مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با دستور وزیر کشور ساعت ۸ جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ همزمان در حوزه‌هایی که انتخابات در آن‌ها به دور دوم کشیده شده است، آغاز و رای‌گیری الکترونیک با موفقیت در این حوزه‌ها تجربه شد.

 

به گزارش ایسنا،‌ دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح امروز در ۲۲ حوزه انتخابیه آغاز شده و بار ارائه اصل یکی از مدارک هویتی پنجگانه انجام می‌شود.

 

در تهران و هفت حوزه انتخابیه دیگر انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

 

تفاوت مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم با دور اول آن در الکترونیکی شدن شعب اخذ رای است. در این دوره، حدود هشت حوزه تمام الکترونیک است و بیش از ۶۰ درصد نمایندگان را شامل می‌شود.

 

 

در کل حوزه انتخابیه تهران تعداد ۳۷۰۰ صندوق رای و در شهر تهران ۲۸۷۴ صندوق رای آرای مردم را ثبت می‌کنند.

 

در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باتوجه به این‌که این دوره هم مثل دوره گذشته احراز هویت و استعلامات به شکل برخط انجام و در هشت حوزه انتخابیه هم انتخابات به شکل کاملاً الکترونیک رخ می‌دهد، نقش ارتباطات مهم است.

 

درصد بالایی از شعب اخذ رای کار خود را سر وقت آغاز کردند و بر اساس گزارش ناظران حضور مردم نیز با توجه به سوابق دوره‌های مختلف در ساعات اولیه حضور خوبی بوده است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین ساعات رای‌گیری با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) رای خود را به صندوق انداختند و در بیاناتی تاکید کردند که انتخابات فی نفسه کار مهم و اساسی برای کشور و مردم است، انتخابات نشانه حضور مردم و نشانه اراده و تصمیم گیری مردم است بنابراین وظیفه ملی هر انسانی که مایل است کشور پیشرفت داشته باشد و به مقاصد بزرگ نزدیک شود این است که در انتخابات شرکت کند.

 

توصیف مسئولان: انتخاباتی «باشکوه» و «دشمن‌شکن» برگزار شد

 

۴۰ هزار نفر به عنوان عوامل برگزاری انتخابات در این دوره فعالت داشته‌اند.

 

سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور هم پس از سفر استانی که پنجشنبه به قم داشته است و دیدار با مراجع و علمای قم با حضور در مسجد جامع حضرت صاحب الزمان (عج) در شهرک صالح آباد رای داد و در سخنانی با بیان این‌که مجلس قوی در کنار دولت قوی می تواند ایران قوی را رقم زند، گفت: امیدوارم با رای مردم، مجلس قوی شکل گیرد؛ مجلس قوی می تواند قوانین مورد نیاز کشور را تصویب کرده و ریل گذاری قوی برای کشور داشته باشد.

 

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از شرکت در انتخابات در حسینیه ارشاد تهران پای درد و دل مردم نشست.

 

پس از گذشت ۸۰ دقیقه از انتخابات این مرحله وزیر ارتباطات در گزارشی از آخرین آمار سامانه پایش حوزه‌های انتخابیه اعلام کرد که ۹۹.۷ درصد دستگاه‌ها تا این ساعت بیش از یکبار وصل شدند و ۹۹ درصد استعلامات هم به شکل برخط انجام شده و نشان می‌دهد زیرساخت‌های ارتباطی کشور برای انتخابات فراهم است.

 

صرفه‌جویی در وقت و هزینه، سهولت رأی‌دهی، دقت بالا و امنیت خوب از مهمترین ویژگی‌های این شکل انتخابات است. به همین دلیل در حوزه‌هایی مثل تهران که قریب به ۳ هزار و ۷۰۰ شعبه در این مرحله دارد از این ظرفیت استفاده شده است.

 

در جریان برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقیه شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، سیامک ره‌پیک عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورای نگهبان، خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان و هادی طحان‌ نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان با حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات از نزدیک در جریان فرآیند نظارت بر این انتخابات قرار گرفتند.

 

توصیف مسئولان: انتخاباتی «باشکوه» و «دشمن‌شکن» برگزار شد

 

آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقیه شورای نگهبان برگزاری این دوره از انتخابات را «باشکوه» و با «استقبال خوب»  و «دشمن‌شکن» توصف و اعلام کرد که نتایج در اسرع وقت اعلام خواهد شد.

 

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات همچنین از همه دست‌اندرکاران اجرا و نظارت تشکر کرد.

 

حامد شایان، رئیس ستاد انتخابات شهر تهران هم انتخابات مرحله دوم را «تجربه خوبی» برای حرکت به سمت الکترونیکی شدن انتخابات در آینده دانسته است.

 

 مخبر معاون اول رئیس‌جمهور هم گفته است: از وزارت کشور و شورای نگهبان و سایر دست‌اندرکاران انتخابات قدردانیم و این را جزو افتخارات دولت سیزدهم می‌دانیم که یک انتخابات افتخارآمیز در سلامت و امنیت کامل برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.

 

هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان فرآیند برگزاری انتخابات را «رضایت‌بخش» توصیف کرده و گفته است که بر اساس گزارشات مختلفی از شهرستان‌ها و استان‌ها این دوره از انتخابات با مشکل خاصی مواجه نبوده و موارد جزیی که گزارش شده‌ با پیگیری ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات پیگیری شده است.

 

شورای نگهبان از طریق سامانه مردم ناظر آمادگی دارد تا اگر مردم در جایی با مشکل و اختلالی مواجه شدند، از طریق این سامانه به اطلاع برسانند و پیگیری شود.

 

کسانی که در مرحله قبل در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، می‌توانند در همان حوزه انتخابیه رای دهند و همچنین کسانی که در مرحله قبل رای نداده باشند، می‌توانند در این مرحله شرکت کنند. همچنین متولدین ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۵ به قبل می‌توانند به عنوان رای اولی در انتخابات شرکت کنند.

 

از ۲۲ حوزه‌ای که انتخابات در آن برگزار می‌شود ۸ حوزه که عمدتا از مراکز استان‌ها یا شهرهای دارای بالای ۲ نماینده هستند.

 

با توجه به برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صندوق‌های سیار رأی گیری به منظور رفاه حال بازدیدکنندگان سه شعبه اخذ رای در مجموع با ۱۵ صندوق اخذ رای در در مصلی امام خمینی (ره) اهم مستقر شده‌ است. این شعب تا پایان زمان رای‌گیری در نمایشگاه باقی می‌ماند.

 

با توجه به میزان آرا در دور اول انتخابات در هر شعبه تعداد صندوق رأی تعیین شده است، به عنوان مثال اگر در دور اول در شعبه‌ای زیر ۲۰۰ رأی اخذ شده بود، سه صندوق تمام الکترونیک در شعبه مستقر شده، در برخی شعب چهار صندوق، برخی پنج و یا شش صندوق فعال است، جمعاً ۱۶ هزار و ۳۵۴ صندوق اخذ رأی تمام مکانیزه در این دور در استان تهران فرآیند اخذ رأی انجام می‌شود.

 

توصیف مسئولان: انتخاباتی «باشکوه» و «دشمن‌شکن» برگزار شد

 

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور حوزه انتخابیه تهران جز برترین‌ها ارزیابی شده است.

 

حداکثر تا دو ساعت بعد از پایان رای گیری، آخرین نتایج به وزارت کشور اعلام می‌شود تا آن ها به مردم اطلاع دهند. با پایان رای‌گیری، شمارش آرا آغاز خواهد شد.

 

گزارش‌های رسیده به ستاد انتخابات کشور از تمامی حوزه‌های انتخابیه نشان می‌دهد مشکل خاصی وجود ندارد و هم صندوق‌های رأی و هم دستگاه‌های الکترونیکی به شکل سهل و آسان فرایند انتخابات را پیش برده‌اند.

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *