طی دو سال شرکت کنند و نمرات هر دوره از آزمون برای آنها معتبر می‌ماند و در نهایت با بیشترین نمره انتخاب رشته کنند.

به گزارش ایرنا،همچنین بر اساس این مصوبه آزمون سراسری فقط از دروس اختصاصی برگزار شده و نمره‌های دروس عمومی یعنی (آموزش ادبیات فارسی و نگارش، آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان عربی و بینش اسلامی متوسطه) از روی نمرات آزمون‌های امتحان نهایی مدارس و سوابق تحصیلی با تاثیر قطعی در نمره کل حساب می‌شود.

البته این مصوبه بعد از این، بار دیگر در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ و ۱۴۰۱/۰۳/۱۷ اصلاح و در تاریخ ۲۵ تیر ۱۴۰۱ توسط شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور با نام ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی(پس از پایان متوسطه) ابلاغ شد.

بر همین اساس پنجم مهر گذشته بود که سرپرست فعلی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور (که آن زمان رییس سازمان سنجش آموزش کشور بود) اعلام کرد: آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو نوبت برگزار می‌شود که نوبت اول روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ماه ۱۴۰۳ و نوبت دوم روزهای پنجشنبه و جمعه ۷ و ۸ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

عبدالرسول پورعباس افزود: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی – واحدی/ ترمی – واحدی در این گروه‌ها، ۳۷/۵ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی – واحدی/ترمی – واحدی ۱۲/۵ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۵۰ درصد بوده و همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.

وی درباره داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند، عنوان کرد: این دسته از داوطلبان اعم از دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های نظری، فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش در تمام نظام‌های آموزش و پرورش و طلاب حوزه‌های علمیه باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و اختصاصی بر اساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. دروس عمومی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ همچون آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صرفاً از طریق سوابق تحصیلی اعمال می‌شود.

تعویق در نوبت دوم کنکور

در حالی که نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ در روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ماه بدون مشکل و با حضور در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب برگزار شد و قرار بود نوبت دوم نیز در تاریخ اعلام‌شده برگزار شود، شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی همراه با حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رییس‌جمهور و تعدادی از محافظان و خدمه به دلیل سانحه سقوط بالگرد یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ماه) هنگام بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی تغییرات ضروری را در برگزاری نوبت دوم الزامی کرد.

سران قوا با تشکیل جلسه‌ای شامگاه دوشنبه (۳۱ اردیبهشت ماه) در پی این حادثه با بررسی زمانبندی فرایند انتخابات، هشتم تیر را زمان انتخابات برای تعیین رییس‌جمهور جدید تعیین و اعلام کردند: ثبت نام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام شود و زمان تبلیغات انتخاباتی هم از ۲۳ خرداد تا هفتم تیر است. بنابراین برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ همزمان با روز برگزاری انتخابات ممکن نبود و صبح سه شنبه (اول خرداد) سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از تعویق در نوبت دوم خبر داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ به دلیل همزمانی با انتخابات ریاست‌جمهوری به تعویق افتاد و به جای روزهای ۷ و ۸ تیر روزهای ۲۱ و ۲۲ تیر برگزار می‌شود.

همچنین این سازمان اعلام کرد: با توجه به تعویق زمان برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری به ۲۱ و ۲۲ تیر ۱۴۰۳ و درخواست داوطلبانی‌ که تا تاریخ تعیین شده موفق به ثبت‌نام نشده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده که جاماندگان روزهای ۶ و ۷ خرداد جاری امکان نام‌نویسی در این آزمون را داشته باشد

داوطلبان می‌توانند با مطالعۀ دفترچۀ راهنمای ثبت‌نام و اطلاعیه‌ تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ که از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org در دسترس است، نسبت به ثبت‌نام از طریق سامانه جامع آزمون سراسری در همین درگاه اطلاع‌رسانی اقدام کنند.

پورعباس همین روز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تغییر زمان برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ را تشریح کرد و گفت: با توجه به محدوده زمانی ۵۰ روزه برای انتخاب رییس‌جمهور دوره چهاردهم، انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه برگزار می‌شود و با توجه به درنظرگرفتن احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم و اینکه طبق قانون، انتخابات باید هفته بعد از آن برگزار شود، تصمیم گرفته شد نوبت دوم آزمون سراسری در روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شود.

نوبت دوم آزمون سراسری در صبح و بعدازظهر روز ۲۱ تیر و در صبح روز ۲۲ تیر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد و سایر فرآیندهای آزمون طبق همان روال روزهای ۷ و ۸ تیر که قرار بود برگزار شود، خواهد بود و تغییری نخواهد کرد.

وی تاکید کرد که دو هفته تاخیر در برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ در تمام مراحل زمان بندی کنکور اعمال می‌شود و بر همین اساس احتمال می‌رود نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ نیمه مهرماه اعلام شود.

البته مشاور رییس سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور هم در هفته گذشته در گفت‌وگویی اعلام کرد که زمان اعلام نتایج آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تغییر نمی‌کند و بر اساس زمانی که پیش از این اعلام شده است، نتایج اعلام می‌شود.

علیرضا کریمیان گفت: نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد و نتیجه اعلام معرفی شدگان به مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی تا نیمه خرداد ۱۴۰۳ اعلام می‌شود.

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما