به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، «اپنهایمر» سرانجام روز جمعه در کشوری اکران شد که 79 سال پیش 2 شهر آن با سلاح هسته ای اختراع شده توسط دانشمند آمریکایی موضوع فیلم ویران شد. واکنش تماشاگران ژاپنی به طور قابل درک متفاوت از سایر نقاط جهان و بسیار احساسی بود.
به گزارش خبرگزاری مهر توشیوکی میماکی، که در سن 3 سالگی از بمباران هیروشیما جان سالم به در برد، گفت که مجذوب داستان رابرت اوپنهایمر شده است که بیشتر به عنوان پدر بمب اتمی برای رهبری پروژه منهتن شناخته می شود.
وی در مصاحبه با آسوشیتدپرس اظهار داشت: ژاپنی ها در مورد حمله به پرل هاربر و شروع جنگی که هرگز نمی توانستند به پیروزی آن امیدوار باشند چه فکر می کردند؟
میاماکی که هم اکنون رئیس گروهی از قربانیان بمب به نام “کنفدراسیون ژاپنی مبتلایان به بمب های A و H-Bomb” است و فیلم “اپنهایمر” را تماشا کرده است، گفت: در طول فیلم منتظر صحنه بمب گذاری هیروشیما بودم. اما هرگز اتفاق نیفتاد.»
اوپنهایمر به اتفاقات روی زمین می پردازد و زمانی که بمب ها بر روی هیروشیما و ناکازاکی انداخته شدند را به تصویر نمی کشد. این بمباران بلافاصله 100000 نفر را به خاکستر تبدیل کرد و در روزهای بعد هزاران نفر دیگر را که عمدتا غیرنظامی بودند، کشت.
فیلم کریستوفر نولان بر اوپنهایمر به عنوان یک شخص و درگیری های درونی او تمرکز دارد.
اکران این فیلم در ژاپن با گذشت بیش از 8 ماه از اکران آن در آمریکا امکان پذیر بود و دلیل آن نیز حساسیت موضوع برای مردم ژاپن بود.
تاکاشی هیرائوکا، شهردار سابق هیروشیما که در اولین اکران این فیلم در این شهر سخنرانی کرد، انتقاد جدی کرد. رسانه های ژاپنی به نقل از او می گویند: از نظر هیروشیما، وحشت سلاح های هسته ای به اندازه کافی به تصویر کشیده نشده است. این فیلم به گونه ای ساخته شده است که این نتیجه را تایید می کند که از بمب اتمی برای نجات جان آمریکایی ها استفاده شده است.
در این میان برخی از اهالی سینما از این فیلم تمجید کردند. مردی که روز جمعه فیلم را تماشا کرد آن را فوق العاده خواند، اما تاکید کرد که برای ژاپنی ها بسیار جالب است، اگرچه از نظر احساسی نیز دشوار است. بیننده دیگری گفت که از صحنه هایی که آشفتگی درونی اوپنهایمر را نشان می دهد احساس خفگی می کند.
سال گذشته، واکنشهای شدیدی نسبت به بازاریابی «باربنهایمر» وجود داشت، که در طراحی پوستر خود رنگ صورتی سرگرمکننده «باربی» را با «اپنهایمر» در هم آمیخت. کمپانی برادران وارنر ژاپن که «باربی» را در این کشور توزیع می کند، به دلیل به تصویر کشیدن تصاویر این عروسک با انفجار هسته ای عذرخواهی کرده است.
کازوهیرو ماشیما، استاد دانشگاه سوفیا، که متخصص سیاست آمریکاست، گفت: اگرچه کسانی که منتظر فیلمی ضدجنگ هستند ممکن است ناامید شوند، داستان اوپنهایمر که در یک فیلم پرفروش هالیوود روایت میشود، دههها پیش غیرقابل تصور بود، زمانی که توجیه سلاحهای هستهای بر احساسات آمریکایی حاکم بود. .
برخی بر این عقیده بودند که جهان می تواند برای واکنش ژاپنی ها به این حادثه آماده باشد.
تاکاشی یامازاکی، کارگردان فیلم برنده اسکار جلوه های بصری Godzilla Minus One، فیلمی که بیانیه ای قدرتمند درباره فاجعه هسته ای دارد، پیشنهاد کرد که او ممکن است فرد مناسبی برای این کار باشد.
او در گفت و گوی اینترنتی با کریستوفر نولان کارگردان فیلم «اپنهایمر» گفت: احساس می کنم باید به اوپنهایمر از ژاپن پاسخ داد. یک روز می خواهم این فیلم را بسازم. نولان صمیمانه با این موضوع موافق بود.
هیرویوکی شینجو، وکیل دادگستری نیز در تفسیر خود درباره «اپنهایمر» نوشت: این فیلم می تواند نقطه شروعی برای پرداختن به مشروعیت استفاده از سلاح های هسته ای در هیروشیما و ناکازاکی و همچنین تأملات بشریت و ژاپن در مورد سلاح های هسته ای و جنگ باشد.
۲۴۵۲۴۵