روز چهارشنبه دکتر احسان میرزایی در تشریح احتیاطات روزه داری از نظر طب سنتی گفت: برای بهره مندی مردم از جنبه های معنوی و جسمانی ماه مبارک رمضان باید آداب روزه داری را بشناسند. در غیر این صورت، بر خلاف روایات متعددی که افراد بی گناه برای بازیابی سلامتی به روزه گرفتن اهمیت می دهند، حتی ممکن است با انجام ندادن مناسک صحیح ماه مبارک رمضان به بدن خود آسیب برسانند.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: مردم باید بدانند که روحیه و هدف واقعی روزه داری رشد روح انسان برای خدمت بیشتر و استراحت دادن به بدن برای تجدید قوا برای سال آینده و در نتیجه رعایت آداب و سنن مشخص شده است. در اسلام احکامی که حکمای طب ایرانی بیان کرده اند مهم است.

رئیس اتاق فکر پیشرفت و سلامت یکی وی اهمیت سحرخیزی و غذا خوردن قبل از سحر را از مهم ترین احکام روزه داری برشمرد و اظهار داشت: امروزه برخی از جامعه به این مهم توجهی ندارند و افطار و شام را ترجیح می دهند. وی در پایان شب ادامه داد: زود بیدار شدن فواید جسمی و روحی دارد. یکی یکی از بهترین زمان ها برای زود بیدار شدن، ماه مبارک رمضان است، پس باید بدانید که چگونه صبح زود بیدار شوید، حتی اگر کم باشد و بخورید، حتی اگر دانه خرما باشد یا کوچک. مقدار حلوا

میرزایی یکی وی از جمله آداب روزه داری برای حفظ سلامت بدن، آداب روزه داری و آرامش بخشی خوردن افطار و وارد نکردن حجم زیاد غذا به معده را برشمرد و افزود: این کار می تواند باعث ناراحتی معده شود. در دراز مدت شروع افطار با شربت و نوشیدنی های سرد می تواند آسیب های جدی به دنبال داشته باشد زیرا معده در طول روز خالی است و دمای آن افزایش می یابد.

وی به روزه داران توصیه کرد بسته به مزاج و سلامتی خود با چای کمرنگ و خرما، حلوا، آش رقیق یا آبجوش افطار کنند و بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء غذای خود را بنوشند.

این کارشناس طب سنتی و ایرانی فاصله افطار تا غذا را راهی عالی برای حفظ سلامت معده عنوان کرد و گفت: این نکته به ویژه برای جوانان و عزیزانی که برای اولین بار می آیند، برای افرادی که تب شدید دارند و تشنگی آنها ممکن است باعث نوشیدن شربت شود. اشتباه. برای افطار سرد را انتخاب کنید. به این نکته هم اشاره کنم که اگر از گرما ناراحت هستید و تشنه هستید، اضافه کردن خیارشور یا آب مانند آبلیمو یا پرتقال به چایتان کافی است، اما به هیچ عنوان آن را اضافه نکنید. روزه خود را با مایعات سرد افطار کنید، شروع نکنید

میرزایی با تاکید بر اینکه در وعده افطار از پرخوری پرهیز شود، خاطرنشان کرد: سوپ یا چای و بعد از آن حلیم و انواع سوپ مصرف شود، سپس غذای اصلی مصرف شود و ماست، سالاد و مایعات فراوان به همراه ماست مصرف شود. وعده غذایی. روزه نه تنها برای بدن مفید است. یکی یکی از عوامل مهم کبد چرب و ریفلاکس، مصرف انواع غذاها، سوپ ها و سوپ ها با هم و مصرف زیاد مایعات است، بنابراین توصیه می شود در وعده افطار فقط به یک نوع غذا اکتفا کنید. و از مصرف مایعات زیاد خودداری کنید.

وی با بیان اینکه پرهیز از سحری و اسراف نکردن غذا از نظر کمی و کیفی و عدم مصرف زیاد غذا و افراط در خوردن انواع غذاها مهم است گفت: متاسفانه امروزه نگاه مردم به روزه به نام ها و مظاهر دیگر است، به روحیه و هدف آن توجه کنید چون چیزی نمی خوردند اسراف غذا در ماه رمضان را عادت کردند و این ماه مبارک را به عبادت تبدیل کردند و این ماه را ماه تقویت می دانستند. ایمان و جهاد و صبر و استقامت برای پدران و نیاکانمان.

این متخصص طب سنتی و ایرانی توصیه کرد: غذا خوردن در ماه رمضان در دو وعده افطار و سحور انجام شود و آنچه در افطار و شام خورده می شود به مقدار کمتر و بین این وعده ها مصرف شود. غذاها و وعده های غذایی سحر، آب و نوشیدنی ها مصرف شود.

میرزایی همچنین مصرف غذای سحر را به همه به ویژه جوانان توصیه کرد.

وی غذاهای مناسب برای شروع افطار را مانند شیر، خرما، فرنی و چای سبک دانست و با تاکید بر پرهیز از نوشیدن آب سرد در شروع افطار تاکید کرد: اصولاً غذای افطار و سحری نباید حجیم باشد و حتی الامکان از مصرف آن خودداری شود. غذاهای پرچرب و دیر هضم و آب زیاد در وسط غذا ننوشید. زیرا باعث رقیق شدن شیره هاضمه و مشکل در هضم می شود، اما در عرض یک ساعت تا نیم ساعت پس از افطار. یک ساعت قبل از خوردن سحری آب کافی بنوشید.

مصرف سبزی و میوه سحری ضدعفونی شده در هنگام افطار و پرهیز از مصرف زیاد تنقلات از دیگر پیشنهادات رئیس اتاق فکر برای روزه داران از نظر پیشرفت و سلامت است.

میرزایی همچنین به جوانان روزه دار توصیه کرد در ماه مبارک رمضان حداقل معادل یک لیوان شیر یا ماست بنوشند و در وعده های افطاری از گوشت، پنیر و تخم مرغ استفاده کنند.

وی با بیان اینکه جوانان حداقل به 7 ساعت خواب راحت نیاز دارند، گفت: به جوانان توصیه می کنیم شب ها زود بخوابند تا در ساعات اولیه صبح با نشاط از خواب بیدار شوند و از نعمت های معنوی سحر بهره مند شوند. از ماه مبارک اگر از بی خوابی رنج می برید، ساعات مطالعه و مطالعه خود را نیز طوری تنظیم کنید که بلافاصله بعد از غذا خوردن یا زمانی که احساس گرسنگی می کنید نباشد.

رئیس اندیشکده پیشرفت و سلامت مصرف سبزیجات خام و پخته، پرهیز از چای پررنگ، مصرف غذاهای ملین مانند دیگ آلو و کرفس و نوشیدن آب کافی بعد از افطار را برای پیشگیری از یبوست توصیه کرد.

میرزایی با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان باید به بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری شود، سیگار کشیدن را دشمن سلامتی، بیماری ای که به همسایگان و مردم آسیب می رساند، ارزیابی کرد و ماه مبارک رمضان را فرصتی عالی برای رهایی از آن دانست. از این وضعیت مضر و مضر. عادت آزاردهنده: عادت سیگار کشیدن اغلب با ارتکاب گناهان آشکار مانند آسیب رساندن به خود، آسیب رساندن به دیگران، اسراف و اسراف همراه است.

این متخصص طب سنتی در پایان به روزه داران توصیه کرد که در ماه رمضان از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه غذایی خود پرهیز کنند و در این ایام از غذاهایی که عموماً باعث ناراحتی می شوند خودداری کنند و در تمام اوقات و به ویژه در ایام مبارکه مصرف نکنند. ماه رمضان به بهداشت مواد غذایی توجه کنید، از مصرف مواد غذایی مشکوک و غذاهایی که کاملا پخته نشده یا در خارج از یخچال نگهداری نمی شوند، خودداری کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *