پروژه دانشگاه ساوتهمپتون با استفاده از فناوری فضایی، مبارزه با عفونت مرگبار اکتسابی بیمارستانی را ممکن کرده است.

به گزارش ایسنا، غلبه بر چالش هایی مانند عفونت های بیمارستانی و انتشار کربن با استفاده از فناوری فضایی به لطف محققان دانشگاه ساوت همپتون امکان پذیر است.

به گفته هوش مصنوعی، دکتر. Minquan Kim فناوری فضایی را برای استفاده در زمین اقتباس کرد و نمونه های اولیه این فناوری در بیمارستان سلطنتی همپشایر در شهرستان وینچستر در حال آزمایش هستند.

این پروژه که با نام PASTA (دستگاه استریلیزاسیون و تصفیه هوا پلاسما) شناخته می شود، از همان فناوری پلاسمایی استفاده شده در فناوری های فضایی مانند موشک فالکون 9 اسپیس ایکس استفاده می کند.

کیم می گوید: ما از حرکت فیزیکی برنامه ها در فضا استفاده می کنیم. با این حال، در زمین، ما در مورد خواص شیمیایی برای از بین بردن پاتوژن ها و ویروس هایی که معمولاً باعث عفونت های مرتبط با سلامتی می شوند، تحقیق می کنیم.

وی افزود: سالانه در انگلیس بیش از 300 هزار بیمار در طول درمان در بیمارستان ها به ویروس های هوایی و عفونت های بیمارستانی مبتلا می شوند.

هدف اصلی محققین در این مطالعه پرداختن به این مشکل و کمک به محافظت از بیماران و کارکنان بیمارستان ها است.

عفونت در طول درمان

عفونت های بیمارستانی (HAIs) به عنوان عفونت های بیمارستانی نیز شناخته می شوند. اینها عفونت هایی هستند که بیماران در طول درمان به آن مبتلا می شوند.

لازم به ذکر است که بیماران بستری در بیمارستان معمولاً سیستم ایمنی ضعیفی دارند و بدن آنها بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های هوایی است.

تخمین زده می شود که عفونت های اکتسابی مراقبت های بهداشتی تنها در بیمارستان های ایالات متحده سالانه باعث حدود 1.7 میلیون عفونت و 99000 مرگ مرتبط با آن می شوند. بنابراین باید به فکر سیستم های گرمایشی و تهویه مطبوع بیمارستان باشید.

پروژه PASTA از یک ژنراتور پلاسمای سطحی متخلخل DBD استفاده می کند که برای یک سیستم تصفیه آب برای یک ماموریت اکتشاف فضایی طولانی مدت طراحی شده است. به عنوان مثال، در فضا، آب جمع آوری شده از اجرام آسمانی را تصفیه و تصفیه می کند. میکرو حباب های آن هم آلاینده های بیولوژیکی و هم آلاینده های شیمیایی را حذف می کند.

اکنون محققان دریافته اند که از این فناوری می توان برای ضدعفونی هوای زمین نیز استفاده کرد.

برای آزمایش آن بر روی زمین، آنها هوای تصفیه شده با پلاسما را به آب تزریق کردند. هنگامی که پلاسما ایجاد می شود، گونه های واکنش پذیر نیز ایجاد می شوند. این امر پاتوژن ها را فریب می دهد تا فکر کنند با یک تهدید خارجی روبرو هستند و منجر به تولید بیش از حد هیدروپراکسید می شود، یک عامل آسیب زننده سلولی که عامل بیماری زا را می کشد.

سپس محققان توانایی هوای تیمار شده با پلاسما را برای حذف آلاینده ها از هوا اندازه گیری کردند.

آنها هوای تصفیه شده را به آب تزریق کردند و این توانایی را با یک نشانگر آبی ردیابی کردند. هدف این بود که نشان داده شود پلاسمای تمیز شده تا چه حد قادر به حذف آلاینده ها است.

در نهایت پس از 5 دقیقه مشاهده شد که 95 درصد از آلاینده ها از بین رفته اند که نشان دهنده کارایی هوای پاک شده با پلاسما است.

همانطور که قبلا ذکر شد، نتایج اولین آزمایش بیولوژیکی نشان داد که آنها می توانند به کاهش بیش از 99.99٪ از عوامل بیماری زا دست یابند. نکته قابل توجه این است که آنها می توانند بدون استفاده از فیلتر و فن و ترکیبات شیمیایی به این مهم دست پیدا کنند. به عنوان مثال، خطر تماس با باقی مانده های پاتوژن مضر هنگام تعویض فیلترها را می توان از بین برد.

نظام فعلی و چالش های آن

کیم می‌گوید سیستم‌های فعلی فقط هوا را با هوای تازه رقیق می‌کنند تا خطر عفونت را کاهش دهند. این بدان معنی است که آنها خطر را از بین نمی برند و برای فیلتر کردن پاتوژن ها مانند ویروس ها کافی نیستند.

وی افزود: سیستم تصفیه پلاسما این نگرانی ها را برطرف می کند زیرا هوای بیمارستان را به درستی تمیز و استریل می کنیم.

دکتر. کیم معتقد است که این سیستم همچنین می‌تواند تاثیر مثبتی بر ردپای کربن بیمارستان‌ها داشته باشد. بر اساس نتایج آنها، آنها می توانند قبض برق یک بیمارستان را در مقایسه با سیستم های فعلی حداقل 50 درصد کاهش دهند.

به گفته وی، این سامانه قابلیت کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای را با ارتقای بهره وری انرژی سیستم های برودتی، گرمایشی و تهویه مطبوع دارد.

بر اساس مطالعه ای که در سال گذشته منتشر شد، سیستم های بهداشتی مسئول 4 تا 5 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای در جهان هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *