به گزارش مانیبان؛ وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته بر صادرات سیب زمینی با کد تعرفه 07101000 از 15 تعرفه 60 درصدی اعمال کرد. اردیبهشت ماه ماه و تا اطلاع ثانوی برای رفع نیازهای داخلی اعمال می شود.

خسرو طالبی رئیس اتحادیه کشوری سیب زمینی در پاسخ به علت تعیین تعرفه 60 درصدی برای صادرات سیب زمینی گفت: تناقضات تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی جای نگرانی دارد زیرا اگر دلیل اصلی بر اساس اعلام سازمان تعاون، ایجاد تعهد، تامین بازار داخلی است. یک روستایی چند هزار سیب زمینی را در اردبیل به قیمت کیلویی 8 هزار تومان خریداری کرده و در انبارها موجود است. یعنی هیچ کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبود تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: نظارت مناسبی بر توزیع محصولات از مبدا تا مقصد وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در اصل جنوب کرمان کیلویی 8 تا 10 هزار تومان است اما همین سیب زمینی در برخی مناطق تهران به کیلویی 55 هزار تومان می رسد.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی افزود: در حوزه توزیع نیازمند نظارت بیشتر هستیم. درست نیست که تصمیمات پشت میز گرفته شود. یعنی با توجه به اینکه قیمت سیب زمینی در تهران به 55 هزار تومان رسیده است، باید 60 درصد عوارض بر صادرات آن اعمال شود. انجام مطالعات میدانی و برگزاری جلسات و مشاوره با سازمان های این بخش ضروری است.

تولید سالانه بیش از 5 میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه بین 5 تا 5 میلیون و 550 هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می شود، تصریح کرد: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود 4 میلیون و 800 هزار تن و میانگین صادرات در سال های اخیر در پنج سال اخیر است. 500 تا 600 هزار تن است. سال گذشته 5 میلیون و 300 هزار تن سیب زمینی تولید و 300 هزار تن صادر شد. یعنی با تنزیل نیاز بازار داخلی، در سال 1403 بین 100 تا 150 هزار تن سیب زمینی پارسال در سردخانه وجود دارد که قرار است با سیب زمینی جدید وارد بازار شود.

تصمیمات فوری کشاورزان را بی انگیزه می کند

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات خاص برای صادرات را عاملی برای دلسردی تولیدکنندگان دانست و گفت: این تصمیمات تداوم تولید را تهدید می کند و آثار منفی آن در بازار قابل مشاهده خواهد بود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به استان های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان تولید و به بازار عرضه می شود و از ماه های آینده علاوه بر این استان ها، تولید و به بازار عرضه خواهد شد. فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل را نیز اضافه کنند.

رئیس اتحادیه کشوری سیب زمینی گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی 8 تا 10 هزار تومان است. این در حالی است که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی 12 هزار تومان است. حال سوال اینجاست که چرا تولیدکننده باید سیب زمینی تولیدی خود را در سال گذشته بفروشد و هزینه سردخانه و نگهداری کیلویی 8 تا 10 هزار تومان را متحمل شود اما دلالان کیلویی 55 هزار تومان بفروشند؟ علت این مشکل چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان به ویژه وزیر جهاد کشاورزی تقاضا داریم که تشکل های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. این انجمن همچنین در خدمت تحقق شعار سال و ایجاد جهش در تولید و مشارکت مردم جهادگر است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *