به گزارش مانیبان؛ قیمت گوشت یکی یکی از مهم ترین غذاهای موجود در بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. این عوامل شامل عوامل داخلی و خارجی است. عوامل داخلی شامل عرضه و تقاضا در بازار داخلی، هزینه های تولید و نگهداری دام، هزینه حمل و نقل و هزینه های بسته بندی فرآورده های گوشتی است. عوامل خارجی شامل عرضه و تقاضا در بازار جهانی، تغییرات ارزش ارز، تغییر در قوانین و مقررات صادرات و واردات، شرایط آب و هوایی و بیماری های جهانی دام است. بنابراین قیمت گوشت به طور مستقیم تحت تأثیر این عوامل است و تغییرات هر یک از این عوامل می تواند تأثیر بسزایی در قیمت گوشت داشته باشد.

افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور درباره افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز گفت: اتفاقی که در اواخر سال 1401 رخ داد و در واقع باید گفت در دومی خود را نشان داد. نیمی از سال گذشته و در سال 1402 شدیدتر شد، اضافه شد، در واقع ریشه آن از سال 2018 شروع شد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در سال 2018 سامانه بازارگاه را راه اندازی کرد. به گزارش هفدهم، در این سامانه سهمیه نهاده های دامی معادل 4200 تومبا برای تولید گوشت لحاظ نشده است. فروردین بر اساس اعلام مرکز تحقیقات 1401 شورای اسلامی، در این سال ها کمتر از 10 درصد نهاده های مورد نیاز دام سبک با ارز 4200 تومانی تامین می شد. سهمیه ای برای سدهای پرواربندی در نظر گرفته نشد.

وی تصریح کرد: قیمت گوشت در فاصله سال های 1398 تا 1401 بالا بوده زیرا دامدار باید نهاده های لازم را در بازار آزاد تامین می کرد. افزایش قیمت روزانه رخ داده است. از طرفی برای مدیریت از قیمت سفارشی استفاده شد، در این مدت تولیدات دامی بالا بود و تقاضای بازار تغییری نکرد، بنابراین قیمت نهایی نشان داده نشد. قیمت دام زنده 80 تا 85 هزار تومان بود.

افزایش قیمت گوشت از کجا اتفاق افتاد؟

رئیس اتحادیه مرکزی دام کشور در ادامه سخنان خود گفت: در نیمه اول سال 1401 دو اتفاق افتاد. اولاً صادرات نابهنگام بود که وزارت جهاد کشاورزی مجوز آن را صادر کرد و چندین دام از کشور خارج شد. دوم اینکه تعداد زیادی دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری شد و قرار بود دو ماه بعد هزینه آن را پرداخت کنند که این پرداخت 10 یا 11 ماه به تاخیر افتاد. در ادامه این روند تعداد دام ها کاهش یافت. و نکته دیگر این است که این رسمی است. در میان دامدارانی که اواخر تابستان دام های خود را می فروشند و از عواید آن برای تولید، پرواربندی و نگهداری دام برای بازار شب عید استفاده می کنند و در صورت مصادف شدن با ماه مبارک رمضان، برای آن زمان برنامه ریزی می کنند. تاخیر در پرداخت پول دام مشکل تولید را تشدید کرد.

وی گفت: دامدارانی که ماندند یعنی از سال 1397 توانستند خود را حفظ کنند و تا سال 1401 بازنشسته نشدند، در این زمان ضربه خوردند و بخش زیادی از دامداران از چرخه تولید خارج شدند.

تیر کافی

مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور ادامه داد: از سال 1397 تا 1398 بارها نسبت به خروج دامداران از چرخه تولید هشدار دادیم. دام های مولد کشته می شوند. اما متأسفانه به این هشدارها و تذکرات فعالان این حوزه توجهی نشد و سپس به مرحله حذف ارز ترجیحی رسیدیم. در این لحظه دیگر تیر از شر نهاده های دام خلاص شد با حذف ارز ترجیحی بیش از 6 برابر افزایش یافت. در نتیجه، تعداد بیشتری از کشاورزانی که می توانستند سرمایه در گردش خود را تامین کنند نیز حذف شدند. به این ترتیب همه این عوامل باعث عرضه زیادی شد که در قیمت نهایی در سال های 2018 تا 2019 خود را نشان نداد و با کاهش جمعیت دام در سال جاری خود را نشان داد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *