وزارت خزانه داری آمریکا در ادامه تحریم های خود علیه حماس از زمان حمله این گروه موسوم به عملیات طوفان الاقصی به مواضع اسرائیل در 7 اکتبر 2023 اعلام کرد که کانال تلگرامی «غزه هالا» و مؤسس آن «مصطفی عیاش» است. از جمع آوری کمک های مالی مالی حماس را تحریم کرده است.
به گزارش ایرنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی (OFAC) روز چهارشنبه دو شخص و سه نهاد را به عنوان واسطه های مالی کلیدی حماس تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا افزود: در پی حمله تروریستی حماس به اسرائیل در 7 اکتبر 2023، سازمان موسوم به “غزه اکنون” تلاش هایی را برای جمع آوری کمک های مالی برای حمایت از حماس انجام داد. و همچنین شرکت های اجرایی القریشی و اخیراً القریشی و مدیر این دو شرکت، عظما سلطانه، تلاش کردند تا از حماس حمایت مالی کنند.
برایان نلسون، دستیار وزیر تروریسم و اطلاعات مالی در وزارت خزانه داری آمریکا گفت: «وزارت خزانه داری همچنان متعهد به محدود کردن توانایی حماس برای تأمین مالی فعالیت های تروریستی خود، از جمله از طریق کمپین های مجازی جمع آوری کمک های مالی است». ایالات متحده، در هماهنگی نزدیک با شرکای انگلیسی خود، به استفاده از ابزارهای لازم برای ممانعت از توانایی حماس برای فعال کردن حملات بیشتر ادامه خواهد داد.
ایالات متحده آمریکا از زمان عملیات حماس در 7 اکتبر 2023 گفته است که دیگر نقشی برای این گروه در آینده نمی بیند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه به وقت محلی در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن نقشی برای حماس در آینده فلسطین و راهحل سیاسی در دست بررسی دارد، گفت: «به هیچ وجه.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعای واشنگتن درباره حماس، مدعی شد: حماس یک گروه تروریستی بی رحم است که از قبل از حمله شنیع در 7 اکتبر 2023 دست به حملات تروریستی زده است. آغشته به خون.»
به گزارش ایرنا، در 15 اکتبر 1402 و 7 اکتبر 2023 گروه های مقاومت فلسطین به رهبری حماس عملیات غافلگیرانه ای به نام “طوفان الاقصی” از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی آغاز کردند که در نهایت پس از آن 45 روز جنگ و درگیری، 3 دسامبر 1402 مطابق با 24 نوامبر 2023، آتش بس موقت چهار روزه بین اسرائیل و حماس یا توقف تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل است. این نقض یا آتش بس موقت هفت روز و در نهایت ده روز به طول انجامید آذر در 1 دسامبر 2023 پایان یافت و رژیم اسرائیل حملات خود را به غزه از سر گرفت.
سرانجام پس از گذشت تقریباً شش ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد 6 عضو دارند فروردین ماه 1403 برابر با 25 مارس 2024 است که با 14 رای مثبت این شورا و همچنین رای ممتنع ایالات متحده و عدم حق وتو این کشور با قطعنامه 2728 برای برقراری آتش بس فوری در غزه موافقت کردند. به طوری که در 15 روز باقی مانده آتش بس بین اسرائیل و حماس در ماه مبارک رمضان منعقد شود.
آمریکا پیش از این سه قطعنامه آتش بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه ممتنع داد و به همین دلیل در غیاب مخالفت اعضای دائم شورای امنیت، این قطعنامه بدون مخالفت به تصویب رسید. این قطعنامه توسط 10 عضو غیردائم شورای امنیت تصویب شد.
این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شد و اعلام کرد که آتش بس فوری در ماه رمضان باید توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس دائمی می شود.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها است و از طرفین میخواهد که به تعهدات خود بر اساس قوانین بینالمللی در قبال تمامی زندانیان عمل کنند.
در پی پذیرش این قطعنامه، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن برای بررسی عملیات رفح لغو شد.
دفتر نتانیاهو در این بیانیه اعلام کرد: آمریکا از مواضع حساس خود عقب نشینی کرده و هیئت اسرائیلی به واشنگتن سفر نخواهد کرد. این اقدام آمریکا به تلاش ها برای آزادی زندانیان آسیب می رساند. زیرا این پیام را به حماس می دهد که می توان از طریق فشار بین المللی بدون آزادی زندانیان به توافق آتش بس دست یافت.