به گزارش مانیبان، علی فرهادی با اعلام اینکه سال گذشته مقرر شد بر اساس تصمیم روسای قوا مجوز به کارگیری مجدد بازنشستگان صادر شود، اظهار داشت: در این تصمیم توانایی به کارگیری 70 هزار معلم بازنشسته شاغل الف. هفته کاری 24 ساعته در مدارس دولتی تعیین شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پرداخت حق التدریس در مدارس دولتی انجام می شود ادامه داد: افزایش دو برابری حق الزحمه معلمان برای ساعات اضافه کاری در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار دارد.

وی پیش از این گفته بود: افزایش مضاعف اضافه کار معلمان تصویب می شود زیرا سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه توافق دارند که معلمان ماده 28 کمتری استخدام شوند زیرا مدارس به روش های شهریه آموزی نیاز دارند.

در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1403 کل کشور، نمایندگان شورای اسلامی به وزارت آموزش و پرورش مجوز دادند تا در صورت لزوم از معلمان بازنشسته و افراد دارای تجربه در خرید خدمات آموزشی و حق الزحمه در این وزارتخانه استفاده کنند. آموزش و پرورش و کمک معلمان و مربیان نهضت سوادآموزی، معلمان طرح امین و معلمان قرآنی در قالب حق التدریس فعالیت کنند و با تصویب بند 15 تبصره 15 این طرح قانون موافقت کردند. به شرح زیر است:

در صورت نیاز، وزارت آموزش و پرورش می تواند معلمان بازنشسته (حداکثر 24 ساعت در هفته) و افراد دارای تجربه در کسب خدمات آموزشی و حقوقی را در وزارت آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش، معلمان طرح امین و معلمان قرآنی استخدام کند. حق تحصیل

روز گذشته «رضوان حکیم زاده» معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که عدالت آموزشی در حال حاضر در نظام آموزشی کشور چگونه است؟ وی تصریح کرد: برای در نظر گرفتن دقیق مفهوم عدالت آموزشی باید هم به دسترسی به آموزش و هم به فراهم بودن فرصت های یادگیری با کیفیت توجه کرد. دسترسی به آموزش یکی یکی از ابعاد عدالت آموزشی است که در آن از نظر دسترسی پیشرفت زیادی داشته ایم به خصوص در دوره ابتدایی که ضریب پوشش پیش دبستانی ما از 98 درصد فراتر رفته است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که این رقم یک میانگین است و وقتی استان های مختلف کشور را با هم مقایسه می کنیم، برخی از استان ها در زمینه پوشش تحصیلی دانش آموزان وضعیت نامناسبی دارند که می توان آن را به استان هایی مانند سیستان و استان نسبت داد. بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و مناطق جنوبی استان کرمان.

حکیم زاده تصریح کرد: در زمینه فرصت های دسترسی برابر دختر و پسر پیشرفت هایی داشته ایم و نسبت فرصت های برابر بسیار نزدیک است اما مشکل اصلی در عدالت آموزشی بعد کیفی عدالت آموزشی است یعنی فرصت های یادگیری مطلوب. . به نظر می رسد که فراتر از ثبت نام در مدرسه و رفتن به مدرسه است.

حکیم زاده درباره موانع بر سر راه عدالت آموزشی در کشور گفت: در حال حاضر فاصله بین یادگیری در مناطق برخوردار و کم برخوردار بسیار زیاد است. در حومه شهرها، تراکم کلاس بسیار زیاد است و فرصت یادگیری دانش آموزان را تحت الشعاع قرار می دهد.

وی خاطرنشان کرد: راهکار استفاده از معلمان خریدار خدمت، سرباز معلم یا مربیان حرکتی در مناطق کمتر برخوردار، حاشیه شهر، روستایی و عشایری باعث تشدید نابرابری آموزشی شده است چرا که این دانش آموزان باید کمبودهای زیست محیطی خود را جبران کنند. برای منابع یادگیری، آنها باید این شکاف ها را با معلمان آموزش دیده با کیفیت پر کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سیستم مدارس ما به یک سیستم طبقاتی تبدیل شده و تنوع زیادی در مدارس وجود دارد، بسیاری از افراد ثروتمند برای دسترسی به آموزش با کیفیت هزینه می کنند. این امر باعث می شود که اکثر دانش آموزان مدارس دولتی در کلاس های پرجمعیت درس بخوانند و در مرکز توجه قرار نگیرند.

معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش با اشاره به راهکارهای جذب معلمان با سابقه در مناطق محروم خاطرنشان کرد: قطعا ایجاد مشوق ها برای جذب نیروهای کارآمد و توانمند می تواند موثر باشد. اصلاح سیاست های جذب نیروی انسانی، بکارگیری فارغ التحصیلان دانشکده علوم تربیتی که متاسفانه در حال حاضر شاغل نیستند، می تواند راه حل مناسبی باشد. بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های معتبر واقعاً علاقه مند هستند در صورت امکان در مناطق محروم خدمات ارائه دهند.

حکیم زاده شرایط استخدام معلمان را با برخی مشاغل دیگر مقایسه کرد و گفت: نگاهی به شرایط استخدام معلمان با مشاغلی مانند پزشکانی که طرح آنها را تایید می کنند یا مهندسانی که برای کار در صنعت به برخی مناطق اعزام می شوند نشان می دهد که برای آنها وسایل حمل و نقل فراهم شده است. اسکان و حقوق چند برابر، اما هیچ یک از این مشوق ها به معلمان در هنگام اعزام به مناطق محروم تعلق نمی گیرد. بسیاری از معلمانی که در مناطق محروم استخدام می شوند مجبورند زیاد سفر کنند، مثلاً باید هر روز پیاده تا مدرسه بروند یا برای مدت طولانی در محل کار خود بمانند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: معتقدم اگر کیفیت یادگیری در مناطق محروم به یک دغدغه تبدیل شود، مانند بسیاری از مشاغل، تمهیداتی اندیشیده می شود و مشوق هایی در دستور کار قرار می گیرد تا نیروهای مجرب جذب شوند. مناطق محروم و در این صورت فاصله بین امکانات دانش آموزان مناطق محروم با دانش آموزان مناطق برخوردار کاهش می یابد.

حکیم زاده در پاسخ به این سوال که آیا می توان برای پرداختن به عدالت آموزشی به فرهنگ های متنوع توجه کرد؟ وی گفت: قطعاً اگر امکان تفویض اختیارات بیشتری داشته باشیم و از استان ها و مناطق آموزشی کشورمان بخواهیم مشارکت بیشتری داشته باشند و مقتضیات زیست محیطی و بومی را در نظر بگیرند، می توانیم شرایط مساعدتری داشته باشیم.

معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش همچنین یادآور شد: زمانی که من مسئولیت معاونت آموزش ابتدایی را بر عهده داشتم، تجربه در این زمینه وجود داشت، به این ترتیب چارچوب برنامه درسی پیش دبستانی را تدوین کرده بودیم، اما تهیه مطالب و منابع بر عهده آن است. از استان های مختلف با علاقه در این کار شرکت کردند. زمانی که فرصت نقش آفرینی فراهم شود و این امکان فراهم شود، انگیزه ذینفعان افزایش می یابد و احساس می کنند که می توانند نقش مهمی ایفا کنند. بنابراین، هر چه بیشتر مشارکت داشته باشیم و تنوعی را که در مناطق مختلف داریم در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها مشارکت دهیم، می توانیم به ارتقای عدالت آموزشی کمک کنیم.

وی بیان کرد: استخدام معلمان کافی بر اساس استانداردهای مصوب قانون 886 شورای عالی آموزش و پرورش با رعایت تراکم کلاسی استاندارد و اختصاص فضاهای آموزشی لازم برای استانداردسازی کلاس های شلوغ و پرجمعیت برای یادگیری موثر از جمله راهکارهایی است که می تواند کمک کند. کاهش نابرابری عدالت آموزشی


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *