در حالی که میزان تحمل افراد متفاوت است، محدودیتی در میزان جذب کافئین در بدن افراد وجود دارد. لرزش انگشتان و ضربان قلب سریع نشانه‌های رایجی هستند که نشان می‌دهند بیش از حد کافئین مصرف کرده‌اید. در موارد نادرتر، مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند منجر به مسمومیت با کافئین یا مصرف بیش از حد کافئین شود.

مسمومیت با کافئین زمانی رخ می دهد که فرد سطوح خطرناکی از کافئین در بدن خود داشته باشد و باعث ایجاد طیفی از علائم ناخوشایند و جدی مانند مشکلات تنفسی و تشنج شود. تنها موارد معدودی وجود دارد که افراد بر اثر مسمومیت با کافئین جان خود را از دست داده اند.

اگرچه نادر است، اما در صورت مصرف غیرمسئولانه الکل همیشه احتمال مسمومیت با کافئین وجود دارد. دانستن علائم و عواملی که خطر مصرف بیش از حد کافئین را افزایش می دهد می تواند در وهله اول به پیشگیری از آن کمک کند.

چقدر کافئین زیاد است؟

مسمومیت با کافئین چیزی بیش از سردرد ناشی از نوشیدن زیاد اسپرسو است و زمانی رخ می دهد که شما بیش از حد کافئین مصرف کرده باشید. سازمان غذا و داروی ایالات متحده این محدودیت را هر چیزی بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز برای بزرگسالان سالم تعریف می کند.

این معادل چهار تا پنج فنجان قهوه است. کمی بیشتر از 400 میلی گرم کافئین برای کشتن یا آسیب دائمی کسی کافی نیست. بزرگسالان با شرایط فیزیکی طبیعی احتمالاً هنگام مصرف چنین کافئینی احساس اضطراب و تحریک پذیری می کنند. اثرات سمی‌تر مسمومیت با کافئین زمانی رخ می‌دهد که افراد ۱۲۰۰ میلی‌گرم کافئین از حدود ۱۲ فنجان قهوه در بدن خود داشته باشند.

مسمومیت با کافئین می تواند از ناخوشایند تا تهدید کننده زندگی متغیر باشد. مسمومیت با کافئین اثرات مضر مختلفی بر بدن دارد. نیما مجلسی، مدیر سم شناسی پزشکی بیمارستان دانشگاه استاتن آیلند می گوید: «اثرات محرک کافئین، ریتم طبیعی قلب را مختل می کند و منجر به ضربان غیرطبیعی قلب و احتمال ایست قلبی می شود.

علاوه بر این، افرادی که بیش از حد کافئین مصرف می کنند ممکن است مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال را تجربه کنند. مجلسی می گوید: از آنجایی که قهوه باعث افزایش خروجی ادرار می شود، افرادی که کافئین بیش از حد در خون خود دارند در معرض خطر دفع مواد معدنی مهم به ویژه پتاسیم قرار دارند.

سطوح پایین پتاسیم خون یا هیپوکالمی می تواند به ماهیچه ها تا حد فلج احتمالی آسیب برساند، به دلیل ضعیف شدن عضلات تنفسی باعث مشکل در تنفس شود و بر عملکرد کلیه تأثیر بگذارد. تعدادی از علائم مسمومیت با کافئین نیز شامل عصبی بودن است. در موارد دیگر، اضطراب، توهم، میگرن، تورم مغز و تشنج گزارش شده است.

اگرچه مسمومیت با کافئین بسیار نادر است، اما می تواند کشنده باشد. بیشتر مرگ‌های تصادفی مرتبط با کافئین به دلیل مصرف چندین قرص کافئین با دوز بالا است. قرص های کافئین توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تنظیم نمی شود. بنابراین دوز مصرفی آنها برای برندهای مختلف متفاوت است. اکثر قرص های کافئین حاوی حدود 300 میلی گرم کافئین هستند.

بنابراین مصرف قرص دوم 400 میلی گرم بیشتر از مقدار کافئین توصیه شده است. مانند هر مکمل غذایی دیگر، قرص های کافئین باید با احتیاط مصرف شوند. قرص ها سریعتر توسط بدن جذب می شوند و مقدار آن ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

اگر مشکوک به مصرف بیش از حد کافئین هستید، چه کاری باید انجام دهید؟

مجلسی می گوید: «اگر بیش از چند بار عصبانی شدید و مشکوک به مسمومیت با کافئین هستید، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.» او می گوید که پزشکان می توانند از همودیالیز برای تصفیه کافئین از خون استفاده کنند.

اگر فردی در عرض یک تا دو ساعت مقادیر زیادی کافئین مصرف کرده باشد، پزشکان ممکن است زغال فعال را نیز تجویز کنند که کافئین را متصل کرده و از جذب آن در روده ها جلوگیری می کند.

پزشکان همچنین برای تثبیت بیمار و درمان علائم شدید، دارو تجویز می کنند. به عنوان مثال، مجلسی می گوید: «بتابلوکرها و بنزودیازپین ها معمولاً برای درمان مشکلات عصبی مانند توهم و تشنج تجویز می شوند.

چگونه از مسمومیت با کافئین جلوگیری کنیم؟

پزشکان توصیه می کنند مصرف روزانه کافئین خود را کنترل کنید. قهوه منبع محبوبی از کافئین است، اما محصولاتی مانند چای سبز و سودا کاکائو می توانند مصرف کافئین شما را افزایش دهند. مجلسی نسبت به نوشیدنی های انرژی زا و پودرهای حاوی کافئین به دلیل غلظت بالای کافئین هشدار داد.

هر دو محصول مکمل های غذایی هستند و همچنین ممکن است حاوی مقادیر زیادی قند و سایر محرک ها مانند گوارانا باشند. هنگامی که تصمیم به مصرف نوشیدنی های کافئین دار دارید، توصیه می شود در طول روز آب بنوشید. مصرف مایعات کافی می تواند به پر کردن ویتامین های محلول در آب کمک کند زیرا کافئین دارای اثر ادرارآور است.

غذا در معده، به ویژه یک وعده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر، می تواند مفید باشد زیرا به بدن اجازه می دهد کافئین را در مدت زمان طولانی تری جذب کند. در این مرحله، ممکن است پس از مصرف کافئین، عوارض جانبی کمتری نسبت به زمانی که آن را با معده خالی مصرف کرده باشید، تجربه کنید. به طور کلی مسمومیت با کافئین قابل پیشگیری است.

مهمترین چیز این است که به بدن خود و آنچه که می تواند تحمل کند گوش دهید. بنابراین دفعه بعد که می خواهید یک نوشیدنی کافئین دار بنوشید، لحظه ای به این فکر کنید که آیا واقعاً نیاز به شارژ مجدد دارید یا بهتر است یک لیوان آب بنوشید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *