پایگاه خبری تحلیلی بازتاب آنلاین (rimino.ir):

ایرنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تندیس «مولوی» در حال ساخت است که به زودی افتتاح می شود. یکی در میادین تهران نصب و رونمایی می شود.

محمدمهدی اسماعیلی یکشنبه شب – 20 اسفند – در مراسم بزرگداشت حکیم نظامی که در تالار وحدت برگزار شد، اظهار داشت: روند تکریم و تکریم بزرگان ایران زمین به یک فرهنگ در حوزه رفتاری دولت و فعالان فرهنگی تبدیل شده است.

وی افزود: حکیم نظامی متعلق به منطقه فرهنگی ایران بزرگ است و بقیه سرمایه گذاران ایران نیز همین گونه هستند. در وزارت فرهنگ زمینه ایجاد فضاهای فرهنگی جدید بر اساس مشاهیر را فراهم کرده ایم و به زودی فضای فرهنگی متناسب با فرهنگ خود ایجاد خواهیم کرد.

گسترش اقلیم فرهنگی کشور در سال آینده

اسماعیلی افزود: باغ محاخر در خراسان بزرگ و طوس ایجاد می شود که مملو از شعر و هنر و اندیشه است، مقدمات آن فراهم شده و سال آینده مجموعه اقلیم های فرهنگی کشور گسترش می یابد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تندیس حکیم نظامی در میدان ونک نصب شده و این افتخار به ثبت رسیده و برای تجلیل و تعظیم آنها ساختمانی احداث می شود.

احترام به سالمندان به فرهنگ رفتاری دولت تبدیل شده است

اسماعیلی گفت: سومین سالی است که مراسم بزرگداشت حکیم نظامی برگزار می شود. این رویکرد از سال 1400 آغاز شد که اولین سال فعالیت ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، اکنون جریان تکریم و تجلیل از بزرگان ایران زمین در حوزه رفتاری دولت و فعالان فرهنگی فرهنگی شده است.

وزیر فرهنگ گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی امسال همایش ها، نشست ها و جشنواره های زیادی را برای معرفی فرهیختگان ایران برگزار کرده است. این برنامه ها برای اندیشمندانی که هنوز زنده اند و بزرگانی که در قرون اخیر و دور مایه مباهات این مرز و بوم شدند ساخته شده و به نام آنها افتخار می کنیم.

نصب تندیس نظامی در میدان ونک تهران

وی با بیان اینکه در وزارت فرهنگ صرف نظر از حدود سیاسی به اندیشمندان خود توجه می کنیم، گفت: مولوی را بدون توجه به اینکه در بلخ به دنیا آمده و در قونیه از دنیا رفته است بزرگ می دانیم. اشعار مولوی حکمت اصیل در زبان فارسی است و ما مولوی را مایه افتخار ایران فرهنگی می دانیم.

وزیر فرهنگ، نظامی را مایه افتخار حوزه اصیل فرهنگی دانست و گفت: نظامی در مرزهای سیاسی کنونی نه جمهوری آذربایجان و نه ایران نمی گنجد و متعلق به منطقه فرهنگی ایران بزرگ است. تندیس نظامی در میدان ونک نصب شد.

وی تصریح کرد: در سفر به ازبکستان که به بخارا رفتیم درباره ابن سینا بدون توجه به اینکه در بخارا به دنیا آمده یا در ایران فوت کرده صحبت کردیم.

وزیر فرهنگ گفت: ابن سینا فارغ از اینکه در کجا متولد شده یا در کجا فوت کرده است، باید گفت که او متعلق به این سرزمین فرهنگی کهن است که بزرگانی چون او را پرورش داده و با افتخار به جهانیان عرضه کرده است.

اسماعیلی افزود: بزرگراه حکمت بین سهرورد و همدان زادگاه شیخ اشراق و قبرستان بوعلی سینا افتتاح می شود. این جاده یک اقلیم فرهنگی است و بر خلاف مواردی که طرح های اقتصادی با پیوست های فرهنگی وجود دارد، به همین مناسبت یک طرح فرهنگی با پیوست های اقتصادی ایجاد شده است. اینها بخشی از وظایف ذاتی فرهنگ و تمدن حکومت مردمی است و همه این اقدامات را با افتخار به شما دوستداران فرهنگ و خرد و ادب ایرانی تقدیم می کنیم.

در ادامه این مراسم از برخی معلمان قدردانی شد.

حکیم نظامی از ارکان شعر فارسی در قرن ششم میلادی می زیست. ح و اصالتاً اهل روستای تاد از توابع شهرستان تفرش بود. 21 مارس در تقویم رسمی کشور به عنوان روز حکیم نظامی ثبت شده است. خانه اجدادی او در 21 اسفند 1400 توسط یونسکو مهر و موم شد.

در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور را به مناسبت پایان هفته بزرگداشت حکیم نظامی قرائت کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *