در آزمایشی در دانشگاه لستر، یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی در 80 درصد مواقع ضربان قلب کشنده را به درستی تشخیص داد.
محققان دانشگاه لستر بررسی کردند که آیا هوش مصنوعی می تواند خطر حمله قلبی کشنده را پیش بینی کند یا خیر.
به گفته Zee Business، یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی در آزمایشی در دانشگاه لستر 80 درصد مواقع ضربان قلب کشنده را به درستی تشخیص داد.
آریتمی بطنی یک اختلال ریتم قلبی است که از حفره های تحتانی (بطن ها) منشا می گیرد. در این بیماری ضربان قلب به حدی است که فشار خون پایین می آید و بدون درمان فوری، بیهوشی و مرگ ناگهانی به سرعت رخ می دهد.
به گزارش ایسنا، این دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی، نتایج الکتروکاردیوگرام هولتر چند فرد بزرگسال را که در خانه در طول زندگی عادی روزانه آنها گرفته شده بود، تجزیه و تحلیل کرد.
شرکتکنندگان بزرگسالانی بودند که بین سالهای 2014 و 2022 الکتروکاردیوگرام هولتر را به عنوان بخشی از مراقبتهای پزشکی دریافت کردند. نتایج برای این بیماران واضح بود و 159 آریتمی کشنده بطنی را به طور متوسط 1.6 سال پس از مطالعه تجربه کردند.
این دستگاه هوش مصنوعی که با نام VA-ResNet-50 شناخته میشود، برای بررسی ضربان قلب بیماران برای بررسی اینکه آیا قلب آنها ضربان کشنده را نشان میدهد یا خیر، استفاده میشود.
پروفسور آندره نگ، یکی از محققان این پروژه، گفت: “راهنماهای بالینی فعلی برای کمک به تصمیم گیری در مورد بیمارانی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به آریتمی های بطنی هستند و کدام یک از آنها باید درمان نجات دهنده با دستگاه قلبی-دفیبریلاتور قابل کاشت (ICD) را دریافت کنند. سودآورتر، آنها به اندازه کافی دقیق نیستند. آنها می توانند عوارض قابل توجهی ایجاد کنند و تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری را افزایش دهند.
Ng ادامه داد: ما دریافتیم که این دستگاه هوش مصنوعی در مقایسه با دستورالعملهای پزشکی فعلی عملکرد خوبی دارد و به درستی پیشبینی میکند که قلب کدام بیمار از هر پنج بار دچار آریتمی بطنی میشود.
وی افزود: زمانی که دستگاه نشان داد که فردی در خطر است، خطر یک حادثه مرگبار سه برابر بیشتر از بزرگسالان عادی بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که استفاده از هوش مصنوعی برای مشاهده ECG بیماران به تعیین خطر آریتمی بطنی، پیشنهاد درمان مناسب و در نهایت نجات جان افراد کمک می کند.
این تحقیق در مجله قلب اروپا منتشر شده است.