رئیس تیم دانش آموزی المپیاد نجوم با اشاره به اینکه کیفیت مهاجران از کشور نسبتاً نخبه است، گفت: ناامیدی از بهبود وضعیت. یکی یکی از دلایل اصلی مهاجرت است و باید فضای ناامیدی از بین برود.
به گزارش تسنیم؛ رسیدن به سن مهاجرت در زمان تحصیل یکی این یک مشکل جدی در سال های اخیر بوده است و بر اساس آخرین آمار رصدخانه مهاجرت ایران، المپیادها با 37.2 درصد، اعضای بنیاد نخبگان با 25.5 درصد و رتبه های یک تا هزار آزمون با 15.4 درصد بخشودگی بالاترین درصد را دارند. از افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند.
با این حال مهاجرت دانشجویی از جنبه های مختلفی قابل بررسی است. مهاجرت فارغ التحصیلان مدارس سمپاد ( مدارس تیزهوشان ) یکی یکی از ابعاد موضوع مهاجرت در کشور است و منتقدان جدایی دانش آموزان و تحصیل آنها در مدارس مختلف بارها به این معضل و سرمایه گذاری ناکارآمد کشور در این گروه اشاره کرده و خواستار جدا نشدن دانش آموزان از آنها هستند. دیگر.
الهام بخش برای یاوران؛ رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان پیشتر درباره مهاجرت دانش آموزان از مدارس سمپاد گفته بود: جای تاسف است که برخی از استعدادهای کشور از ایران مهاجرت می کنند و دیگر به کشور باز نمی گردند. این به طور موثر مهاجرت دانش آموزان با سن تحصیل آنها مرتبط است. به نظر من در دوران دانشجویی اینجا مهاجرت نخبگانی وجود ندارد.
نیمه روشن و تاریک مهاجرت
دکتر. حسین حقی; سرپرست تیم ملی المپیاد نجوم، دانش آموزی که پنج سال برای ادامه تحصیل و تحصیل به خارج از کشور رفته اما به دلایل شخصی به ایران بازگشته است، معتقد است مهاجرت اساساً خوب یا بد نیست و جنبه روشن و تاریکی دارد.
به گفته وی، افرادی که در شرایط کنونی مهاجرت می کنند به جنبه های مثبت از جمله فرصت های شغلی بهتر، بهبود شرایط معیشتی و امکانات آموزشی نگاه می کنند، اما مهاجرت جنبه های تاریکی مانند نبود خانواده و والدین و کنار آمدن با شرایط زندگی را نیز دارد. کشور میزبان ممکن است با روحیات مردم سازگار نباشد.
حقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پدیده مهاجرت را تجربه می کنیم و کیفیت مهاجران عمدتاً مهاجران نخبه است. اگر این روند ادامه پیدا کند، میانگین سطح هوش جامعه کاهش خواهد یافت.»
ریشه ناامیدی از آینده را باید خشک کرد
وی در خصوص خروج دانشجویان نخبه گفت: ناامیدی از اینکه وضعیت بهتر شده است. یکی یکی از دلایل اصلی مهاجرت است و باید فضای ناامیدی از بین برود. شاید برخی بگویند که مهاجرت به دلایل مالی و رفاهی است، اما در تجربه شخصی من فقط به دلایل مالی نیست.
حقی در مورد اینکه «بعضی از خارج نشینان می گویند ما در کشور میزبان شهروند درجه دو محسوب می شویم»، خاطرنشان کرد: قطعاً درست است، زیرا در این کشور مهمان هستند!
رئیس تیم ملی المپیاد دانش آموزی نجوم گفت: روند کنونی مهاجرت به نفع کشور نیست و ایران دارای سابقه فرهنگی و تمدنی بزرگی است و با توجه به شرایط کنونی مهاجرت، این سابقه در خطر است. که می خواهند برای ماندن مهاجرت کنند تا بتوانند بر محیط زیست و کشور خود تأثیر بگذارند.
وی در پاسخ به این سوال که «چه مسائلی از سوی دانشآموزان مطرح میشود»، گفت: مسائل مهاجرت از جمله ناامیدی برای بهبود وضعیت، بیاعتنایی به کرامت انسانی و… باید برطرف شود.
حقی یادآور شد: دانشجویانی را دیدم که برای ادامه تحصیل مشکل مهاجرت داشتند یکی یکی از مهمترین چیزها بیگانگی است، حتی اگر بهشت در انتظار آنها باشد، سوال این است که چه بر سر ایران می آید، آنچه ما را در کشور نگه می دارد باید ایران و مردمش باشند.