مسئول آموزش و پرورش سازمان اورژانس استان تهران نسبت به سقوط از ارتفاع و برق گرفتگی هنگام جابجایی منزل هشدار داد.
سعید مهرسروش در گفت وگو با تسنیم، نسبت به انجام اقدامات خطرناک در حین جابجایی منزل هشدار داد و گفت: استفاده از تجهیزات ناایمن برای رسیدن به ارتفاعات بیشتر و استفاده از تکیه گاه هایی مانند جعبه و نردبان ناایمن، خطر سقوط از ارتفاع را افزایش می دهد. روزهایی که خانه تکانی می شود، تصادفات پاییز به همین دلیل بیشتر است و ضربه و شکستگی دست و پا از صحنه های نسبتاً رایج این روزها در اورژانس است.
توصیه هایی برای جلوگیری از سقوط از ارتفاع
وی با اشاره به توصیه هایی برای پرهیز از سقوط از ارتفاع، تصریح کرد: اگر حال خوبی ندارید و دچار ضعف، بی حالی، سرگیجه و … هستید، از ارتفاعات بلند مانند نردبان یا چهارپایه بالا نروید. مثلاً هنگام بالا رفتن از نردبان همه باید مراقب باشند. بهتر است یک نفر در خانه باشد که در صورت بروز حادثه کمک کند. اگر افراد مجبورند به تنهایی کار کنند، باید تلفنی در دسترس داشته باشند تا در صورت سقوط و ناتوانی در حرکت، کمک بگیرند.
سقوط از ارتفاع را جدی بگیرید!
مهرسروش ادامه داد: اگر فردی به هر دلیلی از ارتفاع بیفتد، آسیب را همیشه باید جدی گرفت. آسیب های ارتوپدی بدون توجه به احتمال آسیب های سر، قفسه سینه و شکم، شایع ترین آسیب های بدنبال سقوط از ارتفاع هستند که می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
نکات پیشگیری از پاییز
وی تاکید کرد: اگر می خواهید از نردبان یا چهارپایه استفاده کنید ابتدا از هم سطح زمین بودن آن مطمئن شوید و از نردبان های دو طرفه و استاندارد استفاده کنید.
مسئول آموزش سازمان اورژانس استان تهران خاطرنشان کرد: برای تمیز کردن قسمت های بالای در و پنجره و همچنین دیوار یا سقف، سر خود را برای مدت کوتاهی پایین بیاورید و هر 2 تا 3 دقیقه یکبار استراحت کنید.
وی گفت: قرار گرفتن در شرایطی که فرد نتواند تعادل خود را به خوبی حفظ کند، می تواند مشکل ساز باشد. سقوط از ارتفاع زیاد یکی یکی از معضلاتی است که هر سال قبل از عید خانه مجروحان را تکان می دهد. قربانیان خانهزلزلههای قبل از شب عید، بیشتر افرادی هستند که به دلیل ایستادن روی لبه پنجره یا بالا رفتن از نردبان و پرتاب شدن از ارتفاع زیاد، قسمتی از بدن خود را میشکنند، دررفته یا زخمی میکنند.
مردم در خطر سقوط هستند
معاون اورژانس آموزش و پرورش استان تهران ادامه داد: علاوه بر شرایط فیزیکی محیطی، شرایط فردی نیز بر احتمال سقوط تاثیر می گذارد; به عنوان مثال، سن، چاقی، عدم فعالیت بدنی و تناسب اندام، رژیم غذایی نامناسب (به عنوان مثال کمبود ویتامین D، به ویژه در افراد مسن، نه تنها منجر به ضعیف شدن استخوان ها می شود، بلکه حفظ تعادل را نیز دشوار می کند). از جمله شرایطی هستند که احتمال سقوط را افزایش می دهند. می دهند.
تورم یکی از شایع ترین علائم آسیب اندام است
مهرسروش این را بیان کرد یکی تورم یکی از شایع ترین علائم آسیب اندام است. وی توضیح داد: تورم همیشه جدی نیست اما می تواند نشانه شکستگی باشد. البته با شکستگی معمولا درد و ناتوانی در حرکت اندام مشاهده می شود با فشار دادن آن ناحیه درد بیشتر می شود. حرکت دادن اندام به دلیل عملکرد اعصاب و عضلات است، بنابراین توانایی فرد آسیب دیده در حرکت دادن انگشتان هرگز به این معنا نیست که آسیب جدی یا حتی شکستگی اندام وجود ندارد، بلکه حرکت بدون درد کل اندام پس از آسیب است. نشانه خوبی است و تا حدودی می تواند به بیمار اطمینان دهد که مشکل جدی وجود ندارد.
این خطر برق گرفتگی در خانه را به همراه دارد!
وی با یادآوری اینکه شست و شو و نظافت قسمت های منزل جزء اصلی خانه تکانی است، تصریح کرد: اگر نظافت شامل وسایل برقی مانند لوستر، لامپ، کلید و پریز و … باشد، لرزش خانه با آن خطر برق گرفتگی همراه است. .
معاون آموزشی سازمان اورژانس استان تهران هشدار داد: یکی یکی از شایع ترین دلایل برق گرفتگی در پایان سال، رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام تمیز کردن وسایل برقی است.
وی توصیه هایی را برای جلوگیری از برق گرفتگی بیان کرد و گفت: اگر تصمیم دارید در روزهایی که خانه تکان می خورد یک وسیله برقی را تمیز کنید، یادتان باشد قبل از شروع نظافت، برق آن وسیله برقی را قطع کنید. لطفا توجه داشته باشید که وسایل برقی هرگز نباید با آب تماس داشته باشند.
مهرسروش تاکید کرد: از ریختن آب روی کلید، پریز و سیم برق خودداری کنید.