ما مردم را به جاسوسی و عکاسی از عیوب یکدیگر تشویق می کنیم، اما حضرت علی (ع) می فرماید: سعی نکنید عیب دیگران را تشخیص دهید!

مهراب صادق نیا در مراسم «شب های قدر» در مرکز توحید، مدارا را شرط مشروعیت اخلاقی حکومت دانست و گفت: در کلام حضرت علی (ع) آرمان و هدفی وجود ندارد. «ایجاد فشار اخلاقی و مذهبی بر مردم. در زمینه انجام فرائض مانند نماز و روزه و حجاب وجود ندارد.

پی ام آپلود، حجت الاسلام محراب صادق نیا در مراسم شب های قدر در مرکز توحید، مدارا را شرط مشروعیت اخلاقی حکومت دانست و گفت: امام علی به مالک می گوید تلاش نکن. اشتباهات مردم را ببینید. ، اما ما مردم را تشویق می کنیم تا از اشتباهات دیگران جاسوسی کنند، گزارش دهند و عکس بگیرند.

به گزارش عصر ایران، این استاد دانشگاه در سخنانی در بیست و یکم ماه مبارک رمضان «مماشات، نرمی، حلم و دوستی» را از مولفه های اصلی مدارا خواند و افزود: اما در علم جدید مدارا یک ضرورت سیاسی است. تحمل مشکل، یعنی جامعه ای هست و ما آن را قبول نداریم و مصداق آن در حکومت، پذیرش مخالفان، دگراندیشان و دگرباشان از سوی حکومت است. بنابراین، پذیرش موافقان یا اکثریت از سوی دولت به معنای تسامح نیست، زیرا رای اکثریت تصمیم می گیرد. مدارا با مخالفان و اقلیت اساس مدارا است.

به نظر او مدارا در حکومت های مدرن یک فضیلت اخلاقی نیست، بلکه یک ضرورت است، زیرا خیر جمعی مستلزم مشارکت همه جوامع و اذهان است، نه فقط اکثریت; اما در حکومت دینی مدارا یک فضیلت اخلاقی است و حاکم اسلامی که مدارا ندارد نه فضیلت اخلاقی دارد و نه مشروعیت.

صادق نیا در ادامه گفت: مدارا به هر انسانی صرفاً به خاطر انسان بودنش بدون توجه به دیدگاه ها و عقاید و حتی انسانیت تعریف شده در جوامع داده می شود، زیرا گاهی انسانیت را بر اساس دین، نژاد و ایدئولوژی تعریف می کنیم و این وجود دارد. جنایات در تاریخ با شعار انسانیت و تعریف آن به صورت گروهی اتفاق افتاد.

وی 6 مولفه مدارا را «پذیرفتن اختلاف و اختلاف با دیگران و کنار آمدن با مخالف با وجود اختلاف»، «تحمل مخالف و عدم رفع آن با وجود قدرت رفع آن»، «پذیرش احتمال خطا» تعریف کرد. هر ایده ای در عین اعتقاد به آن.» او برشمرد: «افراط در ترویج آنچه که فکر می کنیم درست است و عدم سختگیری و برخورد خشن»، «پذیرش یک پدیده ناخوشایند به منظور حفظ آنچه مهمتر است و حفظ منافع جامعه» و «نبرد نکردن با تظاهرکنندگان و مخالفان و تمایز بین مخالفان و مخالفان و منتقدان».

به گفته صادق نیا، حاکم نباید گفتار و تصمیم خود را درست و بقیه نظرات مخالف را نادرست بداند و در اجرای تصمیمات خود لجاجت کند، از این رو حضرت علی می فرماید: با من مانند ظالمان و ظالم صحبت نکنید، مبادا. من را معصوم بشمار و بدون تعارف از من تعریف و تمجید نمی کند، بلکه مرا مورد انتقاد و نصیحت قرار می دهد. شاید یکی یکی از ریشه های استغفار در دعا در این است که اهل بیت در قضاوت ها و تصمیمات خود را خطاپذیر می دانستند و به همین دلیل استغفار می کردند.

این استاد دانشگاه در توصیف امام علی (ع) چه در دوران ولایتعهدی و چه قبل از قدرت مردم بردبار، گفت: امام با اینکه خود را بر حق می داند و حکومت اسلامی را شایسته می داند و به وظیفه ای که از سوی پیامبر و خداوند بر عهده ایشان گذاشته شده است عمل می کند. به قول خودش با کسانی که حقوقش را غصب کرده اند و به حکومت تکیه می کنند در حالتی که «استخوان در گلو و خاری در چشم» هستند برای حفظ اصل وحدت جامعه مدارا می کند و حتی به دولت ها پند می دهد، نه با شمشیر. دعوت به شورش نمی کند. در مورد تبعید ابوذر با اینکه ابوذر را حق و مظلوم می دانست، در نهایت ابوذر را بدرقه کرد و به خشونت دامن زد.

وی با اشاره به توصیه حضرت علی (ع) خطاب به مالک می گوید: امام می فرماید: آن کس که از تو دورتر است باید گزارش دهنده اشتباهات مردم باشد و برای کشف مردم سعی در اصلاح اشتباهات مردم نداشته باشد، معلوم است. که مردم عیب دارند ولی حاکم باید ستاره عیب باشد نه کاشف گناهان مردم. بیایید این را با عملکرد خود مقایسه کنیم، جایی که مردم را تشویق می‌کنیم تا از یکدیگر جاسوسی و گزارش کنند، از اشتباهات شخصی خود فیلم و عکس بگیرند، و از طریق استراق سمع، اشتباهات مردم را کشف و کشف کنند. این امر این امید اجتماعی و اجتماعی را از بین می برد که دولت به جای تلاش برای حل مشکلات و اجرای عدالت، همیشه پاسخگوی موقعیت های شخصی مردم است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *