قطعی جهانی اینترنت

این خطر وجود دارد که اینترنت در سراسر جهان برای ماه ها یا سال ها قطع شود. برای انجام این کار، ناسا یک کاوشگر به سمت باد خورشیدی فرستاده است.

ناسا کاوشگر خورشیدی پارکر را به ماموریتی جدید فرستاد تا درباره چگونگی منشأ باد خورشیدی اطلاعات بیشتری کسب کند. با تأثیر بر میدان مغناطیسی زمین، بادهای خورشیدی می توانند باعث از بین رفتن اینترنت در سراسر جهان برای ماه ها یا حتی سال ها شوند. خورشید اغلب جریان های شدید پلاسما را به شکل بادهای خورشیدی به زمین می فرستد که با تأثیر بر میدان مغناطیسی زمین، می تواند یک آخرالزمان اینترنتی ایجاد کند و اینترنت را برای مدت طولانی برای همه به طور کامل قطع کند. ظاهراً این احتمال جدی است و وقوع آن دور از ذهن نیست.

در همین راستا، دانشمندان ناسا کاوشگر خورشیدی پارکر را برای نزدیک شدن به فاصله 6.5 میلیون کیلومتری از خورشید طراحی و تولید کرده اند. این نزدیکترین فاصله ای است که یک فضاپیما یا کاوشگر می تواند به خورشید برسد. کاوشگر پارکر در ماموریت جدید خود از منابع مواد بسیار پرانرژی در الگوی مشخص و ثابت مرتبط با میدان مغناطیسی زمین عبور کرده است و دانشمندان همچنین توانسته اند منشا باد خورشیدی به سطح خورشید را با استفاده از داده های آن ردیابی کنند.

با توجه به مطالعات انجام شده، بادهای خورشیدی توسط فرآیند اتصال مجدد مغناطیسی تولید می شوند. هنگامی که میدان های مغناطیسی از سمتی به سمت دیگر در جهت مخالف به داخل و خارج از سطح خورشید حرکت می کنند، میدان های مغناطیسی شکسته می شوند و سپس دوباره به هم متصل می شوند و ذرات باردار را از خورشید دور می کنند.

جیمز دریک، استاد دانشگاه مریلند، که یکی از دانشمندانی است که در این تحقیق مشارکت دارد، می‌گوید که اگر دو میدان مغناطیسی در جهت مخالف یکدیگر باشند، یکدیگر را خنثی کرده و انرژی مغناطیسی آزاد می‌کنند که منجر به تولید انرژی می‌شود.

اکنون دانشمندان ناسا در تلاش هستند تا با ماموریت جدید کاوشگر پارکر از پدیده آخرالزمان اینترنتی ناشی از طوفان های خورشیدی جلوگیری کنند. بر اساس اطلاعات مهمی که این کاوشگر در مورد طوفان های خورشیدی جمع آوری کرده است، ممکن است مجبور باشیم ماه ها یا حتی سال ها بدون اینترنت زندگی کنیم. به همین دلیل است که دانشمندان ناسا سخت تلاش می کنند تا اثرات طوفان های خورشیدی را کاهش دهند و از آسیب به شبکه های ارتباطی و اختلال در کل اینترنت جهانی جلوگیری کنند.

شایان ذکر است که کاوشگر خورشیدی پارکر در سال 2018 توسط ناسا برای فرورفتن در جو خورشید به فضا پرتاب شد که البته این ماموریت بسیار دشوار خواهد بود زیرا دمای سطح خورشید به بیش از 5500 درجه سانتیگراد خواهد رسید و دمای جو آن می تواند تا 300 برابر گرمتر باشد. این کاوشگر پانزده بار به خورشید نزدیک شده است و ماموریت بعدی خود را در اول تیرماه سال جاری انجام خواهد داد. هر ماموریت این کاوشگر تقریباً دوازده روز طول می کشد.

منبع: خبرآنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *