اساتید و شرکت کنندگان در برنامه «چارگاه» صبح یکشنبه دوازدهم فروردین با بررسی موضوع اخلاق و اهمیت آن بر آموزش عملی این موضوع در قالب هنر تاکید کردند.
به گزارش پی ام آپ به نقل از ایلنا، برنامه چهارگاه به تهیه کنندگی کامران سیف اللهی و اجرای حسام الدین سراج، محمد اسماعیل. آذر حسن بلخاری قهی سحرگاه یکشنبه از شبکه چهار سیما پخش شد.
اسماعیل آذر وی در ابتدای این برنامه با بیان اینکه حضرت علی (ع) برای ما معلم اخلاق بود، گفت: ایشان این اخلاق را هم به صورت عملی و هم نظری برای مردم بیان می کردند.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش تغییر کرده و دوران تیراندازی اساتید و معلمان به دانش آموزان به پایان رسیده است.
وقتی کودک به مدرسه می رود، به جای داستان جنگ، باید داستان کمال بخواند.
آذر وی با اشاره به پوشش استفاده شده در تعزیه، ادامه داد: لباس طرفداران تعزیه با مخالفان شعار، اما پر و کلاه تفاوت هایی دارد. یکی است. هر گروه یک پرچم داشت و پرچم منگوله ای بود که به پرچم بسته شده بود، اما امروز تبدیل به یک پرچم جداگانه شده است.
وی با اشاره به توق مورد استفاده در دعاخوانی یادآور شد: علائم به مرور زمان شکل گرفته و اضافه شده است. در هر مسجد گروهی است و این توق در مکانی قرار می گیرد و مردم در این توق جمع می شوند و مسکن از اینجا ایجاد می شود.
حسام الدین سراج نیز گفت: برای کودکان اخلاق، محبت و مهربانی عملی است و هر چه به کودک بگویید با او برخورد منفی می شود، اما اگر پدر و مادر با او مهربان باشند، این مهربانی جزء ذات او می شود. . بزرگ ترها می گفتند بچه ها را نباید به نماز واداشت و آنها را به نماز تشویق می کردند.
وی ادامه داد: مرحوم حاج اسماعیل می فرمودند اگر بچه در اتاق دربسته نماز بخواند دیگر نماز محسوب نمی شود. روانشناسان نیز درباره این موضوع صحبت کردند و گفتند امر و نهی بر روان کودک تاثیر منفی می گذارد.
حسن بلخاری نیز گفت: هم به لحاظ نظری و هم از نظر عملی به آن نیاز داریم. شکل عمل در ذهن کودکان باقی می ماند، اما به نظر می رسد عمل ثابت می ماند و همچنین همراه با اطلاعات باقی می ماند. ما باید مبانی نظری اخلاق را در مدرسه آموزش دهیم. کمال در دنیا نتیجه توجه به فکر و عمل است و اولین مکتب فلسفی در جهان اسلام مکتب بغداد بود که رهبران آن ابن سینا و دیگران بودند.
این استاد تاکید کرد: مهمترین ویژگی این مکتب تلفیق عمل و اندیشه است و همین امر موجب ظهور نسل طلایی جهان اسلام شد. فرهنگ و تمدن موفق، فرهنگ و تمدنی است که هم جنبه شناختی داشته باشد و هم جنبه عملی.
به گفته وی معلمان وظیفه مهمی دارند. در جایی دانش آموزان دبستانی معلم خود را خدای خود می بینند.
بلخاری در مورد تعزیه نیز چنین می گوید: قاری خود را ملزم به تقرب به حقیقت معنا می بیند و هر چه نزدیکتر می شود احساس می کند که این جریان و مخالف خواننده می شود، زیرا او عاشق و وسواس، مواردی بوده که بر سینه آن امام بزرگوار مینشیند و مانند هیچکس عزاداری را تجربه میکند.
وی همچنین پرهای کلاه خود را اینگونه بیان کرد: در جنگ های قدیم برای برانگیختن ترس و وحشت در کلاه خود دو شاخ به کلاه خود می بستند که برای جداسازی صف انبیا استفاده می شد.
حسین منصور یکی از خوانندگان طنز کشور گفت: کودک خوانی بر اساس جنبه مثبت خوانی است، فرزندان ما اهل مطالعه مثبت هستند، همه کسانی که در کودکی عاشق شدند عاشق بودند و در بزرگسالی سلیقه یا سن آنها را به سمتی سوق می دهد. مخالفت کنند.
وی با بیان اینکه خواندن اولیای الهی بر روح و روان انسان اثر می گذارد، یادآور شد: هرتز. تعزیه علی تقریباً در تعزیه گاریپ گنجانده شده است. برخی از حسینیه ها و اماکن آن را مدام می خوانند و در 10 روز عاشورا انجام می دهند.
متین رضوانی نیز گفت: در تعزیه تعبیری داریم به نام تعزیه انتزاعی و چسبناک. کسانی که از کودکی شروع به خواندن برای کودکان می کنند چکیده، کسانی که از نوجوانی شروع به خواندن می کنند خکیده نامیده می شوند و حسین منصور جزء گروه چکیده به حساب می آید.
وی اینگونه ادامه داد: شعرهای کودکانه به صورت آواز یا سرودن نیست، بلکه با شعرهای ساده آغاز می شود.
این محقق در مورد آموزش و پرورش از طریق هنر افزود: در بحث هنر دانش آموزانی که آموزش می دادیم، اولین نکته ای که تدریس می کردند این بود که ادب باید در اطراف معلم حفظ شود. وقتی با غلامان سابق خود صحبت می کردیم، گفتند که ما مرحله به مرحله آموزش دیدیم و اسم ما به اصطلاح موتوربپا بود و در دوران دانشجویی در خانه روزه می گرفتم، حواسم به موتور بود و صدای آن را شنیدم. من معلم هستم و بعد از شش ماه با خواندن سه بیت از او یاد گرفتم و از او تقلید کردم و توانستم آنها را قدم به قدم بخوانم.
انتهای پیام/