بانک مرکزی به طور کلی نهادی است که مسئولیت مدیریت و نظارت بر سیاست های پولی یک کشور را بر عهده دارد. وظایف بانک مرکزی شامل تعیین و اجرای سیاست های پولی، نظارت بر سیستم بانکی، انتشار پول و مدیریت ارزش پول ملی است. علاوه بر این، بانک مرکزی می تواند وظایف دیگری مانند نظارت بر روابط مالی بین کشورها و حفظ ثبات مالی را نیز بر عهده بگیرد. عملکرد بانک مرکزی می تواند تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد کشور داشته باشد و در حفظ ثبات مالی کشور بسیار حیاتی است.

در حال حاضر خدمات بانکداری الکترونیک در قالب های مختلفی ارائه می شود و هر کدام از این قالب ها ابزارهای خاص خود را دارند. این خدمات در سال های اخیر به صورت گسترده تری ارائه شده و طبق اعلام بانک مرکزی با دقت و صحت بسیار بالایی ارائه می شود.

در حال حاضر هر فرد با استفاده از کارت های بانکی خود می تواند روزانه تا سقف 100 میلیون تومان از طریق درگاه های آنلاین معامله کند.

وضعیت محدودیت تراکنش ها از طریق اینترنت بانک نیز مشابه است و افراد می توانند با هر کارت بانکی تا سقف 50 میلیون تومان و برای هر کشور تا سقف 100 میلیون تومان در بستر اینترنت بانک های مختلف تراکنش انجام دهند.

جدول محدودیت انتقال روزانه برای هر فرد را در زیر مشاهده کنید.

محدودیت کارت به کارت در موبایل بانک و درگاه های پرداخت

سقف تراکنش در موبایل بانک 15 میلیون تومان و سقف تراکنش در اپلیکیشن های پرداخت 5 میلیون تومان است.

محدودیت های پرداخت در دستگاه های خودپرداز

حداکثر مبلغ برداشت نقدی در دستگاه های خودپرداز 200.000 تومان و سقف انتقال وجه بین کارت در یک روز 10.000.000 تومان می باشد.

در صورتی که فردی مبلغ 50 میلیون تومان را با حواله ساتنا جابه جا کند، امکان انتقال 50 میلیون تومان دیگر با حواله پایا یا انتقال مجدد با حواله ساتنا وجود دارد.

روش انتقال پول داخلی چیست؟

با توجه به تغییرات اخیر در نحوه ارائه خدمات، در روش انتقال وجه داخلی می توانید با داشتن شماره حساب مقصد روزانه تا سقف 100 میلیون تومان به صورت مستقیم واریز کنید. لطفاً توجه داشته باشید که انتقال پول داخلی به معنای انتقال پول از حساب خود در یک بانک به حساب شخص دیگری در همان بانک است.

روش انتقال پول از یک کارت به کارت دیگر چیست؟

برای انتقال پول از یک کارت به کارت دیگر، می توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید:

ATM (کیوسک): با مراجعه به تمام دستگاه های خودپرداز و در دست داشتن کارت بانکی و شماره کارت بانک مقصد می توانید پول را انتقال دهید.

موبایل بانک: با نصب موبایل بانک برای بانکی که در آن حساب دارید و دریافت نام کاربری و رمز آن بانک می توانید روزانه تا سقف 10 میلیون تومان به صورت مستقیم انتقال دهید. هنگام انتقال پول از طریق Mobile Bank، CVV2، یک کد پویا دوم (یک بار مصرف) یا یک کد ثابت دوم مورد نیاز است.

اینترنت بانک: با مراجعه به اینترنت بانکی که در آن حساب دارید و دریافت نام کاربری و رمز عبور آن بانک می توانید روزانه تا سقف 10 میلیون تومان به صورت مستقیم واریز کنید. هنگام انتقال پول از طریق اینترنت بانک، CVV2، کد دوم پویا (یک بار مصرف) یا کد ثابت دوم مورد نیاز است.

Payment Mobile Apps: با نصب اپلیکیشن های موبایل پرداخت می توانید روزانه تا سقف 5 میلیون تومان به صورت مستقیم انتقال دهید. هنگام انتقال پول از طریق برنامه های تلفن همراه، CVV2، رمز دوم پویا (یک بار مصرف) یا رمز عبور ثابت دوم مورد نیاز است.

مراجعه به شعبه: اگر شخصاً به شعب بانک های سراسر کشور مراجعه کنید و مدارک هویتی (کارت ملی، شناسنامه یا گواهینامه رانندگی) و کارت بانکی خود را در دست داشته باشید، می توانید روزانه تا سقف 15 میلیون تومان واریز کنید.

رمز دوم (رمز اینترنتی) چیست و چگونه دریافت می شود؟

رمز دوم (رمز اینترنتی) رمز عبوری است که برای انتقال پول از یک کارت به کارت دیگر و خرید آنلاین به منظور افزایش امنیت حساب متصل به کارت بانکی در درگاه های پرداخت آنلاین یا تلفن بانک استفاده می شود.

رمز دوم دارای دو نوع رمز عبور ثابت و رمز عبور پویا (رمز یک بار مصرف) می باشد. کد ثابت توسط بانک برای کارت بانکی صادر می شود و فقط در تراکنش های کمتر از 100 هزار تومان قابل استفاده است. این رمز عبور بر اساس درخواست مشتری تنظیم می شود.

این کد برای خرید و تراکنش های بیش از 100 هزار تومان مورد نیاز است و از طریق اپلیکیشن های موبایل بانک و یا با دریافت کد پیامکی هنگام خرید از بانک مربوطه قابل دریافت است. استفاده از رمز پویا برای تراکنش های کمتر از 100 هزار تومان نیز توصیه می شود.

محدودیت انتقال پول از یک کارت به کارت دیگر چقدر است؟

بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی، سقف انتقال وجه کارت برای هر فرد از طریق ابزارهای آفلاین بانکی مانند خودپرداز، کیوسک، موبایل بانک و اینترنت بانک روزانه 10 میلیون تومان در هر بانک تعیین شده است. همچنین حداکثر مبلغ انتقال وجه کارت به کارت به صورت حضوری از طریق شعب بانک ها روزانه 15 میلیون تومان است.

طبق مصوبه بانک مرکزی، سقف خرید روزانه کارت، حداکثر مبلغ تراکنش خرید با هر کارت متعلق به یک مشتری واقعی، در کل شبکه بانکی روزانه ۱۰۰ میلیون تومان است.

هزینه انتقال چقدر است؟

منظور از کارمزد، میزان کارمزد دریافتی در ازای ارائه خدماتی از قبیل مشاوره بانکی، مدیریت خرید و فروش، انجام تراکنش های بانکی و سایر خدمات مرتبط است.

در عصر گسترده تراکنش های الکترونیکی که شامل خدمات بانکی نیز می شود، بسیاری از بانک ها سعی در در نظر گرفتن کارمزد مناسب تری برای تراکنش های الکترونیکی خود دارند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *