توجه به غذاهای مصرفی در وعده صبحانه، افطار و شام در ماه رمضان می تواند به حفظ رژیم غذایی صحیح در این ماه کمک کند.

به گزارش ایسنا، دکتر. احمد اسماعیل زاده با بیان اینکه روزه داران نیز می توانند به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با توجه به رعایت رژیم غذایی صحیح و تاکید بر مصرف غذاهای سبک در هنگام افطار روزه بگیرند. هنگام افطار وعده های غذایی سبک بخورید.

مدیرکل دفتر توسعه تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: اصل کلی در مورد تغذیه، مصرف تمام گروه های غذایی اصلی (5 گروه شامل نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، لبنیات، گوشت و …) است. مقادیر کافی گرفته شود

تاکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب از افطار تا سحر

اسماعیل زاده با تاکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، گفت: متأسفانه به نظر می رسد برخی افراد بدون سحور روزه می گیرند که خلاف اصول تغذیه است و توصیه می شود سحری را به میزان کافی و کافی مصرف کنند. مقادیر مناسب .

مدیر کل اداره توسعه تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مصرف دو عدد خرما، شیر، نان سبوس دار (سنگک، تافتون، زرشک، نان جو سبوس دار و سایر نان های سبوس دار، دو عدد گردو، یک عدد تخم مرغ توصیه می شود. ). و دو میوه فصل) برای صبحانه استفاده می شود.

وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری برای جلوگیری از کم آبی بدن در طول روز مفید است.

اسماعیل زاده همچنین گفت: مصرف حبوبات (مانند عدس) همراه با آب پرتقال یا لیمو نیز یکی از گزینه های غذایی مناسب در سحر است. از آنجایی که حبوبات حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبر فراوان و همچنین مواد معدنی و ویتامین هستند، تأثیر منفی بر سطح انسولین خون ندارند زیرا به تدریج قند خون را بالا می برند و افراد را برای ساعت ها سیر نگه می دارند. برای جلوگیری از نفخ یا اختلالات احتمالی گوارشی، بهتر است حبوبات را چند ساعت قبل از مصرف در آب خیس کرده و آب آن را دور بریزید و سپس حبوبات را همراه غذا مصرف کنید.

وی با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، بسیار چرب و بسیار شیرین در سحری، افزود: بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر گرم (نه سرد و گرم)، آب جوشیده گرم، سبزیجات تازه، پنیر، نان سبوس دار مصرف شود. مربا یا پوسته زرد، بیسکویت سبوس دار، چای سبک، سبزیجات یا خیار و گوجه فرنگی مصرف شود.

اسماعیل زاده تصریح کرد: در فاصله افطار تا سحر باید ۲ تا ۳ وعده از میوه های فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن برسد و از یبوست جلوگیری شود.

وی ادامه داد: برای شام می توانید از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران مانند چلو مرغ، چلوکباب، انواع خورش، خورش، آش و آش استفاده کنید. در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات مصرفی در قالب غذا. همچنین مصرف ماست در وعده شام ​​نیز توصیه می شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، مدیر کل اداره توسعه تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است شام و افطار باشد. یکی نمی تواند؛ زیرا افطاری سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار وارد می کند. با تفکیک افطار و شام، مقدار غذای مصرفی در افطار و شام کم باشد; مصرف میوه های فصل بعد از شام و در واقع قبل از خواب توصیه می شود.

اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: بهتر است در اولین وعده غذا، چه در سحر و چه در افطار، یک لیوان آب جوشیده گرم مصرف شود. برای جلوگیری از مشکلات گوارشی، ترش و سوزش سر دل از غذاهای سرخ شده و پرچرب دوری کنید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *