حدود یک سوم افراد مبتلا به پسوریازیس به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می شوند. علائم ممکن است شدید بوده و به سرعت بدتر شوند، یا ممکن است خفیف باشند و به آرامی در طی سال ها بدتر شوند.
علامت گذاری
به گزارش ایسنا، علائم این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1) درد و سفتی مفاصل: آرتریت پسوریاتیک می تواند قسمت های زیر از بدن را تحت تاثیر قرار دهد:
– مچ دست
– زانو
– انگشتان
– انگشتان پا
– پایین کمر
سفتی مفاصل نیز بیشتر در صبح یا بعد از یک دوره استراحت رخ می دهد.
۲) گرمی و تورم در مفاصل: همراه با درد، التهاب نیز می تواند باعث تورم مفاصل شما شود.
3) مشکلات ناخن: آرتریت پسوریاتیک اغلب باعث ایجاد تغییراتی در ناخن ها مانند سوراخ، شکستگی و حتی جدا شدن ناخن می شود.
4) کمردرد: در حدود 20 درصد از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک، التهاب باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل بین مهرهها میشود. وضعیتی به نام اسپوندیلیت. همچنین باعث التهاب مفصل ساکروایلیاک می شود.
5) ادم انگشتان: تورم کل انگشتان دست یا پا است. علائم تورم انگشتان می تواند به پزشکان کمک کند تا بین آرتریت پسوریاتیک و آرتریت روماتوئید تمایز قائل شوند.
6) مشکلات چشمی: در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مشکلات چشمی را تجربه می کنند. همان فرآیند التهابی که باعث مشکلات مفصلی می شود می تواند به سایر قسمت های بدن مانند چشم ها نیز آسیب برساند.
7) درد ساق پا: دو ناحیه رایج بدن برای ابتلا به آرتریت پسوریاتیک، تاندون آشیل است که بین ماهیچه ساق پا و پاشنه یا پایین پای شما قرار دارد.
8) درد آرنج: التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک نیز می تواند باعث درد آرنج شود.
9) خستگی: حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک احساس خستگی می کنند که بر فعالیت های روزانه آنها تأثیر می گذارد. این وضعیت ناشی از التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک است.
10) مشکل در حرکت دست ها و انگشتان: تورم و درد مفاصل که می تواند با آرتریت پسوریاتیک همراه باشد، می تواند حتی کارهای ساده روزانه را نیز دشوار کند.
اگر هر یک از علائم بالا را دارید، با پزشک یا روماتولوژیست خود در مورد آنچه در حال وقوع است صحبت کنید، به خصوص اگر پسوریازیس دارید یا در خانواده شما وجود دارد.