رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق کرمانشاه گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه امام علی (ع) کرمانشاه، بیماران سکته قلبی با تحصیلات بیشتر، مرگ و میر کمتری دارند.
ناهید صالحی در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به آمار بالای مشکلات قلبی و عروقی اظهار داشت: طبق آمار کشورهای پیشرفته سالانه هفت میلیون نفر مبتلا به سندرم حاد کرونری تشخیص داده می شوند و این رقم بالاست و در ایران به دلیل عوامل مختلف این عدد بیشتر است.
وی بیان کرد: عواملی مانند دیابت، چاقی، فشار خون، استعمال دخانیات، سابقه خانوادگی و چربی خون برای بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است که برخی از آنها قابل تغییر نیستند، از جمله سابقه خانوادگی مانند بیماری های قلبی و عروقی که بیشتر در مردان نسبت به زنان و این عامل قابل تغییر نیست.
صالحی بیان کرد: با این حال برخی از عوامل مانند استعمال دخانیات، دیابت و فشار خون با تغییر سبک زندگی و مصرف دارو قابل کنترل است و این عوامل برای ما اهمیت بیشتری دارد.
وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در رابطه با بررسی رابطه سطح تحصیلات و مرگ بیماران سکته قلبی در بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه، افزود: در این تحقیق بیمارانی که با بیماری حاد نزد امام مراجعه کردند. سکته قلبی در بیمارستان علی درمان شد.» با اشاره به این حمله از اوایل سال 1995 تا اواسط سال 1998 (الف) سوابق و اطلاعات متعددی مانند سن، جنسیت و عوامل دیگر بررسی شد.
صالحی با بیان اینکه در این تحقیق 2800 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند، گفت: اطلاعات زیادی از این تحقیق به دست آمد که با پیش بینی های انجام شده مطابقت داشت، اما تاکنون اطلاعاتی در مورد ارتباط آموزش با پیامدهای بیماری به دست نیامده است. مردم.
این محقق و کارشناس کرمانشاهی با اشاره به اینکه در تحقیقات انجام شده در سایر کشورها سه عامل سطح تحصیلات، محل کار و سطح درآمد بیماران بررسی شده است، گفت: در کشورهای پیشرفته سطح تحصیلات با شغل و درآمد مطابقت دارد. سطح ارتباط معکوس با مرگ و میر در بیماران قلبی عروقی دارد.
وی با اشاره به اینکه در تحقیقات بیمارستان امام علی (ع) بیماران از نظر تحصیلی به چهار گروه بی سواد، ابتدایی، دیپلم و تحصیلکرده تقسیم شدند، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده حدود 32.5 درصد بیماران، 25 درصد بی سواد بودند. دارای تحصیلات ابتدایی، 30 درصد دارای تحصیلات متوسطه و دیپلم و تنها 11 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند که این آمار بسیار نگران کننده بود.
صالحی گفت: این بیماران یک سال پیگیری و پس از این مدت مجددا معاینه شدند و متوجه شدیم که عوارض بیماری و مرگ و میر در افراد دارای تحصیلات عالی کمتر است.
وی با بیان اینکه درمان سریع سکته های قلبی به بیماران کمک می کند تا عوارض سکته مغزی یا مرگ را کاهش دهند، افزود: در این تحقیق متوجه شدیم بیمارانی که تحصیلات بهتری دارند زمان کمتری برای رسیدن به بیمارستان دارند.
صالحی توضیح داد: برخی از افراد با تحصیلات کمتر به بیمارستان دسترسی نداشتند و به آنجا مراجعه نکردند. برخی از آنها معتقد بودند که علائم سکته ناشی از مشکلات دیگری از جمله درد معده است و از رفتن به بیمارستان خودداری کردند.
وی با بیان اینکه در مشاهده پس از یک سال میزان مرگ و میر در افراد با تحصیلات پایین بیشتر است، افزود: تمامی بیماران ترخیص شده علاوه بر تجویز دارو تحت توانبخشی قلبی عروقی در مرکز امام علی (ع) قرار می گیرند و رعایت سبک زندگی سالم توصیه می شود. اما افراد دارای تحصیلات عالی داروهای بیشتری مصرف می کردند و سبک زندگی و رژیم غذایی آنها مناسب تر بود که از عوارض بیماری نیز کاسته شد.
صالحی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر به دلایل مختلف در بیماران سکته قلبی بعد از یک سال حدود 6 درصد است، خاطرنشان کرد: اگر همه افراد مبتلا به سکته حاد قلبی دارای تحصیلات آکادمیک بودند، میزان مرگ و میر 50 درصد کاهش می یافت. این طبیعتاً افرادی که چندین بار دچار حملات قلبی شده بودند از مطالعه حذف شدند.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق کرمانشاه با تاکید بر اینکه مشکلات قلبی و عروقی بسیار پیچیده و ناشی از عوامل مختلف است، گفت: این تحقیقات نشان میدهد که سیاستگذاران باید برای کاهش بیسوادی تلاش بیشتری کنند چرا که این بیسوادی همه عرصههای جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.