یکی یکی از متفاوت ترین فیلم های نوروزی «پرویز خان» به کارگردانی علی ثقفی است. فیلمی که می توان آن را در زمره فیلم های ورزشی قرار داد و شاید اول از همه برای مخاطبان فوتبال جذاب به نظر برسد، اما با دیدن آن متوجه می شویم که برای مخاطب غیر فوتبالی که پرویز دهداری یا اتفاقات سال 65 و 65 را نمی شناسند جذاب است. استعفای 14 فوتبالیست در سطح ملی به دلیل تفاوت با این مربی با اخلاق، بیشتر می دانند. وقتی بدون هیچ پیش زمینه ای به تماشای فیلمی می رویم، می توانیم از اتفاقات هر لحظه غافلگیر شویم، شخصیت اصلی داستان را همراهی کنیم، به مرز ناامیدی و شکست برسیم و در نهایت نتیجه را در لحظات سرنوشت ساز با توقع فراوان دنبال کنیم. یکی یکی از ویژگی های مهم «پرویز خان» نحوه دراماتیک کردن یک داستان واقعی است و می تواند حتی غیر فوتبالی ترین مخاطبان را نیز به خود جذب کند.
به گزارش بازتاب آنلاین، فیلم پرویزخان بخشی از ماجراهای سال 1365 را روایت می کند که در پی پایان بازی های آسیایی 1986 و حذف تیم فوتبال ایران، 14 بازیکن ملی پوش به دلیل اختلاف سلیقه با پرویز دهداری مربی وقت فوتبال از سمت خود کناره گیری کردند. ، و این موضوع باعث تفکر زیادی می شود. در مطبوعات و جامعه فوتبال فشار زیادی روی دهداری برای استعفا به دلایل نظامی و امنیتی وجود دارد، اما او به هر حال می ماند و تصمیم می گیرد با جوانان جدید و ناشناس تیمی تشکیل دهد و در اسفند 1365 با تیم قدرتمند کویت روبرو می شود.
جذابیت تاریخ. | کسانی که تاریخ سال 1365 را می شناسند، انتظار اثری کاملاً مطابق با واقعیت را دارند و بنابراین با دقت فراوان به آن می پردازند. به همین دلیل، قسمت هایی که کارگردان ممکن است برخی از جزئیات را تغییر داده باشد تا نمایشنامه را بیشتر دراماتیزه کند، اما برای مخاطبی که تنها به تماشای یک فیلم و تماشای آن بدون هیچ پیش زمینه ای علاقه دارد، فیلم جذابی به نظر می رسد. . خود داستان که در واقعیت اتفاق افتاده پتانسیل کافی برای جذب مخاطب را دارد و در این فیلمنامه ریتم و توالی درگیری ها، فراز و نشیب ها، التهاب ها و در نهایت پایان خوش به خوبی رعایت شده است. در هیچ نقطه ای از فیلم مخاطب خسته نمی شود. همه چیز طوری طراحی شده است که ارتباط مخاطب با فیلم تا پایان حفظ شود.
سعید پور صمیمی | یکی یکی از مهم ترین دلایل جذابیت فیلم بدون شک انتخاب بازیگران و بازی سعید پورصمیمی است. بازیگری که سال هاست در آثار مختلف خوش درخشیده و جوایز متعددی را این بار در نقش مربی به دست آورده است، داستان را بسیار ملموس و باورپذیر روایت می کند. پورصمیمی در فیلم «پرویز خان» تلاش، سرسختی و اقتدار پرویز دهداری را به نمایش می گذارد. او گذشته از بحث شباهت، توانسته رفتار و حرکات یک مربی اخلاقی را از نحوه راه رفتن و نشستن گرفته تا حرکات صورتش به تصویر بکشد و جدیت و لجبازی خود را در عین مهربانی به تصویر بکشد. علاوه بر این، او احساسات یک مربی تنها را نیز منتقل کرد و در جاهایی طنز خودش را به نقش آورد. ارتباط دهداری با بازیکنان، دختر و همسرش، مخاطب را به او نزدیک می کند.
پایان هیجان انگیز | داستان فیلم از جایی شروع می شود که پرویز دهداری باید به تنهایی با اعتراض به استعفای بازیکنان روبرو شود. شما باید به همه چیز پاسخ دهید و هر کاری که می توانید برای حل مشکل انجام دهید. یا باید استعفا دهد و بازیکنان قبلی را به تیم برگرداند یا به فکر تشکیل تیم جدیدی در این مدت کوتاه باقی مانده باشد. تلاش دهداری برای حل مشکلات، تشکیل تیم جوان و جلب اعتماد مدیریت ارشد، او را در مسیری سخت و پر چالش قرار داد. نکته مهم این است که در طول فیلم، شخصیت دهداری با بازی پورصمیمی به قدری محبوب و دوست داشتنی به نظر می رسد که مخاطب در هر لحظه به سمت او سرازیر می شود و در نهایت وقتی او با تیمش در پایان فیلم وارد میدان می شود. ، هیجان و اضطراب نفس همه را می گیرد. جذابیت یک سوم آخر فیلم مانند تماشای زنده یک مسابقه فوتبال است، مخصوصا برای کسانی که هیچ ایده ای از نتیجه مسابقه ندارند. همه زمینه ها به گونه ای انجام می شود که مخاطب بداند این بازی چه عواقبی می تواند داشته باشد و این مضمون در کنار هیجان فوتبال، موقعیتی پرتنش و عجیب و در عین حال خنده دار را ایجاد می کند.
«پرویز خان» به نویسندگی و کارگردانی علی ثقفی و تهیه کنندگی عطا پناهی ساخته شده است و سعید پورصمیمی، حمیدرضا پگاه، مریم سعادت، المیرا دهقانی، بهنام تخار و… در این فیلم 23 بازی می کنند. اسفند در سینماها اکران شد و حالا بعد از یک ماه سه میلیارد تومان فروخته است.