حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده مجلس و کارشناس و استاد علوم سیاسیوی در بخشی از گفتگوی نوروزی خود در خبرگزاری مگتو، در پاسخ به این سوال که افت حیثیتی مجلس بر عهده کیست و دیگر در راس امور نیست: عوامل مختلفی وجود دارد، مقصر. در درجه اول خط نمایندگان مجلس است. نماینده ای که بر کرسی مجلس می نشیند یا رئیس کمیسیون می شود، وظیفه دارد آن سمت را حفظ کند که این اتفاق نیفتاده و مجلس را تضعیف کرده است. دوم اینکه شورای نگهبان باید مقصر باشد و نظارت اختیاری آن زیر سوال است.

وی ادامه داد: یک فرضیه وجود دارد که شورای نگهبان باید به آن پاسخ دهد و من آمار می خواهم. در بسیاری از ولایات، آرای بیش از 90 درصد افرادی که به عنوان واجد شرایط تایید شده اند، به طور قابل توجهی کمتر از آرای باطل بوده است. در حالی که دوستان با افتخار می گویند که ما بیش از 70 درصد صلاحیت ها را تایید کردیم و این بی سابقه بود. بله، شما با افرادی موافق بودید که تعداد انگشت شماری رای آوردند و حتی نتوانستند آرای باطل را به چالش بکشند. افتخار است؟ آیا این خدمتی به دموکراسی است؟

فلاحت پیشه با گفتن این که من این را باور دارم شورای نگهبان نقش مهمی در بدتر شدن مشارکت سیاسی در ایران داردوی گفت: جالب اینجاست که شورای نگهبان هم اولین نهادی بود که انتخابات را حماسه شناخت.این روزها مردم رد صلاحیت شده اند و حتی پذیرفته شدگان هم مرعوب شده اند که مجلس باید حرکت کند. . وقتی نماینده نماینده ملت است و فریادش بلندتر باشد.

وی افزود: مشکل دیگر عدم تحزب در ایران است. اگر در ایران نظام حزبی وجود ندارد، به این معناست که نظام تربیت سیاسی نخبگانی وجود ندارد. جناح‌های سیاسی می‌خواهند که حزب نباشد چرا که در هر دوره به نام یک تشکل تهمت می‌زنند و در سری‌های بعدی نام جدیدی می‌آورند. در هر دوره تعدادی نام جدید می بینید و در عمل با کمبود نام مواجه می شوید. در نظام‌های دموکراتیک مستقر، دو حزب وجود دارند که رفتار سیاسی نخبگان خود را به ارث برده‌اند و مردم می‌دانند که هر حزب چه می‌خواهد.

۲۷۲۱۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *