یک کارشناس مذهبی گفت: قرار دادن قرآن بر سر و شفاعت چهارده معصوم از عظمت آنها نزد خدا، خضوع آنها در برابر سکلایان و در واقع از مهربانی آنها در نزد خداوند است. سکلین احسان به پیامبرمان و رعایت حدود بندگی است که خود ائمه به ما یاد دادند.
در گفت وگو با خبرنگار پی ام آپ عباس حیدری با ایسنا، در خصوص فلسفه تلاوت قرآن در شب های قدر، خداوند متعال در قرآن کریم چنین می فرماید: «یا الذین آمنوا اتقوا اللّه و یطلبوا وجهه». از (عدم فرمان خدا) بپرهیز و برای نزدیک شدن به او راهی بجو. پس در این آیه صحبت از افرادی است که ایمان آورده اند و به نجات خود دستور داده شده اند که یکی از آنها انتخاب راهی برای تقرب به خداست.
وی ادامه داد: معنا معنای وسیعی دارد و شامل هر کار یا امری است که ما را به وجود مقدس خداوند نزدیک کند; ایمان به خدا و پیامبر اسلام، جهاد، نماز، زکات، روزه، زیارت خانه خدا، سلام و رحمت، صدقه، همچنین شفاعت پیامبران و امامان، بندگان صالح و پیروی از آنان، حتی خداوند به عنوان پیامبر و امام قسم یک… و صالحان که نشانه علاقه به آنهاست جزء مفهوم وسیع وسیله است; زیرا همه اینها ما را به خدا نزدیک می کند.
این کارشناس مذهبی گفت: یکی از جمله اعمال متداول شب های قدر که دارای فلسفه های فراوانی است، قرآن کریم یکی از مناسکی است که شیعیان در شب های قدر در ماه رمضان انجام می دهند.
حیدری افزود: در این آیین ضمن قرار دادن قرآن کریم بر سر خداوند، پیامبر (ص)، ح. از آتش جهنم قرآن را پیش روی خود بگذار و نماز بخوان، قرآن را بر سرت بگذار و میان خدای خود و چهارده روح پاک کن، یعنی عمل به سنتی که پیامبر به امت سپرده است.
وی یادآور شد: شفاعت چهارده معصوم با قرار دادن قرآن بر سرشان ناشی از عظمت آنان در نزد خداوند، خضوع آنان در برابر غیب و در واقع مهربانی در برابر غیب است. خود ائمه به ما مهربانی با پیامبرمان و رعایت حدود بندگی را به ما آموختند.
این کارشناس مذهبی بیان داشت: هرتز. و با قرآن و عترت مشورت کن.
وی ادامه داد: سید بن طاووس در کتاب اکبل از امام باقر (علیه السلام) نقل می کند که فرمود: شهر سوم من فتنه، مصدر المسیح در ماه رمضان است و تقابل نزاع با یدیک: ک و اسموک ال. -حسنی مرا از آتش نجات دادی، ما می ترسیم، می ترسیم، مبادا مرا از ترس خود دور کنی و مرا به آنچه می خواهم بخوانی.» در سه شب ماه مبارک رمضان، قرآن کریم را بردارید و باز کنید و بگذارید. در مقابل تو بگو: خدایا این حق قرآن است و آن را به من بده، حق فرستنده به خاطر خود اوست.
حیدری موضوع را این گونه توضیح می دهد: احمد بن حنبل، رهبر فرقه حنبلی در میان اهل سنت، از عمران بن حسین روایت می کند که از پیامبر صلی الله علیه و آله شنیدم که می فرمود: «قرآن صلوات الله علیه و آله و سلم را بخوانید. تو. کسی که مردم را زیر سوال می برد. «قرآن را بخوانید و از خدا بخواهید قبل از اینکه گروهی بیایند و از مردم درباره قرآن سؤال کنند».
وی یادآور شد: مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا مالکی تبریزی از بزرگان صوفیه معاصر با بیان اینکه در هنگام خواندن قرآن باید چهار نیت را در دل نگه داشت می فرمودند: مغز که ترکیب عقل و خرد است باید تقویت شود. وساطت قرآن و علوم قرآن به ذهن و خرد انسان باید تمام شود و عقل و خرد تابع قرآن و عظمت و نور آن باشد. عقل و خرد باید با نور قرآن ادغام شود.
حیدری گفت: آیت الله جوادی آملی را هم مطرح کرد; معنای قرائت قرآن در این شب این است که قرآن در آغاز هر کاری است که ما انجام می دهیم و همه چیز در زندگی ما به قرآن تبدیل می شود. بنابراین قرار دادن قرآن در رأس امور به این معناست که همه علوم و امور مربوط به زندگی الهی است و به دستور الهی کتاب های درسی مراکز آموزشی و دانشگاه های ما اسلامی است و اگر قرآن سر جایش باشد. اگر رئیس جمهورمان بود، همه مشکلات آموزشی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ما حل می شد.
انتهای پیام