سعید عباسی و همکارانش موفق به ساخت واکسنی حاوی mRNA شده اند که نیازی به نانوذرات لیپیدی ندارد. این واکسن با استفاده از انژکتور به بدن تزریق می شود و اثرات التهابی کمتری نسبت به واکسن های mRNA مبتنی بر نانوذرات لیپیدی دارد.

به گزارش ایسنا، نتایج پژوهشگران مرکز نوآوری نانوپزشکی نشان می‌دهد که mRNA به تنهایی (mRNA برهنه) می‌تواند برای افزایش اثربخشی واکسن‌های ضد کرونا استفاده شود، در حالی که از نانوذرات لیپیدی در پلت‌فرم‌های موجود برای محافظت از mRNA استفاده می‌شود. این واکسن در حال حاضر برای آزمایشات بالینی در حال توسعه است.

در طول همه‌گیری ویروس کرونا، واکسن‌های mRNA اثربخشی بالایی از خود نشان داده‌اند و میلیاردها دوز در سراسر جهان تجویز شده است. با این حال، عوارض جانبی جدی همچنان یک موضوع مهم در جامعه علمی است.

یکی یکی از عوامل موثر در بروز عوارض جانبی استفاده از نانوذرات لیپیدی است. زیرا گاهی اوقات این نانوذرات منجر به واکنش‌های التهابی سیستمیک در بدن می‌شوند، اگرچه وجود آنها اثربخشی بالایی برای عملکرد واکسن دارد و از تخریب mRNA جلوگیری می‌کند. همچنین mRNA را با کارایی بالا به سلول ها منتقل می کند.

در این پروژه محققان تنها از mRNA استفاده کردند که با استفاده از جت انژکتور mRNA را به سلول های پوست تزریق می کند که با کمک فشار فیزیکی انجام می شود. مطالعات محققان نشان داد که این انژکتور بازده تحویل mRNA را افزایش می دهد و در مقایسه با تزریق با سوزن کارایی 100 برابری دارد.

علاوه بر این، mRNA در محل تزریق بدون هیچ گونه نشت سیستماتیک مشهود باقی ماند. در همین حال mRNA احاطه شده توسط نانوذرات به کبد و طحال می رسد و باعث التهاب در آنجا می شود.

واکسیناسیون mRNA برهنه با آنتی ژن مدل نشان داد که جت انژکتور راندمان تولید آنتی بادی را به طور چشمگیری افزایش داد و این مقدار با mRNA احاطه شده توسط نانوذرات لیپیدی قابل مقایسه بود.

این آنتی بادی ها با ویروس های موجود در بدن مبارزه می کنند و از عفونت جلوگیری می کنند، اما نمی توانند سلول های آلوده را از بین ببرند. واکسن mRNA برهنه به طور موثری تعداد سلول های ایمنی مانند سلول های T مثبت CD4 و سلول های T مثبت CD8 را افزایش می دهد.

به گزارش ستاد نانو و میکرو، محققان نشان دادند که واکسیناسیون با این نوع mRNA به طور قابل توجهی باعث کاهش میزان ویروس در ریه ها و کاهش ذات الریه در مقایسه با نمونه شاهد شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *