این سریال به صورت بصری یکی یکی از تاثیرگذارترین آثار تلویزیونی به حساب می‌آید، اما در عین حال پشتوانه روایی و مضامین پیچیده‌ای دارد که مخاطب را به دنبال کردن آن تشویق می‌کند.

به گزارش روزیاتو، حتی امروزه نیز سریال هایی مانند شوگون کمیاب هستند. با این حال، چند فیلم به یاد ماندنی وجود دارد که می توان آنها را از نزدیکان معنوی این درام شبکه FX دانست. از جمله پنج فیلم زیر که هم تماشاگران سینما و هم بینندگان عادی باید تماشا کنند.

1. فیلم ران – 1985

آشوب به کارگردانی آکیرا کوروساوا یک اقتباس خیره کننده ۱۶۰ دقیقه ای از شاه لیر شکسپیر است که در قرون وسطی ژاپن اتفاق می افتد. این فیلم زندگی حاکمی قدیمی را روایت می کند که پس از بازنشستگی امپراطوری خود را بین پسرانش تقسیم می کند. او با این کار زمینه را برای جنگی ویرانگر در سرزمینی یکپارچه و آرام ایجاد می کند و هر گونه خوشبختی را هم از خود و هم از فرزندانش سلب می کند.

این شاهکار غم انگیز، یکی این فیلم از بهترین فیلم های ژاپنی ساخته شده است که تصاویر زیباتر و لحظات خشن تری را نسبت به سریال Shogun نشان می دهد. با این حال گستردگی داستان و روایت رقابت های تلخ بین شخصیت ها آن را به اثری همراه و همگام با شوگون تبدیل کرده است.

2. فیلم Silence (Silence) – 2016

مجموعه شوگان به طور گسترده به تأثیر حضور فزاینده تجار و کاتولیک های پرتغالی در قرن هفدهم ژاپن بر سیاست و تنش های سیاسی آن دوران می پردازد. این موضوع Silence به کارگردانی مارتین اسکورسیزی را برای هر کسی که علاقه مند به مجموعه درگیری های شوگون بین کاتولیک های پرتغالی مستقر در ژاپن، پروتستان های اروپایی که می خواستند در این کشور جای پای خود را ایجاد کنند و ژاپنی های بومی که نگران طولانی مدت هستند، انتخاب مناسبی می کند. تأثیر مسیحیت بر فرهنگ ملی علاقه مند بودند.

چند سال پس از وقایع شوگون، Silence داستان دو کشیش یسوعی پرتغالی (اندرو گارفیلد و آدام درایور) را روایت می کند که برای کمک به ارباب سابق خود (لیام نیسون) به ژاپن سفر می کنند زیرا مسیحیت در سراسر کشور سرکوب می شود. برای پیدا کردن این فیلم اثری عمیقاً معنوی است که بینشی تازه از آنچه شوگان درباره تنش‌های مذهبی و سیاسی است ارائه می‌دهد.

3. فیلم هاراکیری – 1962

در طول 10 اپیزود شوگون، بسیاری از شخصیت‌ها درگیر سپپوکوی آیینی (نوعی خودکشی در فرهنگ ژاپنی) می‌شوند و هیچ فیلمی به اندازه شاهکار ماساکی کوبایاشی در سال 1962 ماهیت پذیرفته‌شده اجتماعی این عمل خودآزاری را به وضوح و بادوام‌تر به تصویر نکشیده است. .

این فیلم داستان یک رونین (یک سامورایی بی ارباب فئودال) را روایت می کند که درخواست می کند در کاخ یک ارباب فئودال هاراگیری اجرا کند، اما در واقع این کار را برای به چالش کشیدن اعتبار همه حاضران انجام می دهد و نشان می دهد که این افتخار واقعی از کجا آمده است و چگونه این مفهوم را می‌توان به عنوان یک سلاح در جامعه فئودالی ژاپن استفاده کرد – و اغلب هم استفاده می‌شد. دیدن این فیلم برای هرکسی که ایده های شوگان در مورد ایثار، شجاعت و تعهد ایدئولوژیک را جذاب می داند، باید ببیند.

4. فیلم کاگموشا – 1980

کاگموشا، یکی یکی دیگر از شاهکارهای اواخر عمر فیلمساز افسانه ای ژاپنی آکیرا کوروساوا، داستان دزدی را روایت می کند که شباهت زیادی به یک فرمانده سامورایی دارد که برای ایفای نقش او انتخاب شده است. هنگامی که آن فرمانده کشته می شود، معاون او باید به طور کامل نقش جایگزین او را بپذیرد و فرماندهی ارتش ها را در نبردها بر عهده بگیرد.

در این میان، کاجموشا نه تنها اثری متفکرانه درباره مسئولیتی است که یک فرد در قبال فرهنگ، کشور و همشهریان دارد، بلکه روایتگر آسیب هایی است که تقسیم بین ثروتمند و فقیر، قدرتمند و ضعیف بر آن وارد می کند. به آینده یک ملت این فیلم برای تماشای سریال Shogun عالی است. سریالی در مورد یک ارباب قدرتمند که حاضر است رعایای خود را تا پایان عمر به چالش بکشد تا وفاداری آنها را تضمین کند.

5. فیلم یاکوزا – 1974

این فیلم نئو نوآر به کارگردانی سیدنی پولاک و نویسندگی پل شریدر و رابرت تاون، داستان یک کارآگاه خصوصی آمریکایی (رابرت میچام) را دنبال می کند که برای نجات دختر ربوده شده دوستش و پرداخت بدهی یک گانگستر سابق یاکوزا به ژاپن بازمی گردد. برای کمک به استفاده از داستان اگرچه ممکن است داستان ساده به نظر برسد، اما زیرمتن روایت یاکوزا پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

آنچه در ابتدا به نظر می رسد یک داستان جنایی ساده است، به تدریج به روایتی تکان دهنده از دو مرد تبدیل می شود که به واسطه سرنوشت و حس شرافت مشترک به هم پیوند خورده اند. این فیلم تا حدی در مورد یک غربی است که احترام عمیقی برای فرهنگ ژاپنی قائل است و متوجه تاثیری است که صرف حضورش در این سرزمین خارجی می تواند داشته باشد. به همین دلیل جای این فیلم در این فهرست موجه است.

مانند شوگان، Yakuza نیز در مورد این است که چگونه یک سری از برخوردهای فرهنگی می تواند راه را برای درک متقابل عمیق تر از آنچه هر کسی انتظار داشت هموار کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *