به گزارش مانیبان به نقل از تجارت نیوز، با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال 1401 تظاهرات گسترده ای بین فعالان کارگری، کارفرمایان و دولت برای تعیین حداقل دستمزد سال آینده شکل گرفته است. در این رقابت چانه زنی، کارگران تلاش می کنند افزایش حداقل دستمزد را به نرخ تورم نزدیک کنند و دولت و کارفرمایان به دلایل مختلف سعی در سرکوب افزایش دستمزد دارند که مهم ترین آن تاثیر افزایش دستمزد بر نرخ است. تورم. .

در همین حال، علیرضا میرغفاری، کارگر پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی و نماینده کارگران کشور، کمپین حداقل دستمزد 15 میلیون تومانی راه اندازی کرده است و تا لحظه نگارش این گزارش، حدود 58 هزار نفر امضای خود را در این کمپین ثبت کرده اند.

این فعال صنفی در گفتگو با «تجارت نیوز»، علاوه بر ارائه دلایل کارگران برای درخواست حداقل دستمزد 15 میلیون تومانی، به استدلال دولت مبنی بر تأثیر این موضوع بر رشد تورم نیز پاسخ داد.

سقوط کارگران به دهک های پایین

میرغفاری در گفتگو با تجارت نیوز با بیان اینکه با توجه به افزایش شدید هزینه های زندگی در سال جاری و تورم قابل پیش بینی در سال آینده، 15 میلیون تومبه در نظر گرفته شده است، سبد معیشتی را بر اساس نیاز خانواده برآورد کرد و در نهایت سبد معیشتی را بر اساس نیاز خانواده برآورد کرد. با شماره سبد معیشتی وارد مذاکره حقوق و دستمزد شد. بر اساس بند 2 ماده 41 قانون کار، حداقل دستمزد بدون در نظر گرفتن خصوصیات جسمی و روحی کارگران و ویژگی های کار محوله باید کفاف زندگی یک خانواده را داشته باشد که میانگین تعداد آن برابر است. توسط مقامات رسمی اعلام شد. اما در صورتی که در این قانون کلمه «حداقل» ذکر نشده باشد، گاهاً این بند اشتباه تعبیر شده و حداقل نیازهای خانوار تلقی می شود.

و افزود: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار، بعد خانوار 3.3 نفر است.آمار تورم بهمن ماه نیز 42.5 درصد است و در نهایت سبد معیشت بر اساس سبد غذایی در یک دهم معین محاسبه می شود. در حال حاضر اعشاری که مبنای محاسبه است. چهارمین دهمین بار است که این موضوع مورد اعتراض کارگران قرار گرفته است. زیرا با این ساختاری که دولت و بازرگانان سبد معیشتی در نظر می گیرند، در سال های آینده کل جامعه کارگری در دهک های دوم و سوم قرار خواهند گرفت».

مبدع کمپین حداقل 15 میلیون نفری در ادامه با بیان اینکه پژوهشکده مواد غذایی دو سبد غذایی مقرون به صرفه و مطلوب ارائه کرده است، تاکید کرد: دولت و کارفرما بر سبد غذایی مقرون به صرفه تاکید دارند و تمرکز کارگران بر سبد مواد غذایی مطلوب است. . هستند.

وی همچنین توضیح داد: در نهایت بر اساس محاسبات 21 میلیون و 668 هزار تومبه به عنوان تعداد سبد معیشتی بدون احتساب تورم مورد انتظار سال آینده تعیین شده است. این در حالی است که بانک مرکزی تورم پیش بینی شده سال آینده را 30 درصد اعلام کرده است، اما با فرض عملکرد بهتر دولت و 25 درصد تورم، رقم سبد معیشتی به 27 میلیون خواهد رسید.

و افزود: قطعا نمی توان فورا فاصله سبد معیشتی و حداقل دستمزد را جبران کرد. بنابراین به این نتیجه می رسیم که اولین قدم باید برای بازیابی پایه های دستمزدی برداشته شود تا سبد معیشتی به نرخ تورم در سال های آینده نزدیک شود. در حال حاضر به دلیل سرکوب دستمزدی که در سال های اخیر رخ داده، حداقل دستمزد نه تنها به سبد معیشتی نمی رسد، بلکه هر سال از آن دورتر می شود.

آیا افزایش حداقل دستمزد باعث تورم می شود؟

میرغفاری در پاسخ به استدلال دولت مبنی بر تاثیر افزایش دستمزدها بر نرخ تورم، تاکید کرد که وی کارشناس اقتصاد نیست و تنها نماینده کارگران است. با مطالعات داخلی و خارجی می توان سناریوی مارپیچ تورم-حقوق را تایید کرد. رد شده و مورد قبول کارشناسان اقتصادی نیست. نمونه بارز آن این است که در سال 1401 افزایش حقوق 57 درصد بوده و بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه که زیرمجموعه سازمان دولتی است، تنها سه درصد از تورم 47 درصدی سال بعد بوده است. نسبت افزایش حقوق

سبد معیشت از دیدگاه دولت و کارفرمایان

وی در پایان به آخرین آمار اعلام شده از سوی دولت و بازرگانان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: دولت و بازرگانان رقمی برای حداقل دستمزد اعلام نکرده اند و تنها رقم معیشتی را اعلام کرده اند و میزان معیشت برآورد شده توسط وزارت اقتصاد است. 16 میلیون و 100 هزار تومان و کارفرمایان 15 میلیون و 200 هزار تومان که برای کارگران قابل قبول نیست و کاملا غیر منطقی است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *