تینا مزدکی: محققان داده های ژنتیکی بیش از 350000 نفر را تجزیه و تحلیل کردند تا پاسخ این سوال را بیابند که چه چیزی بر دست دستی در انسان تاثیر می گذارد. بر اساس گزارش‌ها، یافته‌های آنها در نهایت به توبولین‌ها، همان پروتئین‌هایی که لوله‌های داخلی سلول‌ها را تشکیل می‌دهند، ترجمه شد و نتایج آنها به‌ویژه به بخش‌های کدکننده پروتئین DNA مرتبط بود.

در واقع، این یک مطالعه مهم و معنادار است که نقش توبولین ها را در تعیین عدم تقارن چپ و راست مغز بررسی می کند. در طول مرحله جنینی رشد انسان، نیمکره چپ و راست مغز به طور متفاوتی رشد می‌کنند، که تا حدی رفتارهای ذاتی را تعیین می‌کند، مانند اینکه وقتی کسی را در آغوش می‌گیریم به کجا تکیه می‌دهیم، کدام سمت دهان را تمایل به جویدن داریم و غیره. به طور خاص دست غالب ما کدام است؟ اکنون به نظر می رسد که تقریباً 10 درصد از جمعیت انسان چپ دست هستند.

با توجه به اینکه اکثر مردم یک دست را بر دست دیگر ترجیح می دهند، یافتن ژن های مرتبط با نقش دست ممکن است سرنخ هایی از اساس ژنتیکی عدم تقارن چپ-راست مغز ارائه دهد.

توبولین ها پروتئین هایی هستند که در رشته های لوله مانندی به نام میکروتوبول جمع می شوند و شکل و حرکت سلول ها را کنترل می کنند. داده های ژنومی یافت شده در تحقیقات دانشمندان شامل بخش هایی بود که ممکن است ژن های مربوط به توبولین ها را کنترل کند. اما دانشمندان به دنبال انواع ژنتیکی در توالی های کدکننده پروتئین بودند.

تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی 313271 راست دست و 38043 چپ دست انواع ژن توبولین TUBB4B را کشف کرد که در چپ دست ها 2.7 برابر بیشتر از راست دست ها بود.

در واقع، مشخص شده است که میکروتوبول‌ها می‌توانند بر انتخاب دست غالب تأثیر بگذارند زیرا مژک‌ها (برآمدگی‌های مو مانند روی غشای سلولی) را تشکیل می‌دهند که می‌توانند به طور نامتقارن جریان مایع را در طول رشد هدایت کنند. اگرچه تنها بخش کوچکی از داده‌های این مجموعه داده مهم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، انواع نادری وجود دارد که ممکن است سرنخ‌هایی از مکانیسم‌های رشدی عدم تقارن مغز ارائه دهد.

منبع: طبیعت

58323

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *